REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
„Chorų karų“ superfinalas: pagaliau bus išrinkti nugalėtojai (nuotr. Gyčio Vidžiūno)

„Chorų karų“ superfinalo akimirkos

Baigėsi šeštasis muzikinio projekto sezonas (Video)

Primename, kad šį sekmadienio vakarą vykstančiame „Chorų karų“ superfinale dėl geriausio Lietuvos choro titulo kovėsi net keturios komandos – Šiaulių choras „Chameleonas“, Jonaviškių „Pavasario“ choras, Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“ ir Kauno „Plieninis“ choras. Visi jie ruošė po du nepakartojamus ir pačius geriausius savo pasirodymus.

10

Primename, kad šį sekmadienio vakarą vykstančiame „Chorų karų“ superfinale dėl geriausio Lietuvos choro titulo kovėsi net keturios komandos – Šiaulių choras „Chameleonas“, Jonaviškių „Pavasario“ choras, Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“ ir Kauno „Plieninis“ choras. Visi jie ruošė po du nepakartojamus ir pačius geriausius savo pasirodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat primename, jog šiandien nugalėtoją rinko tik TV3 žiūrovai. Jie buvo kviečiami už savo favoritus nemokamai balsuoti telefonu arba internetu.

REKLAMA

Nugalėtojai gavo net 5000 eurų prizą. Antrosios vietos laimėtojams atiteko vertingas paguodos prizas – 2000 eurų.

Renginio pradžioje pasirodė Žilvinas Žvagulis su Irena Starošaite. Su žinomais atlikėjais – grupe „el Fuego“, Pauliumi Bagdonavičiumi, Egle Jakštyte ir kitais dainininkais bei į finalą patekusiais chorais šie atliko nepakartojamą dainą apie Lietuvą.

Pirmasis scenoje pasirodė atlikėjo Stano pergalės link vedamas Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“. Jų pirmasis atliktas kūrinys iš tiesų gniaužė kvapą. Choras dainavo grupės The Queen dainą „Show must go on“ (liet. Šou turi tęstis). Žiūrovus šis choras nustebino ne tik dainos pasirinkimu, bet ir gana išskirtiniais ir netradiciniais juodos bei baltos spalvos kostiumais ir, aišku, neįtikėtinu talentu.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijai taip patiko pasirodymas. Rūta Ščiogolevaitė atliktą dainą tiesioginiame eteryje skyrė savo mamai, o Vitalijus Cololo netgi prasitarė, jog Lietuvos aklųjų chorą laiko vienu geriausių, o gal net ir geriausiu šiemet „Chorų karuose“ dainuojančiu choru.

Atsidėkodamas už komplimentus Lietuvos aklųjų choras kartu su vaikų choru Džimbo atliko dar vieną puikų kūrinį. Tikime, jog ne vienas žiūrovas, stebėjęs pasirodymą, nuspaudė ašarą, klausydamasis Motinos dienai skirtos dainos „Aš labai myliu savo mamą“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrasis scenoje pasirodė generolės Lauros Remeikienės vadovaujamas Šiaulių choras „Chameleonas“. Šis choras, kaip visada išliko kaip reikiant „chameleoniškas“. Jis atliko L. Remeikienės dainą „Paukštis ir žuvytė“. Pasirodymas greičiau priminė ištrauką iš miuziklo. Dėl šio choro pasistengė ir TV3 televizijos operatoriai, kurie choro scenografiją pavertė dar įspūdingesne profesionaliai nufilmuodami šį pasirodymą.

Operos solistė Kristina Zmailaitė prisipažino, jog po šio choro pasirodymo visada užplūsta gera energija, nes kiekvienas jų šou kažką sako, yra išskirtinis, kūrybiškas ir, kad Šiaulių choras ne tik papuošė „Chorų karų“ projektą, bet ir tikrai dar turės garbės sudainuoti ne viename renginyje. Komisija vienbalsiai sutiko, jog šis choras sugebėjo sujungti dainą ir teatrą, sukurdamas išskirtinius pasirodymus.

REKLAMA

„Chameleonas“ taip pat pasveikino ir Lietuvos mamas su Motinos diena, sudainuodamas Lauros Remeikienės kūrybos dainą. Šildanti daina su Šiaulių choro generole priešakyje buvo ypač melodinga ir skambėjo tiesiog tobulai.

 

Trečiasis į sceną įžengė Jonavos krašto choras „Pavasaris“, kuriam vadovauja Arvydas Vilčinskas. Kaip visada, nuotaikingas, ryškus ir šiltas, šis choras atliko Katy Perry dainą „Hot and Cold“ (liet. Karštas ir šaltas).

Vitalijus Cololo sutiko, jog šis choras visada „uždega“ publiką, kostiumai ir choreografija taip pat yra labai nuotaikingi. Vitalijus gyrė ir A. Vilčinską, jog šis šauniai atliko savo kaip generolo pareigą, nebėgdamas pirmas pasiimti medalių ir kurdamas gražius pasirodymus.

REKLAMA

Netikėtą staigmeną šiam chorui pateikė ir renginio vedėjai. Šie pranešė, jog būtent Jonavos choras laimėjo 2015-ųjų metų draugiškiausio choro titulą! Chorą bei Lietuvos mamas pasveikino Sasha Song, tiesioginiame eteryje atlikęs dainą „Mama, pakylėk ligi dangaus“.

Ketvirtieji į sceną įžengė Kauno „Plieninis“ choras, kuriam vadovauja grupė „Thundertale“. Gitaros solo prasidėjęs pasirodymas ir vėliau uždainavusios choro merginos bei prie jų prisijungę juodais kostiumais pasipuošę vyrukai žiūrovus tikrai turėjo priversti prisilinkti prie žydrųjų ekranų arčiau. Jie atliko modernią Andrea Bocelli dainą „Time to say goodbye“ (liet. Laikas atsisveikinti).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kristina Zmailaitė po pasirodymo netgi uždainavo, atlikdama ištrauką iš itališkosios dainos versijos. Operos solistė taip pat padėkojo chorui už jų pasirodymus, pagirdama, jog jie tikrai yra stiprūs. Jai paantrino ir Vitalijus Cololo, pavadindamas „Plieninį“ chorą tikrų vyrų choru.

Dalyvius, komisiją bei žiūrovus džiugino ir jau šou palikę chorai. Tauragės krašto choras „Magnit“ atliko modernią grupės AC/DC dainos „Highway to hell“ (liet. Greitkelis į pragarą) versiją. Panevėžio choras „Vanilinis dangus“ kartu su V. Valuntoniu vėl buvo romantiškas ir sudainavo Latvijos „Eurovizijos“ atstovų Walters & Kazha dainą „Ka sena dziesma“ (liet. „Kaip senoj dainoj“).

REKLAMA

Antrąjį etapą pradėjo Stano su Lietuvos aklųjų „Fenikso“ choru. Jie atliko savos kūrybos dainą, skirtą aklus vaikus auginančioms mamoms. Baltais drabužiais pasiuošęs choras priminė angelus, balsų skambesys tikrai atrodė tarsi sklistų iš dangaus, o ašaros tekėjo net ir patiems dainuojantiesiems.

Rūta Ščiogolevaitė vėliau pasakojo, jog kaskart uždainavus šiam chorui įvyksta stebuklas ir padėkojo jam už nuoširdumą.

Toliau kovą tęsė Šiaulių choras „Chameleonas“ ir Laura Remeikienė. Jie ir vėl atliko choro vadovės sukurtą dainą „Mano meilė liu“. Raudonos ir juodos spalvos kostiumais pasipuošęs choras parodė išskirtinę choreografiją ir sukūrė tikrą brodvėjiško stiliaus šou.

REKLAMA

Operos solistė Kristina pabrėžė, jog viso projekto metu choras demonstravo nepakartojamą muzikinį skonį ir puikų komandinį darbą. Net ir kritikos visada chorams negailinti R. Ščiogolevaitė pridūrė, jog tokio choro dar niekada „Chorų karų“ projektuose nebuvo. Atsidėkodamas Šiaulių choras komisijai ir TV3 komandai padovanojo savo gamybos tortą bei nuotaikingą skanduotę.

Jonavos krašto choras „Pavasaris“ pratęsė superfinalą ir atliko A. Vilčinsko dainą „Grįžtu namo, kol saulė dar nenusileido“. Su choru kartu uždainavo ir jo generolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtoją lemsiančius pasirodymus pabaigė antrąją dainą atlikęs Kauno „Plieninis“ choras. Į sceną taip pat žengė ir grupė „Thundertale“. Jų pasirodymas buvo „juodai“ geras. Choras pasipuošė juodais odiniais rūbais, scenoje iki pusės apsinuoginę du raumeningi vyriškiai mosavo kūjais, o už dainininkų nugarų buvo matomos liepsnos.

Vitalijus Cololo pasijuokė, jog Kauno choras grįžo prie savo ištakų ir Lietuvos baikeriai tikrai turėtų balsuoti už šį chorą.

Projektą laimėjo Lietuvos aklųjų choras. Antrąją vietą užėmė Šiaulių choras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų