REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Kaspersky Lab“ pranešė pristačiusi naują „Kaspersky Security Scan“ versiją – nemokamą sprendimą, skirtą kompiuteriams su operacine sistema „Windows“. Pasak gamintojų, ši programa ne tik padės aptikti kenkėjišką programinę įrangą ir operacinės sistemos nustatymų pažeidžiamumus, bet ir patars, kaip išspręsti kilusias problemas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaspersky Security Scan“ leidžia greitai patikrinti sistemą, ar ji nėra užkrėsta, net jei kompiuteryje yra įdiegtas kitas apsaugos sprendimas. Kaip rodo statistika, 19 proc. kompiuterių, kuriuose šių metų pirmąjį ketvirtį buvo diegiamas šis produktas, nebuvo kitų antivirusinių sprendimų arba jie buvo atjungti. Nenuostabu, kad per šį laikotarpį „Kaspersky Security Scan“ kenkėjišką programinę įrangą aptiko beveik kas penktame patikrintame kompiuteryje (18 proc.), o potencialių problemų požymių, tokių kaip užblokuoti sisteminiai procesai ir paslėpti failai, buvo rasta 40 proc. kompiuterių.

REKLAMA

Be kompiuterinių grėsmių aptikimo, atnaujinta „Kaspersky Security Scan“ versija pataria, kaip neutralizuoti grėsmes. Pavyzdžiui, vartotojui gali pasiūlyti pakeisti operacinės sistemos nustatymus – visa informacija pateikiama pagrindiniame „Kaspersky Security Scan“ lange. Be to, vartotojas gali nurodyti dienas, kada norėtų atlikti automatinius patikrinimus.

„Svarbu atminti, kad panašūs nemokami sprendimai, be abejo, naudingi, bet negali pakeisti „Internet Security“ klasės apsaugos, mat kibernetiniai sukčiai jau seniai pasitelkia daugiau nei vieną kenkėjišką programinę įrangą“, – pasakoja Andis Šteinmanis, „Kaspersky Lab“ vadovas Baltijos šalims. Skeneris suteikia galimybę greitai patikrinti kompiuterį dėl potencialių rizikų, kai nėra kitų variantų, arba papildyti turimą antivirusinę programą saugumui padidinti. Kitais atvejais verta nuolat naudotis kompleksiniu sprendimu, kuris užtikrina daugialypę apsaugą.“

Naujasis „Kaspersky Security Scan“ jau pasiekiamas vartotojams internete. Sprendimas įdiegiamas vietine kalba, tačiau dabar ją galima pagal pageidavimą pakeisti, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų