REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jei Kauno krepšinio klubui „Žalgiriui“ leis naudoti šį žymenį futbole, tuomet pripažinsime, kad Lietuvoje nėra sporto pamatų ir Vilniaus „Sakalai“ taps Vilniaus krepšinio klubu „Žalgiris“, - atšovė sostinės „Žalgirio“ futbolo klubo vadovė Vilma Venslovaitienė, paklausta ar susitaikytų su pralaimėjimu teisme.

„Jei Kauno krepšinio klubui „Žalgiriui“ leis naudoti šį žymenį futbole, tuomet pripažinsime, kad Lietuvoje nėra sporto pamatų ir Vilniaus „Sakalai“ taps Vilniaus krepšinio klubu „Žalgiris“, - atšovė sostinės „Žalgirio“ futbolo klubo vadovė Vilma Venslovaitienė, paklausta ar susitaikytų su pralaimėjimu teisme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 18 dieną Kauno krepšinio klubas „Žalgiris“ paskelbė, kad Kauno futbolo klubas „Spyris“ vadinsis „BC Žalgiriu“. „Mes iš karto protestavome. Jie nesustojo, tad kitų išeičių nematydami priėmėme sprendimą eiti teisėtu keliu per teismą. Lietuvoje šventas dalykas Kaune yra krepšinio komanda „Žalgiris“, o Vilniuje – futbolo ekipa „Žalgiris“. Taip radome, taip norime palikti“, - teigė sostinės „Žalgirio“ klubo vadovė.

REKLAMA

„Mus domina išsaugoti „Žalgirio“ žymenį futbole. Kitos sporto šakos mūsų nedomina“, - aiškindama situaciją apie Kauno „Žalgiriui“ paduotą ieškinį penktadienį popiet kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ klubo vadovė. Anot jos, kauniečiai turi 20 dienų atsakyti į ieškinį.

„Jei atidarome Pandoros skrynią, tada atsiranda keli „žalgiriai“ futbole ir keli „žalgiriai“ krepšinyje. Turime gerbti Lietuvos sporto istoriją. Mums tai šventas dalykas. Kauniečių teisininkai atsakė, kad čia nieko švento nėra. Mums tai buvo akibrokštas. Mes sieksime įrodyti antraip. Sieksime išsiaiškinti teisme“, - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudoje pasirodžiusią informaciją, kad Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ griauna Lietuvos sporto pamatus V. Venslovaitienė paneigė: „Giname Lietuvos sporto istoriją, turtines teises, klubą, Vilniaus istorinę dalį, Vilniaus „Žalgirio“ turtą ir manome, kad šis precedentas sustiprins tuo pamatus. Nenorime, kad „Žalgirio“ prekės ženklas būtų naudojamas visų komandų. Kaune yra tradicijos – „FBK Kaunas“, „Stumbas“, „Inkaras“. Kodėl kauniečiams nepratęsus šios tradicijos?“

„Prekės ženklo savininkas gali drausti naudoti tam tikrą ženklą. Tai įprastas dalykas pasaulyje. Negalime kalbėti apie „realus“ ir „maccabius“ – nežinome, kaip istoriškai klostėsi ši situacija. Galbūt žodiniai pavadinimai nesaugomi, o gal tik logotipai. Remtis kitų šalių praktika negalime. Šiuo atveju reikėtų elgtis taip, kaip Lietuvoje yra“, - kalbėjo advokatų kontoros „AAA LAW“ advokatė Giedrė Domkutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji tvirtino, kad Vilniaus „Žalgiris“ nesiekia užrausti Kauno „Žalgiriui“ naudoti šį žymenį ant krepšinio marškinėlių. „Ginčas kilęs dėl prekės ženklo naudojimo futbole, o ne krepšinyje. Išsiaiškinsime, ar futbole gali būti vienas „Žalgiris“, ar keli“, - kalbėjo advokatė.

Anot advokatės, paprastai tokios bylos baigiasi taikiai – šalys susėda prie derybų stalo. Tiesa, kol kas apie susėdimą prie apvalaus stalo kalbos nėra. Tarpininkauti derybose kauniečiai pakvietė Lietuvos futbolo federaciją. „Norėjome sėsti prie derybų stalo, bet mūsų reikalavimas buvo kalbėtis su Pauliumi Motiejūnu. Jis ignoravo mūsų kvietimą“, - pasakojo V. Venslovaitienė.

REKLAMA

Vilniaus „Žalgirio“ vadovė teigė, kad bet kokia verslo etika reikalautų derybas pradėti prieš paskelbiant tokį sprendimą: „Esame linkę derėtis, bet turi būti abiem šalims priimtini sprendimai. O jie parašė: „Siūlome jums leisti mums naudoti „Žalgirio“ žymenį futbole.“ Mes derybas įsivaizduojame kitaip. Tiek Kauno, tiek Vilniaus „Žalgiriui“ šis ženklas yra didelis turtas. Jis vertinamas didelėm sumom. Reikia sėsti ir derėtis blaiviai, ir suprasti, kad derybose yra dvi šalys.“

Paprašyta prognozuoti, kaip gali baigtis šis incidentas, G. Domkutė tikino, kad čia pralaimėtojų nebus: „Bus išaiškinta, kaip išties turėtų būti. Ar galima savo teises įgyvendinti perlipant per kito asmens teises. Ir tiek.“

Ketvirtadienį savo nuomonę apie susidariusią situaciją aiškino ir Kauno klubo „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas:

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų