REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Gaižauskaitė, Žinios.lt

Jovita Gaižauskaitė, Žinios.lt

REKLAMA

Neregėtas išpuolis bibliotekoje – baltais dažais užpaišytas čia eksponuojamas paveikslas. Vandalas iš keliolikos darbų nusižiūrėjo tą, kuriame pavaizduota nuoga moteris. Dailininkas savo darbą yra įvertinęs tūkstančiu eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekos prieigas filmuojančios vaizdo kameros fiksuoja ryte į biblioteką ateinantį vyrą. Juodai apsirengęs žmogus, prieš įžengdamas į biblioteką, kažko ieško savo rankinėje. Vos įžengęs vyras pakyla į antrą aukštą ir eina prie čia eksponuojamų dailininko Valdemaro Šemeškos darbų.

REKLAMA

Darbuotojai netruko pastebėti, kad paveiksle ant kušetės gulinti nuoga moteris užtepliota baltais dažais. Versijų, kas taip galėjo pasielgti, daug. Neatmetama, kad kažkas subjaurojo tapybos darbą, nes nepatiko nuogos moters vaizdas bibliotekoje, kur lankosi ir vaikai, pasigirdo komentarų, esą tokie paveikslai verti tik viešnamio sienų.

Paroda bibliotekoje kaba jau porą savaičių, tačiau paveikslas kažkam užkliuvo ne iškart. Vargu ar tapybos darbą pavyks restauruoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano, kaip neprofesionalo nuomone, tai jeigu bandyt nuimt cheminėm priemonėm tuos dažus, tai nutirps ir aliejinių dažų sluoksnis. Tai paveikslas išnyks, liks tik baltas „plėmas“, - mano I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

Dzūkijoje gyvenantis dailininkas tikslių nuostolių pasakyti negali, formaliai paveikslą jis buvo įvertinęs tūkstančiu eurų. Tačiau sako, kad pirmąkart su tokia situacija susidūręs ir pats, ir darbus eksponavusi biblioteka, tad šiai pretenzijų jis neturi.

Pasigirdo kalbų, kad šitoks vandalizmo aktas – nebloga reklama dailininkui. Autorius išties sutinka, kad dėmesio sulaukė labai daug, tik ne itin maloniu būdu. Tądien bibliotekoje vyko renginys, buvo daug žmonių, tačiau tikimasi, kad terliotoją padės išaiškinti policija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų