REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Donatas Brimeris

REKLAMA

Rusijos opozicijos atstovai neturi vilčių, kad Boriso Nemcovo nužudymo Maskvoje užsakovai gali būti išaiškinti. Tarptautinis tyrimas, anot jų, yra vienintelis kelias. Nužudytojo Rusijos opozicionieriaus Boriso Nemcovo rengta ataskaita su įrodymais ir liudininkų pasakojimais apie Kremliaus paramą vadinamiems separatistams ir tiesioginį Rusijos karių dalyvavimą kare prieš Ukrainą atvežta ir į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

Nemcovo bendražygiai toliau kaltina Putiną dėl Rusijos karių žūčių ir milijardo eurų išlaidų karui. Vilniuje Boriso Nemcovo ataskaita pristatyta politinių emigrantų kvietimu. Nuo Putino režimo represijų iš Rusijos pabėgusių disidentų Vilniuje vis daugėja. Vienas iš jų – Vsevolodas Černozubas. „Jaučiuosi labai jaukiai ir ramiai. Labai daug emigrantų pirmiausia važiuoja į Ukrainą, nes yra sunkumų persikelti iš Rusijos į Europą“, - sakė Rusijos politinis pabėgėlis Vsevolodas Černozubas.

Šiuo metu Nemcovo sekėjai renka pinigus, kad galėtų šios ataskaitos egzempliorių Rusijoje išdalinti kuo daugiau ir taip kovoti su Kremliaus propaganda. Ligšiolinis 3 tūkst. tiražas – tik lašas Rusijos masteliais.

Daugiau žiūrėkite TV3 reportaže.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų