REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėnuo beliko iki tradicinio, Lietuvos žurnalistų autoklubo kasmet rengiamo tarptautinio „Press ralio 2015“. Birželio 5-ąją prasidėsiantis ralis jo rengėjams ir visiems dalyviams bus išskirtinis, jau 20-asis niekad nenutrūkusioje renginio istorijoje. Plačiai ne tik Lietuvoje pagarsėjusiuose žurnalistų raliuose rungiasi kolegos iš daugelio Europos bei NVS šalių.

REKLAMA
REKLAMA

„Dvidešimt metų žmogaus gyvenime - labai daug. Taip pat ir ralio. Atrodo, tarsi pirmieji renginiai būtų vykę aname amžiuje. O iš tikrųjų, taip ir buvo. Tai buvo XX amžius, kuriame mes tik budome iš sovietinio paveldo, buvome vargšiukai, nedaug matę jauni žurnalistai. Tačiau patirties stoką kompensavo entuziazmo ir meilės automobilių sportui lavina“, - prisimindamas ralio ištakas sako jo rengėjo, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

REKLAMA

Valdui su ištikimiausiais bendraminčiais teko garbė ir kur kas didesnė atsakomybė rengti ir pirmąjį, ir dabar jau jubiliejinį, 20-ąjį Press ralį.

„Išvydę, jog kolegos lenkai daro panašų renginį, nutarėme ilgai nelaukę surengti žurnalistų ralį savo namuose. Laimei, mūsų entuziazmą palaikė tuometinis Vilniaus banko lizingo vadovas Merkys Saukevičius, Valtra Valmet traktorių atstovas Lietuvoje Romas Trainaitis.

Dėka jų surinkome pirmą nedidelį biudžetą, suradome vienintelį Vilniaus apylinkėse tuomet gyvavusį Rytų kempingą ir taip įvyko pirmasis renginys. Manau, kad dalyviams jis buvo labai neblogas, mat buvome neišlepinti, - prisimena V. Valiukevičius. - Ralis netgi pakeitė žmonių gyvenimus. Štai dabartinis kolega, nuolatinis lenktynių lyderis Dainius Leonavičius, tuomet su žurnalistika neturėjo nieko bendro. Tą ralį jis įveikė šturmano kėdėje. Ir tai buvo lemiamas taškas jo gyvenime. Ralis jį taip užkabino, jog Dainius tapo ne tik vienu geriausių lenktynininkų tarp kolegų. Diplomuotas fizikas persikvalifikavo žurnalistu ir sėkmingai dirba TV redaktoriumi, žinoma, nepraleisdamas nė vieno ralio“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Valiukevičiaus, pirmasis ralis palikęs ryškų antspaudą visų mūsų smegenų vingiuose.

„Aš neįsivaizduoju kaip galėčiau žmonėms į akis pažiūrėti nesurengdamas eilinio ralio, nes kolegos to renginio laukia kaip metinės šventės, - teigia klubo prezidentas. - Kita vertus, eilinių ralių nebūna, nes visi jie - neeiliniai, visi skirtingi ir savaip ypatingi. Kasmet tenka sukti galvą kur ir kaip tai padaryti: kad būtų nauja vieta, naujos trasos, nauji įspūdžiai, kad visa tai tiktų ne tik dalyviams, bet ir ralio rėmėjams. Dėl to jau netelpame Lietuvoje, nes išvažinėjome daugumą regionų, išbandėme didžiumą didelių, svetingų viešbučių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl viso to prieš keletą metų nutarta išmėginti ir kaimyninės Latvijos trasas. Ko gero, sumanymas vykęs, nes daugelio atmintyje dar išlikę emocijos iš atkaklių batalijų garsioje Bikerniekų trasoje, didingo starto senosios Rygos centrinėje, Rotušės, aikštėje, o, svarbiausia, pavyko išjudinti Latvijos kolegas, kurių daugybė užsikrėtė šia bacila.

„Daug dalyvių, puiki nuotaika finale ir gausūs žiūrovai – tai didžiausi komplimentai man, kaip organizatoriui. O tokius finišus turėjome visus 20 kartų“, - prisipažįsta V.Valiukevičius. - Akyse iki šiol stovi žurnalistų drago lenktynių žiūrėti susirinkęs visas Druskininkų miestas, nuostabus dalyvių finišas Klaipėdos džiazo festivalyje, šiltai emocingi ralio uždarymai Platelių ežero pakrantėje ar Burbiškių dvare ir daugybė kitų mielų akimirkų. Tad galiu pasakyti – nesėkmingų ralių nebuvo. Jeigu ralis patiko jums, vadinasi laimingi buvo ir jo organizatoriai!

REKLAMA

Mūsų visų begalinis entuziazmas, nuolatinis rėmėjų palaikymas lėmė tai, kad Press ralis dabar yra vienintelis tokio pobūdžio renginys pasaulyje. Ypač didelį ačiū dėl to tariu Continental gamintojams, jų atstovui Arūnui Kiaušui, Toyota importuotojams Baltijos šalyse, kurie mūsų entuziazmą palaiko daugybę metų.

Švęsdami šį jubiliejų, keliame kartelę dar aukščiau ir užtikriname, kad kitais metais ralis aplankys dar daugiau naujų šalių!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų