REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bene vaizdingiausia bėgimo trasa, kuria bėgant pasitinka nuostabūs ežerų ir Trakų pilies peizažai, dalyvių lauks jau šį sekmadienį, gegužės 10 d. Trečią kartą organizuojamame tarptautiniame EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonyje kasmet auga ir bėgikų skaičius – šiemet jis gali siekti apie 3000 dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA

Skatina sveiką gyvenseną

„Džiaugiamės, jog renginys auga, sulaukia vis daugiau dėmesio. Pastebėjome, jog Trakuose daugėja bėgikų, didelį norą bėgioti reiškia ir moksleiviai – anksčiau varžybose startuodavo apie 50 trakiškių vaikų, o šiemet turime apie 200 paraiškų. Vadinasi, ne veltui dirbame. Dabar visas dėmėsys sutelktas į renginio kokybės gerinimą ir maksimalų patogumo dalyviams užtikrinimą“, – sakė renginį organizuojančios asociacijos „Sporto renginiai“ vadovas Evaldas Martinka.

REKLAMA

Sporto renginio naudą pastebėjo ir Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė: „Trakų pusmaratonis tikrai turi teigiamą naudą tiek miesto įvaizdžiui, tiek gyventojų gyvenimo būdui. Trakai yra kurortinis miestas, todėl, mes siekiame, jog jame būtų daugiau sportuojančių, aktyviai laiką leidžiančių žmonių, o šios varžybos prie to ženkliai prisideda. Vietiniai gyventojai mato daug bėgiojančių žmonių, mato, kaip puikiai galima laiką leisti sportuojant ir patys įsitraukia į tokią veiklą. Smagu, jog vis daugiau vaikų dalyvauja Trakų pusmaratonyje – juk, jei nuo vaikystės bėgios, sportuos, tikėtina, jog tai darys ir ateityje, o sportas taps gyvenimo dalimi.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Rudelienės, organizuojant tokius renginius neišvengiama diskusijų apie nepatogumus dėl eismo: „Žinoma, keblumų dėl privažiavimo, automobilių statymo kyla, bet tai tik skatina žmonių toleranciją ir lankstumą. Vietiniai gyventojai prie to prisitaiko ir, manau, tai tik į naudą.“ Jau keletą metų įvairius bėgimą populiarinančius renginius remianti ir organizuojanti EUROVAISTINĖ, valdybos pirmininkės Kristinos Žališkevičienės teigimu, siekia griauti stereotipinę nuomonę, jog vaistinės misija yra tik gydyti, padėti ligoje: „Mūsų misija, visų pirma, yra padėti žmonėms būti sveikais ir jaustis gerai teikiant profesionalias konsultacijas. Norime skleisti žinią, kad reikia mylėti save, rūpintis savo sveikata ir ją puoselėti dar iki tol, kol užklumpa liga. Juk aktyvus fizinis judėjimas – tai savotiškas vaistas, kuris suteikia geros nuotaikos, pozityvumo, energijos, padeda atsipalaiduoti, išsivalyti mintis, o visa tai, kartu su tinkama organizmo ir kūno priežiūra, yra gera prevencija nuo ligų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot K. Žališkevičienės, nebūtina būti profesionaliu sportininku, norint dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose: „Bėgti gali kiekvienas, svarbu gera nuotaika ir nusiteikimas, todėl kviečiu įvairaus amžiaus žmones, šeimas, vaikus, kurie nori turiningai ir aktyviai praleisti laiką bei yra pasiryžę gyventi sveikiau, nedvejoti ir sudalyvauti.“

Trakų pusmaratonyje varžysis stipriausi šalies sportininkai

EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonio trasa yra viena iš nedaugelio Lietuvoje sertifikuotų bėgimo trasų, todėl ji puikiai tinka rekordams siekti ar asmeniniams tikslams gerinti. Kaip ir pernai, varžybose susirinks kone visas Lietuvos bėgimo elitas.

REKLAMA

„Smagu, jog ir šiemet prie starto linijos išvysime ištvermingiausius Lietuvos atletus. Vyrų grupėje varžysis Justinas Beržanskis, Valdas Dopolskas, Remigijus Kančys, Mindaugas Viršilas, moteris atstovaus Vaida Žūsinaitė ir Rasa Drazdauskaitė. Taip pat, šiemet pusmaratonio rungtyje bėgs pernai antrą vietą užėmęs lenkas Lukasz Zubrycki, kuriam varžybos labai patiko ir jis nori tapti jų nugalėtojų, tad šiemet, kaip jis pats įvardino, atvyksta nugalėti. Panašu, kad laukia tikrai graži kova“, – pasakojo E. Martinka.

Kaip teigė renginio organizatorius, plečiasi ir Trakų pusmaratonio dalyvių geografija: „Sulaukėme dalyvių paraiškų iš 20 valstybių. Žinoma, daugiausia atvyks iš kaimyninių, Lenkijos ir Baltarusijos šalių, tačiau dalyvaus ir Kinijos, Portugalijos, Turkijos, Vietnamo, JAV, Ispanijos ir kitų valstybių atstovų.“

REKLAMA

Nors 10 km rungtį pusmaratonyje bėgsiančiai lengvaatletei Vaidai Žūsinaitei tai bus tarsi treniruotė, sportininkė atviravo, jog stengsis pasirodyti kuo geriau: „Neseniai dalyvavau maratone, nuovargis dar šiek tiek jaučiasi, tad reikia truputį atsigauti. 10 km nėra tokia sunki rungtis, todėl, manau ir rezultatai bus geri. Net ir tada, jei sakau, kad tai tik treniruotė, vis tiek stengiuosi nubėgti kuo geriau, nes nesinori pasiduoti be kovos, norisi pasivyti varžovus.“

Papildomos iniciatyvos EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonyje

Pernai naujove tapęs laikinas pusmaratonio vaikų darželis tėvelių patogumui veiks ir šiais metais. Ypatingas dėmesys renginyje bus skiriamas gyvybes gelbstinčiai iniciatyvai „Būk geras – be good“, kurios tikslas – pristatyti visuomenei kraujo ligų gydymo ir kaulų čiulpų donorystės problemas bei gausinti Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trakų pusmaratonio metu dalyviai ir svečiai užsukę į „Būk geras – be good“ ir VULSK Kraujo centro palapinę galės sužinoti daugiau apie tai, ką kiekvienas iš mūsų gali padaryti dėl itin sunkiomis ligomis sergančių žmonių, užsiregistruoti į kaulų čiulpų donorų registrą, o galintys bus kviečiami ir neatlygintinai donuoti kraujo. EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonyje dalyvaus „Būk geras – be good“ iniciatyvą palaikančių bėgikų komanda, kurioje pasirinktą distanciją bėgs žmonės, kuriems atlikta kaulų čiulpų transplantacija, tie, kurie jau yra kažkam padovanoję savo kaulų čiulpus ir gydytojai bei visi, norintys palaikyti šią gražią iniciatyvą.

REKLAMA

Dar vieną iniciatyvą – „Bėgu be makiažo“ – pristato renginio generalinis rėmėjas EUROVAISTINĖ. Visos moterys būtent EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonyje kviečiamos bėgti puoselėjant natūralų ir sveiką grožį. Iniciatyva gimė apklausus Lietuvos moteris ir paaiškėjus, kad neretai dekoratyvinė kosmetika yra naudojama netinkamai, o tas ypač aktualu bėgimo metu. Renginyje nemokamai bus galima profesionaliai išsitirti veido odos būklę, o EUROVAISTINĖS specialistai suteiks konsultaciją.

Trakų pusmaratonio dalyviai išbandyti savo jėgas galės įvairiose distancijose: pusės maratono (21 km), 10,5 km, 5 km ir 1 km bėgimo, taip pat 10,5 km ir 5 km šiaurietiškojo ėjimo rungtis. Į visas EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonio rungtis reikalinga išankstinė registracija. Daugiau sužinoti apie renginį bei užsiregistruoti galima interneto svetainėje www.trakupusmaratonis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų