REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurgita Kasperavičiūtė, Žinios.lt

Jurgita Kasperavičiūtė, Žinios.lt

REKLAMA

Du lietuviai išradėjai, pasitelkę Išmaniąsias technologijas, sėkmingai braunasi į vakariečių baldžių pasaulį. Neįtikėtina, bet sėkmę jauniems vyrukams neša toks elementarus baldas kaip stalas. Panevėžiečiai sukūrė išmanųjį stalą, valdomą vos vienu rankos judesiu. Tiesa, toks baldas lyg du viename – skirtas stovėjimui ir sėdėjimui, nėra pigus.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžietis Justinas Vilimas lyg koks magas, įgudusia ranka išdarinėjantis triukus su stalu, iš tiesų yra informacinių technologijų specialistas, kartu su kolega sumaniai pasikinkę kompiuterines žinias ir pritaikę jas išmaniajam stalui sukurti. Baldas ypatingas ne tik savo šiuolaikišku dizainu, bet ir inovatyvumu. Mat valdomas paprasčiausiu rankos mostu. Toks išmanaus stalo kūrėjų išradimas kaip mat patraukia ir aplinkinių dėmesį.

REKLAMA

Idėja sukurti išmanųjį stalą panevėžiečiams kilo biure sumanius nepatogius sėdimus kompiuterio stalus pakeisti į stovimus, tačiau neradę tokio, kokio norėtų, galiausiai susikūrė patys. Dabar vyrukai džiaugiasi, kad jų išradimas tapo puikia alternatyva stovimam stalui.

Jaunieji kūrėjai, sumaniai į stalą įmontavę ultragarso sensorių – specialų mygtuką, kuris ir jaučia atstumą iki rankos, pakeitė iki šiol taikytą primityvų stalo pakėlimą pačiam. Toks išradimas tiesiog natūraliai padeda kovoti su nuolatiniu sėdėjimu. Skirtingai nei paprasti stovimi stalai, šis valdomas specialia programėle, gali pats automatiškai keisti stalo aukštį už jus.

Kol kas toks išmanaus stalo prototipas nėra pigus, baldo kaina siekia beveik 2000 eurų. Tačiau pirkėjams aukštoką baldo kainą atperka galimybė telefonu ir rankos gestu valdyti savo darbo stalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų