REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Švedijos atstovas (nuotr. SCANPIX)

Kas taps Austrijos „barzdotos moters“ Conchitos Wurst įpėdiniu ir sužavės 200 mln. žiūrovų visame pasaulyje, kad šeštadienį Vienoje laimėtų 60-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą?

15

Kas taps Austrijos „barzdotos moters“ Conchitos Wurst įpėdiniu ir sužavės 200 mln. žiūrovų visame pasaulyje, kad šeštadienį Vienoje laimėtų 60-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Austrijos sostinei ruošiantis šio kasmetinio tviskančio, tačiau dažnai dėl kičo peikiamo renginio finalui, didžiausia sėkmė prognozuojama keliems iš 27 jame pasirodysiančių atlikėjų.

REKLAMA

LAŽYBŲ FAVORITAS – ŠVEDIJOS DAINININKAS

Švedija yra penkiskart laimėjusi „Euroviziją“, tai ir grupės ABBA pergalė 1974 metais, todėl šios šalies galimybės visuomet gerai vertinamos, ir lažybų organizatoriai tvirtina, kad į šiemet jai atstovaujantį Mansą Zelmerlową reikėtų atkreipti dėmėsį – jeigu tik jis nepamirš pasitikrinti savo kelnių užtrauktuko.

„Mane palaiko daugybė žmonių namuose, Švedijoje, ir jie tikriausiai galvoja, kad laimėsiu. Aš nesu toks tikras“, – kukliai sakė M.Zelmerlowas. Jis įsitikinęs, kad sėkmę gali prišaukti „tikrindamas savo (kelnių) užtrauktuką, gal apie 50 kartų“.

REKLAMA
REKLAMA

NARSI LENKĖ

Monika Kuszynska – kovingai nusiteikusi konkurso dalyvė, kuri yra įsitikinusi, kad jokie nereikšmingi dalykai, tokie kaip neįgaliojo vežimėlis, prie kurio ji buvo prikaustyta patekusi į automobilio avariją 2006 metais, negali sutrukdyti jos atstovaujamai Lenkijai iškovoti pirmosios pergalės „Eurovizijoje“.

„Savo pasirodymą laikau įrodymu, kad įmanoma neprarasti ūpo ir gyventi visavertį gyvenimą, netgi kai likimas suduoda jums skaudų smūgį“, – sakė 35 metų dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

AUSTRALIJOS DIEVAITIS

„Eurovizija“ jau seniai yra peržengusi Europos geografines ribas, bet šiemet organizatoriai pranoko save, suteikdami ypatingą galimybę dalyvauti Australijai. „Man teko laimė koncertuoti įvairiausiose scenose, bet kai įžengi į „Eurovizijos“ sceną, tai nepanašu į nieką, ką kada nors esu daręs savo gyvenime“, – sakė estrados dainininkas Guy Sebastianas, buvęs muzikos talentų konkurso „Australijos dievaitis“ nugalėtojas.

JOKIOS POLITIKOS – MES ARMĖNAI

„Eurovizijai“ politika nėra svetima, ir nors Armėnija neigia, kad jos pasirodymas kaip nors susijęs su masinėmis armėnų žudynėmis, dėl kurių kaltos prieš 100 metų Osmanų imperijos pajėgos ir kurias Turkija atsisako pripažinti genocidu, daugelis galvoja kitaip.

REKLAMA

Grupės „Genealogy“, kurios šeši nariai priklauso armėnų diasporai, pristatomos dainos originalus pavadinimas „Don't Deny“. Armėnija pakeitė jį į „Face the Shadow“, sakydama, kad nori pašalinti bet kokias politines užuominos.

„GERA MERGAITĖ“ IŠ RUSIJOS

Ukrainos krizė ir Rusijos pozicija gėjų teisių atžvilgiu aptemdė Rusijos pasirodymą per praėjusių metų „Euroviziją“, kurioje tos šalies atlikėjos buvo nušvilptos. Tačiau šiemet lažybų organizatorių palankiai vertinama Polina Gagarina tikisi sužavėti Maskvos kritikus daina apie taiką „A Million Voices“. Iki šiol jai gerai sekėsi, todėl P.Gagarina pateko į finalą.

REKLAMA

„Akivaizdu, kad esu dainininkė, aktorė, mama ir galbūt gera mergaitė, – sakė ji. – Mano daina – apie milijoną balsų, kurie kalba ta pačia kalba, meilės kalba.“

NERVINGAS 19-ASIS PASIRODYMAS

Didžiojoje Britanijoje „Eurovizija“ paprastai per daug nesureikšminama, bet praėjus 18 metų po grupės „Katrina and the Waves“ pergalės, grupė „Electro Velvet“ gali tikėtis pakartoti tą sėkmę su lengvai įsimenama elektrosvingo stiliaus daina „Still in Love with You“.

„Dabar 60-ieji („Eurovizijos“) metai – taigi, metai, kai reikia švęsti. Manau, kad mes pateiksime gana šventišką dainą ir vakarėlio atmosferą“, – sakė Bianca Nicholas, kuri pasirodys kartu su atlikėju Alexu Larke'u. Pastarasis mėgsta persikūnyti į roko grupės „The Rolling Stones“ lyderį Micką Jaggerį ir dirba mokytoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ITALIJOS OPEROS TRIO

Lažybų organizatoriai taip pat prognozuoja sėkmę grupei „Il Volo“ – sėkmingam „popoperos“ trio, bendradarbiavusiam su Barbra Streisand ir kitais garsiais atlikėjais. Manoma, kad šis kolektyvas suteikia Italijai neblogų galimybių pirmąkart per pastaruosius 25 metus laimėti „Euroviziją“ su daina „Grande Amore“.

„Būti čia – išsipildžiusi svajonė. Stengsimės kuo geriausiai atstovauti Italijai. Tikimės, kad jums patiks mūsų daina, o mes ketiname parodyti savo „Grande Amore“, savo didžiąją meilę“, – sakė šio trio narys Piero Barone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų