REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Įvykio vietoje nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniuje merginą pėsčiųjų perėjoje pražudęs BMW vairuotojas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės. Tragišką eismo įvykį sukėlęs jaunuolis susitaikė su žuvusiosios šeima. 

18

Vilniuje merginą pėsčiųjų perėjoje pražudęs BMW vairuotojas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės. Tragišką eismo įvykį sukėlęs jaunuolis susitaikė su žuvusiosios šeima. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tragiškų avarijų kaltininkų likimas daugiausiai priklauso nuo žuvusiųjų artimųjų. Perėjoje močiutę su aštuonmete anūke pražudžiusiam autobuso vairuotojui gresia kalėjimas, nes artimieji bent jau kol kas neketina atleisti.

REKLAMA

Jei žuvusiosios artimieji gali atleisti, tai ir teismas gali atleisti, skelbdamas sprendimą tragiškos eismo nelaimės byloje pareiškė teismas. 20-metis vilnietis Egidijus Misevičius beveik prieš metus Vilniuje išvažiuodamas iš vadinamojo Edukologijos universiteto žiedo parbloškė 27-erių merginą.  Labai sunkios būklės ji nuvežta į ligoninę, deja, po paros mirė. BMW vairuotojas buvo blaivus, tad ši aplinkybė jį išgelbėjo nuo belangės.

REKLAMA
REKLAMA

Nelaimė įvyko prie perėjos pėsčiųjų praleisti sustojus autobusui: lėkdamas kita eismo juosta BMW vairuotojas nesumažino greičio. Merginai buvo likęs vos metras pereiti gatvę. Vaikinas įvykio vietoje bandė tikinti, kad kaltas autobusas, užstojęs jam perėją.


Plačiau – TV3 vaizdo reportaže:


Teisme vaikinas visiškai pripažino kaltę. Atėjęs į pirmą teismo posėdį vaikinas per advokatą paprašė nukentėjusiųjų sąskaitos numerių. Ir iš tiesų, jis atlygino dalį žalos, dar dalį įsipareigojo atlyginti per septynerius metus. Merginos motina ir brolis susitaikė su kaltininku, todėl teismas nusprendė vaikiną atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės. Tačiau byla bus atnaujinta, jei vaikinas padarytų tyčinį nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 archyvo medžiaga iš įvykio vietos:

O štai autobuso vairuotojui Vilniuje daugiau nei prieš metus Laisvės prospekte suvažinėjusiam moterį su anūke gali tekti sėsti į kalėjimą. Sankryžoje sukdamas į dešinę vairuotojas nepraleido pėsčiųjų. Patekusios po autobusu 70-metė moteris ir aštuonmetė anūkė žuvo iš karto. Jas sutraiškė autobuso ratas.

Tačiau 46-o maršruto vairuotojas blaivus, todėl jam gresia iki aštuonerių metų nelaisvės. Vedamas į policijos automobilį tragedijos priblokštas vairuotojas svirduliuoja. Nelaimė pašiurpino Justiniškių gyventojus: visi tik ir kalbėjo, kad suįžūlėję vairuotojai visai nežiūri, kur važiuoja. Į avarijos vietą atskubėjusiai žuvusios pensininkės dukrai, mergytės tetai, prireikė medikų.

REKLAMA

Tyrėjai išsiaiškino, kad pėsčiosios ėjo degant žaliam šviesoforo signalui. Vairuotojas privalėjo jas praleisti. Mergytės teta įsitikinusi, kad vairuotojas kaltas. Sukrečianti tragedija įvyko pernai sausį, tačiau vairuotojas iki šiol neatsiprašė žuvusiųjų artimųjų.

Kodėl Ilja Bialikas nepamatė pėsčiųjų, paaiškės netrukus teisme pagarsinus bylos medžiagą. 60-metis bando bent iš dalies atlyginti žalą nukentėjusiesiems, tačiau artimųjų dar neatsiprašė. Į teismo sąskaitą vairuotojas pervedė 5 tūkstančius eurų galimai žalai atlyginti. Nelaimė taip jį sukrėtė, kad jis net iki šiol nedirba. Kaltę vairuotojas pripažįsta, todėl ir ši byla bus nagrinėjama supaprastinto proceso tvarka.

TV3 archyvo medžiaga iš teismo posėdžio:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų