REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Craft alaus pradininkas Garrett Oliver (nuotr. Organizatorių)

Pirmadienio vakarą maisto ir alaus gurmanai susirinko į ypatingą renginį – craft alaus ir maisto derinimo vakarą. Vakarėlio vinimi tapo išskirtinis svečias – vienas žymiausių craft alaus atstovų pasaulyje Garrett Oliver„Brooklyn“ alaus daryklos Niujorke.

Pirmadienio vakarą maisto ir alaus gurmanai susirinko į ypatingą renginį – craft alaus ir maisto derinimo vakarą. Vakarėlio vinimi tapo išskirtinis svečias – vienas žymiausių craft alaus atstovų pasaulyje Garrett Oliver„Brooklyn“ alaus daryklos Niujorke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Restorane „1 Dublis“ vykusiame vakarėlyje Garrett Oliver svečius pasitiko kartu su restorano šeimininku Deivydu Praspaliausku. Skambant amerikietiškajam džiazui vakarėlio svečiai ragavo garsiojo „Brooklyn“ alaus ir gurmaniškų patiekalų bei diskutavo apie craft alaus kultūrą Lietuvoje ir pasaulyje. Craft alus išskirtinis tuo, kad jo virimo procese nebijoma eksperimentuoti netradiciniais skoniais, šis alus dažniausiai verdamas nedideliais kiekiais, daug dėmesio skiriant alaus kokybei.

REKLAMA

„Džiaugiamės Lietuvos publikai galėdami pristatyti vieną ryškiausių asmenybių alaus pasaulyje. G. Oliver idėjos ir nebesuskaičiuojami darbai keičia suvokimą apie alų. Šio žmogaus dėka alaus įvairovė plečiasi ne tik gurmanų, tačiau ir paprastų alaus mėgėjų taurėse. G. Oliver savo knygomis ir švietėjiška veikla daro stiprią įtaką alaus pramonei, todėl yra labai gerbiamas aludarių. Manau, kad jo vizitas prisidės prie augančios lietuviškojo alaus kultūros“, – teigia Andrius Bagdzevičius, „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvių“ iniciatorius. Jis vakaro pabaigoje svečiui įteikė plytą, simbolizuojančią G. Oliver indėlį į lietuviškąją craft kultūrą.

REKLAMA
REKLAMA

G. Oliver teigia, kad alus – tai vienas įvairiausių ir įspūdingiausių kada nors sukurtų gėrimų, net įvairesnis negu vynas. Šia tema G. Oliver laikomas vienu iš didžiausių ekspertų, galinčių pasidalinti žiniomis iš asmeninės patirties „Brooklyn“ alaus darykloje. Be to, aludaris yra parašęs keletą knygų ir publikacijų apie alų: žymiausia jo knyga „The Oxford Companion to Beer“ – tai tikra alaus enciklopedija. Teigiama, kad tai viena išsamiausių kada nors parašytų knygų apie alų.

Virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko vakarienei paruošti išskirtiniai, tik tam vakarui sukurti patiekalai, buvo derinami su „Brooklyn“ daryklos alaus rūšimis. Vakarienės metu patiekta grūdinta lašiša su geltonaisiais burokėliais bei lengvu sviesto padažu, taip pat jautienos tartaras su morkomis ir marinuotais svogūnėliais. Taip pat svečiai ragavo troškintų veršienos žandukų ir karamelizuotų pastarnokų.

„Brooklyn“ darykla Niujorke gali pasigirti įvairių charakterių alaus rūšimis, įkvėptomis alaus tradicijų iš skirtingų šalių, kurios išsiskiria savo skoniu ir kokybe. „Brooklyn“ darykloje dirbančių profesionalų ir alaus entuziastų dėka alaus gamybos namuose hobis pavirto į alaus daryklą, kuri jau tapo gero alaus ikona ne tik Niujorke, bet ir visame pasaulyje. Be to, „Brooklyn“ alus – tai tikras Niujorko alus: „Brooklyn” logotipą sukūrė žymusis amerikiečių dizaineris Milton Glaser, ikona tapusio ženklo „I Love New York“ autorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų