REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius gina krašto apsaugos ministrą ir sako, kad jį atsistatydinti dėl lėktuvo nelaimės raginantys politikai elgiasi neatsakingai.

Premjeras Algirdas Butkevičius gina krašto apsaugos ministrą ir sako, kad jį atsistatydinti dėl lėktuvo nelaimės raginantys politikai elgiasi neatsakingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai jis pareiškė penktadienį po Vyriausybės posėdžio, kuriame sudaryta komisija įvertinti paieškos ir gelbėjimo operaciją, kai į Baltijos jūrą nukrito lėktuvas „An-2“, kuriuo skrido du patyrę pilotai.

REKLAMA

„Mano požiūris būtų toks, kad vis dėlto kai kurie politikai elgiasi labai neatsakingai ir ciniškai, aš manau, visiškai šitoje vietoje nereikėjo sukelti kažkokio nereikalingo ažiotažo“, - žurnalistams sakė premjeras, paklaustas apie opozicijos raginimus atsistatydinti krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui.

„Tie politikai, kurie taip elgiasi neatsakingai ir bando kaupti politinį kapitalą, tai aš manu, kad tokiems žmonėms trūksta idėjų, trūksta pasiūlymų, ir, manau, tai yra visiškai nepadoru“, - pridūrė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas įvertinti Seimo pirmininkės kritiką krašto apsaugos ir susisiekimo ministrams, A.Butkevičius svarstė, kad vertindama ministrus Loreta Gražinienė galėjo neturėti pakankamos informacijos. Parlamento vadovė yra pareiškusi, jog dėl klaidų vykdant nukritusio lėktuvo bei pilotų paieškos ir gelbėjimo operaciją atsakomybę turės prisiimti ministras, kurio sistemoje padaryta daugiausiai klaidų. L.Gražinienės vertinimu, ministrai į įvykį žiūrėjo atsainiai.

„Jinai tikriausiai neturėjo informacijos, šitas darbas buvo organizuotas ir aš galiu pasakyti, kad pats kalbėjausi su „Oro navigacijos“ vadovu ir su kitais žmonėmis. Aš matau tik vieną didžiulę problemą, aš manau, tai pasakys ir ta komisija - kad komunikacijos prasme tiek Susisiekimo ministerija, tiek Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai, kurie yra atsakingi už viešinimą ir savalaikį informavimą tiek visuomenės, tiek tikriausiai šeimos narių, laiku gal savo darbo ir neatliko. Kol kas čia yra mano tokia asmeninį nuomonė“, - dėstė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perklaustas, ar, jo nuomone, savo darbą atliko ministrai, premjeras sakė, kad išvadas dėl to turi pateikti komisija.

Ministras pirmininkas pranešė, kad priimtas sprendimas į Baltijos jūrą nukritusį lėktuvą iškelti. Anot premjero, lėktuvo iškėlimą turėtų finansuoti valstybė.

A.Butkevičius penktadienį taip pat pareiškė užuojautą pilotų artimiesiems.

„Aš tikrai suprantu tas šeimas, kurios susidūrė su šita tragedija, ir reiškiu gilią užuojautą. Ir puikiai suprantu jų išgyvenimus, kada taip netikėtai šeimose atsitinka tokios didelės nelaimės. Aš pats puikiai (žinau), esu išgyvenęs irgi tam tikrą gyvenimo laikotarpį, ir tai išlieka visam laikui“, - sakė A.Butkevičus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų