REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra jokio specifinio patarimo kokią kūno kalbą naudoti. Pirma, kad pakeistum savo kūno kalbą tu turi ją žinoti. Stebėk, kaip tu sėdi, kaip tu stovi, kaip juda tavo rankos ir kojos, ką tu darai, kalbėdamas su kažkuo.  

Nėra jokio specifinio patarimo kokią kūno kalbą naudoti. Pirma, kad pakeistum savo kūno kalbą tu turi ją žinoti. Stebėk, kaip tu sėdi, kaip tu stovi, kaip juda tavo rankos ir kojos, ką tu darai, kalbėdamas su kažkuo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Nekryžiuok kojų ir rankų – tu tikriausiai jau esi girdėjęs, kad rankų kryžiavimas rodo jog esi atsargus ir uždaras. Tas pats yra ir su kojomis. Nekryžiuok nei kojų, nei rankų.

REKLAMA

2. Išlaikyk akių kontaktą, bet nespoksok – jei kalbiesi su keliais žmonėmis, išlaikyk akių kontaktą su visais, nes nori sukurti geresnį ryšį ir stebėti ar jie tavęs klauso. Per ilgas akių kontaktas gali atbaidyti žmones nuo tavęs, tuo tarpu akių kontakto nelaikymas rodo tave esant nesaugiu. Jei nesi pratęs laikyti akių kontakto, tau gali tai atrodyti sunku ar baisu, tačiau nenustok praktikuotis ir tu priprasi prie to.

3. Nebijok užsiimti vietos aplink save – vietos užsiėmimas (pavyzdžiui, kojų išskėtimas sėdint ar stovint) signalizuoja apie pasitikėjimą savimi.

REKLAMA
REKLAMA

4. Atpalaiduok pečius – kai jauti įtampą, ji dažniausiai atsispindi pečių pozicijoje. Jie gali pajudėti į priekį ir į viršų. Pabandyk atpalaiduoti juos šiek tiek pakratydamas ir atlošdamas.

5. Linksėk, kai klausai kitų – retkarčiais linktelk, kad kalbėtojai suprastų, jog tu jų klausai. Bet nepersistenk, nes atrodysi kvailai.

6. Nesuglebk, sėdėk tiesiai – sėdėk tiesiai, bet atsipalaidavęs. Neįsitempk.

7. Palink, bet ne per daug – jei nori parodyti, kad tau įdomu, kas yra sakoma, pasilenk į priekį. Jei nori parodyti, kad esi pasitikintis savimi, patogiai atsilošk. Bet nesilenk daug į kalbantįjį, nes tu gali atrodyti lyg laukiantis pritarimo ir neatsilošk per daug, nes gali atrodyti arogantiškas ir atitolęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Šypsokis ir juokis – nepriimk visko rimtai, atsipalaiduok, nusišypsok ir nusijuok, kai kas nors pasako ką nors juokingo. Žmonės tave priims labiau, jei būsi pozityvus ir linksmas. Bet niekados pirmas nesijuok iš savo pokštų, nes atrodysi nervingas ir neužtikrintas. Šypsokis, kai esi kam nors pristatomas, tačiau nelaikyk šypsenos savo veide per ilgai, nes atrodysi nenuoširdus.

9. Neliesk savo veido – tu gali atrodyti kaip nervingas žmogus ir tai gali trikdyti žmones, su kuriais bendrauji.

10. Atlošk galvą – nežiūrėk į grindis, atrodysi, jog esi pasimetęs ir jautiesi nesaugiai. Laikyk galvą iškeltą aukštai ir akimis stebėk horizontą.

REKLAMA

11. Lėčiau judėk – tai galioja visiems tavo judesiams. Lėtai vaikščiodamas netik atrodysi ramesnis ir pasitikintis savim, bet ir jausi mažiau streso. Jei kas nors tave kviečia, nesuk savo galvos į juos kaip išgirdęs keistą garsą vidury nakties, o suk ją lėtai.

12. Nedaryk nervingų judesių – bandyk išvengti visų nervingų judesių, tokių kaip kojos judinimas sėdint ar pirštų barškinimas į stalą. Atsipalaiduok, sulėtink judesiu ir susikoncentruok į tai, ką darai.

13. Valdyk savo rankas – vietoje rankų kratymo ir savo veido kasymo naudok jas kaip pagalbininką dėstant savo mintis. Naudok jas, kai tau reikia ką nors apibūdinti ir pridėti vertės tavo žodžiams. Bet negestikuliuok per daug, nes gali išblaškyti klausytojus.

REKLAMA

14. Laikyk gėrimą žemai – nelaikyk butelio ar stiklinės prie krūtinės. Laikyk jį žemai ties liemeniu.

15. Suprask, kur baigiasi tavo nugarkaulis – daug žmonių sėdi ir stovi tiesia nugara, tačiau jie mano, kad nugarkaulis baigiasi ten, kur prasideda kaklas ir tiesia kaklą į priekį. Tavo nugarkaulis baigiasi tavo pakaušyje, todėl nepalenk kaklo į priekį.

16. Nestovėk per arti – žmonės turi asmeninę zoną aplink juos ir geriau nelįsk į ją, nes tada jie jausis nepatogiai.

17. Mirroning (judesių atkartojimas) – dažnai, kai su žmogumi gerai sutari, pradedate nesąmoningai atkartoti vienas kito judesius. Taip atvaizduojate vienas kito kūno kalbą. Norint sukurti artumo jausmą, galima sąmoningai atkartoti kūno kalbą. Jei pašnekovas pasilenkia į priekį, pasilenk į priekį ir tu, bandyk atkartoti jo rankų judesius ir t. t. Bet nepersistenk, nes tai atrodys keistai.

18. Būk pozityvus, atviras ir atsipalaidavęs. Kaip tu jautiesi atsispindi tavo kūno kalboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų