REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planai nuo gegužės 1-osios įvesti neprivalomą lankytojo bilietą saugomose šalies teritorijose nukelti dviem savaitėms. Tokį sprendimą priėmė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Planai nuo gegužės 1-osios įvesti neprivalomą lankytojo bilietą saugomose šalies teritorijose nukelti dviem savaitėms. Tokį sprendimą priėmė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Startuos ne nuo gegužės 1-osios, o nuo 15-osios. Taip nusprendžiau, nes aiškinimo, informavimo buvo per mažai. Po visų mūsų aiškinimų dar įsivaizduojama, kad tai bus privalomas bilietas. Reikia pasilikti porą savaičių žmones informuoti , kad tai bus savanoriška, nebus privaloma, ir tikrai tą bilietą mes įvesime“, - BNS sakė K.Trečiokas.

REKLAMA

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vadovas Albertas Stanislovaitis sakė, kad šiuo metu sutarta, jog pigiausiai - už 1 eurą - bus galima įsigyti penkių dienų bilietą lankytis viename nacionaliniame parke, mėnesiui jis viename parke kainuotų 10 eurų. Už 20 eurų lankytojai galėtų įsigyti metinį bilietą, kuris galiotų visuose parkuose, taip pat 25 eurus kainuotų metinis šeimos bilietas, galiojantis visose saugomose teritorijose.

REKLAMA
REKLAMA

K.Trečiokas įsakymo, kuriuo būtų patvirtinti įkainiai, dar nėra pasirašęs ir svarsto, jog ilgesniam terminui skirti neprivalomi bilietai galėtų būti gerokai pigesni.

„Gal tas euras gali likti, bet kur yra savaitei, pusmečiui, metams, kur yra šeimos mokestis - jis galėtų būti toks simbolinis, kelių eurų, nereikia dvidešimties. Aišku, per metus tai atrodo nedaug, bet žmogus juk nesėdi metus toje teritorijoje, atvažiuoja su šeima savaitei, dešimtadieniui. Aš būčiau šalininkas mažinti tą mokestį, kad jis liktų visiškai simboliškas“, - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lankytojo bilietus planuojama įvesti Aukštaitijos, Dzūkijos, Kuršių nerijos ir Žemaitijos nacionaliniuose parkuose bei visuose regioniniuose parkuose, išskyrus Pavilnių ir Verkių regioninius parkus, kurių veiklą kuruoja Vilniaus savivaldybė.

Anksčiau skelbta, kad bilietus įsigyti žmonės galės nacionalinių ir regioninių parkų direkcijose, taip pat ir internetu. Bilieto nebus siūloma įsigyti žmonėms, kuris nesinaudoja parko paslaugomis, taip pat ir vietiniams minėtų teritorijų gyventojams.

Pinigus už lankytojo bilietus ketinama skirti teritorijoms tvarkyti, jų apsaugai, taip pat edukaciniams projektams, šiukšlėms surinkti.

REKLAMA

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas yra išreiškęs nepasitenkinimą dėl bilieto, kuris esą galėtų branginti įvažiavimą į Kuršių neriją.

K.Trečiokas BNS patikino, kad to tikrai nebus, nes bilietas nebus privalomas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų