REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita Vežbickaitė, Žinios.lt

Edita Vežbickaitė, Žinios.lt

REKLAMA

Gėlių pardavėjai skundžiasi – dėl šalto pavasario Lietuvos mamos šiemet Motinos dieną bus apdovanotos įvežtinėmis gėlėmis, mat lietuviškos tulpės ar kitos specialiai šiai šventei augintos gėlės nespės pražysti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šiaip prekybininkai trina rankas – prekyba prieš Mamos dieną klesti. Žmonės šluote šluoja nuo prekystalių saldumynus, kvepalus, o kai kas nepagaili pinigų ir brangesnei dovanai. Tuo metu etninės kultūros žinovai pataria bent šios dienos nesukomercinti ir žmones ragina mamas pasveikinti tiesiog geru žodžiu.

REKLAMA

Vilnietė Ona neslepia esanti labai turtinga. Ir visas tas turtas, kaip juokauja pensininkė, sekmadienį sugužės pasveikinti jos su Motinos diena. Ona prisipažįsta – būti mama, močiute ar net promočiute nėra lengva, tačiau smagu stebėti savo atžalas ir džiaugtis jų pasiekimais, kartu būti, kai kiekvienas jų turi vienokių ar kitokių rūpesčių.

„Labai turtinga. Dvi anūkes turiu, vieną anūką, ir penkis proanūkius. Turtas didžiausias pas mane sukrautas.

REKLAMA
REKLAMA

Mane pasveikina ir žodžiais, ir pyragu, ir tortu, ir gėlę, ir ateina pabučiuoja, visaip sveikina mane“, - sako moteris.

Šiandien gėlėmis prekiaujanti moteris sako papildomai prie pensijos uždarbiaujanti, juk reikia vaišėms susitaupyti. Tik štai sako perkančiųjų sode išaugintas gėles kol kas nedaug.

Kitos gėlių pardavėjos antrina, kad daugelis gėlių dėl šalto pavasario iki Motinos dienos nė nespės prasiskleisti. Mamos dienos išvakarėse dažniausiai žmonės ieško tulpių. Kol kas siūlomos tik įvežtinės, kainuojančios po septyniasdešimt euro centų už žiedą. Lietuviškos paprastosios kainuoja po trisdešimt centų už puokštytę, tačiau jų pasiūla labai maža. O ir išrankūs žmonės tapo, ne visos gėlės tinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir ne tik gėlių dairomasi prieš gražiąją pavasario šventę. Saldumynų prekeiviai trina rankas sulaukiantys prieš šventinį savaitgalį daugiau pirkėjų nei įprastai. Todėl šimtalapiai, šakočiai, ar paprasti sausainiai tirpte tirpsta nuo prekystalių.

Internetinės parduotuvės net ir tyrimą inicijavo. Paaiškėjo, kad kas trečiam lietuviui Motinos diena – viena svarbiausių metų švenčių. Bet ruošiamasi jai paskutinę akimirką. Beveik trečdalis apklausos respondentų, kaip teigiama, dar neturi dovanos, bet planuoja tikrai kažką padovanoti.

REKLAMA

„Šią savaitę pardavimai parodė, kad labai stipriai šoktelėjo buities prekių pardavimai, net septynis kartus, taip pat matom, kad stalo įrankiai, taurės, servizai, lėkštės taip pat šoktelėjo porą kartų. Be abejo, kvepalai, kvepalus gaus kas penkta mūsų klientų mama“, - teigia „Pigu.lt“ atstovė Indrė Baganskaitė.

Ir švęsti šią dieną, kaip teigiama, reikia ypatingai. Nėra tokios dovanos, kuri atstotų motinos meilę. Kiekvienai mamai svarbu ne tai, kas bus įteikta, o tai, kaip su ja elgiamasi, net ir tai, kaip bus ištartas jos vardas - pagarbiai ar ne. Kaip aiškinama, kas gali būti brangiau už gerai pažįstamos dainos žodžius - „Tau, mano mamyte, pirmieji pirmieji žiedai". Esą senovėje kitaip mamos ir nebuvo vadinamos tik mažybiniais maloniniais vardais. Dabar požiūris į motinas gerokai sumenkęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų