REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Lietus (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)
49

Naglis Šulija, Žinios.lt

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje daug kur lijo, popiet lietus persikėlė į rytinę šalies pusę. Atrodo, šiąnakt jis čia ir pasiliks. Lietaus debesys bus nevienodi, dažnokai pasitaikys ir didelių, labai vandeningų, tad daug kur pils sodrios liūtys, kurias lydės ir perkūnija, smarkesnio vėjo gūsiai. Į vakarus nuo Kauno lietaus beveik nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Ryto valandomis sodrusis lietus pasitrauks į Baltarusiją, tad jau šiandien šalies vakaruose pradėję gerėti orai įsitvirtins visur. Vis dėlto sąlygos pavieniams lietaus debesims rastis bus geros, tad įdienojus daug kur negausiai palynos.

REKLAMA

Kur daugiausia prilis, mums mėgina parodyti šis kritulių kiekio žemėlapis. Akivaizdu, kad rytoj ryte šlapiausia bus į rytus nuo Kauno.

Kitaip tariant, šiąnakt nugalės teisybė. Vakar lietuje maudėsi Klaipėda ir Žemaitija, o artimiausią parą – Vilnius ir rytinė Lietuvos pusė. Vakaruose bus sausa, o rytuose daug kur pliaups smarkiai, su perkūnija, galbūt smarkesnio vėjo gūsiais. Dieną palynos iš pavienių debesų. Mažai. Naktį atvės iki 8 – 10, rytuose 12 laipsnių, įdienojus bus nuo 12 laipsnių Aukštaitijoje iki 18 Žemaitijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį numatomi ramūs orai. Slėgis pamažu kils, tad palynos tiktai naktį šalies rytuose, o dieną lietaus tikimybė bus menka, nestigs saulės spindulių. Naktį atvės iki 5 – 7, dieną šils iki 13 – 15, prie jūros maždaug 11 laipsnių šilumos. Gražūs, sausi ar beveik sausi orai bus ir šeštadienį. Naktis bus vos vėsesnė, o diena vos šiltesnė nei penktadienį.

Ką gi, daržų dabar nereikės laistyti mažiausiai savaitę, o augmenijai gamtoje lietus tik į naudą – vien geros žinios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų