REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV mokslininkai atrado būdą, kaip namų sąlygomis, naudojant tik modifikuotas, cukrumi maitinamas mieles ir iš aguonų išgautą fermentą, gana paprastai galima pasigaminti heroiną.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai įspėja teisėsaugos institucijas, kad tik laiko klausimas, kada nusikaltėliai išmoks namų sąlygomis gaminti šį narkotiką ir juo pradės prekiauti gatvėse.

REKLAMA

JAV mokslininkų komanda atrado, kad tam tikras fermentas gali paversti gliukozę į morfiną – šį procesą pavyko sėkmingai pakartoti genetiškai modifikuotose mielėse. Ankstesniuose tyrimuose kai kurie fermentai galėjo paversti tiroziną (gliukozėje randamą aminorūgštį) paversti į L-DOPA (levodopos – tarpinės dopamino biosintezės medžiagos) molekules, tačiau ši cheminė reakcija būdavo nestabili ir fermentai sunaikindavo L-DOPA molekules. Pasak mokslininkų, jie atrado idealiai tinkantį fermentą, kuris nesunaikina L-DOPA molekulių, o pridėjus kelis kitus fermentus, įskaitant ir gautą iš aguonų, galima išgauti retikuliną – opiato prekursorių (narkotinės medžiagos pirmtaką).

REKLAMA
REKLAMA

JAV mokslininkai įrodė, kad išgautą prekursorių galimą paversti heroinu naudojant vien tik mieles. Pasak JAV mokslininkų, tokios heroino gamybos perspektyvos yra gana bauginančios, nes teoriškai nusikaltėliai namų sąlygomis galės pasigaminti narkotinio tirpalo, kurio kelių lašų užtektų sukelti apsvaigimo būseną.

Anglija.today

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų