REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Negabaritinius krovinius vežti be leidimų draudžiama (nuotr. Policijos)

Aštuoniems Lenkijos Respublikos piliečiams, Lietuvoje vežusiems negabaritinius krovinius be leidimų, teks atsakyti.

4

Aštuoniems Lenkijos Respublikos piliečiams, Lietuvoje vežusiems negabaritinius krovinius be leidimų, teks atsakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – apskr. VPK) Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai, gegužės 21 dieną gavę informacijos apie tai, kad ignoruojant Lietuvos Respublikos įstatymus, gegužės 22 dieną iš Lenkijos Respublikos į Lietuvą bus gabenami negabaritiniai kroviniai, pasitelkė į pagalbą VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos ir Valstybinės kelių transporto inspekcijos darbuotojus.

REKLAMA

Apie 06.30 val. iš Kalvarijos užkardos buvo gauta informacija, kad į Lietuvos teritoriją įvažiavo aštuoni vilkikai Lenkijos Respublikos valstybinio numerio ženklais. Jie tempė platformas ant kurių buvo sukrautos nesurinktos vėjo jėgainės. Marijampolės apskr. VPK Kalvarijos PK patruliai šiuos automobilius sustabdė magistralinio kelio Kaunas – Marijampolė – Suvalkai 80-ame kelio kilometre esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Krovininiai automobiliai užėmė visą aikštelę.

REKLAMA
REKLAMA

Pamatavus transporto priemonės su vežamu kroviniu, jų gabaritai stipriai viršijo leistinus dydžius – ilgis siekė 36 metrus, plotis 3,3 metro, kai leidžiamas ilgis ne didesnis kaip 18,75, o plotis – 2,55 metro. Nei vienos transporto priemonės vairuotojas nepateikė leidimo tokio dydžio transporto priemonėmis važiuoti šiuo keliu. Kai kuriems jų jau buvo paskirtos nuobaudos už tokius pažeidimus. Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai visiems vairuotojams surašė administracinės teisės pažeidimų protokolus, jiems buvo uždrausta toliau važiuoti, kol nesuderins vykimo maršruto ir sąlygų su Valstybinės kelių transporto inspekcija ir negaus leidimo.

Policija primena, jog gabenant stambiagabaričius krovinius būtina turėti Valstybinės kelių transporto inspekcijos išduotus leidimus, o kai transporto priemonės su kroviniu ilgis viršija 30 metrų, būtina ir policijos palyda. Toks neatsakingas vairuotojų elgesys galėjo sukelti skaudžių padarinių, kadangi keliamas didelis pavojus eismo saugumui. Juolab magistralėje VIA BALTICA, kur eismas yra ypač intensyvus, čia dažnai įvyksta skaudžios eismo nelaimės. Marijampolės apskr. VPK Kalvarijos PK informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų