REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsimerkiate ir... matote, kaip mylitės žmonių pilnoje aikštėje... Pamatote moterį, avinčią aukštakulnius, ir galvoje ima suktis gašlios mintys. Tereikia akimirką įsivaizduoti, kad aistringai mylitės su visiškai nepažįstamu žmogumi – ir orgazmas priartėja...  

Užsimerkiate ir... matote, kaip mylitės žmonių pilnoje aikštėje... Pamatote moterį, avinčią aukštakulnius, ir galvoje ima suktis gašlios mintys. Tereikia akimirką įsivaizduoti, kad aistringai mylitės su visiškai nepažįstamu žmogumi – ir orgazmas priartėja...  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką sako šios erotinės fantazijos? Iš karto priminsime: bet kokios, net ir pačios drastiškiausios seksualinės fantazijos – įprastas ir kasdienis dalykas. Mes visi, tiek vyrai, tiek moterys, sąmoningai ir nesąmoningai įaudriname savo vaizduotę įvairiausiais savos kūrybos scenarijais. Natūralu, tarp jų nestinga ir erotinių motyvų, kurie daugeliu atvejų padeda mums intymiame gyvenime. Kiekvieno žmogaus fantazijos – savitos, tačiau visas jas galima suskirstyti į dvi sąlygines grupes. Tai kūrybinės fantazijos, praturtinančios mūsų intymųjį gyvenimą, ir išlaisvinančios, tos, kurių padedami įveikiame vidines užkardas, tramdančias mūsų seksualumą.

REKLAMA

Seksualinės fantazijos jau susiklosčiusiuose santykiuose suteikia ryžto ir drąsos. Tai – savotiškas iššūkis. Įsivaizduojamos scenos tampa galingu afrodiziaku, stimuliuojančiu geismą ir padedančiu pasiekti didesnių malonumo aukštumų. O jei partneriams pavyksta savo slaptomis fantazijomis pasidalinti, tai porą dar labiau suartina.

Įveikiant drovumą

Vaikystėje 35 metų Julija, muzikos mokytoja, mėgdavo žaisti pagrobimo scenas iš knygos „Andželika, angelų markizė“. Dabar ji lovoje dažnai įsivaizduoja tokį scenarijų: ji – maža mergaitė, ją sučiupo grubūs kareiviai. Mylėtis neįsivaizduojant šių scenų jai – nuobodu ir net nemalonu. Julijai tokie prievartos, pagrobimo vaizdai – savotiškas būdas įveikti savo pasišlykštėjimą seksu. Ji nesupranta, iš kur šie pavidalai jos galvoje sukasi, ir niekaip nesieja jų su nuostabiais vaikystės prisiminimais. O prancūzų seksologė Muriel Dagmar tokias fantazijas vadina savotišku seksualiniu dopingu, kurio žmogui prisireikia po pernelyg griežto seksualinio auklėjimo: „Suaugę tokie žmonės paprasčiausiai neleidžia sau patirti malonumo, jiems lengviau pasiekti orgazmą įsivaizduojat, kad tai daryti juos kas nors priverčia. Taip jie atsikrato kaltės jausmo“. Moterys, savo vaizduotėje sukančios prievartos scenas, dažniausiai ypač bijo prievartos realybėje. O šios fantazijos padeda joms išreikšti ir tarsi nukenksminti savo baimes.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp tokių baimių, kurioms priešpastatome savo fantazijas, apstu ir senų kaip pasaulis archetipų. Pavyzdžiui, fantazijose iškylantys orgijų vaizdai ir menami pojūčiai, kai jums užrišamos akys ir tenka mylėtis su daugybe nepažįstamųjų. Psichoanalitikų teigimu, dažniausiai tai – ne kas kita, kaip kūdikio bejėgiškumo ir motinos visagalybės archetipas. Taip jūs mintimis sugrįžtate į kūdikystę ir mėginate įveikti savo menkavertiškumą, negebėjimą suvaldyti situacijos bei žinojimą, kad visa tai už jus kažkas (veikiausiai – mama) tai padarys. Įtraukti šį daugialypį moters įvaizdį į erotinį scenarijų ir patirti iš jo malonumą – tai vienas būdų atsikratyti pasąmonėje egzistuojančios šios grėsmingos jėgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seksualinės fantazijos neretai mums tampa savotišku apsauginiu vožtuvu, saugančiu nuo pernelyg didelio moralinio arba socialinio spaudimo. Įsivaizduoti, kad myliesi vidury susirinkimo, viršininko priimamajame arba žmonių pilnoje aikštėje – tai savotiškas būdas parodyti špygą tiems, kurių spaudimą jaučiate.

Kiekvienam – savas scenarijus

Vyrai, kuriems erotika – tai daugiausia vaizdai, fantazuoti pradeda labai lengvai. Gatvėje pamatytas vaizdas, akimirką tetrukęs prisilietimas autobuse – ir fantazija įsijungia. Tiesa, daugelis jų – ne itin kūrybingi režisieriai: jų galvose sukasi neįmantrūs ir lengvai nuspėjami siužetai, dažnai pasiskolinti iš pornografinių filmų (pavyzdžiui – oralinis seksas stambiu planu).

REKLAMA

Moterų fantazijos veikia kitaip. Jos užgimsta jau mylimojo glėbyje, arba pradėjus masturbuotis, ir tęsiasi iki pat orgazmo. Kartais net ir pats orgazmas tampa neįmanomas be fantazijų. Jų scenarijai visada individualūs, kupini detalių ir gali būti ne tokie erotiški, kaip vyrų. Dažnai jų geismą kursto romantiška atmosfera, aistringi šnabždesiai – visa tai audrina jų fantaziją ir didina jausmingumą. Su amžiumi moterų erotiniai scenarijai keičiasi. Galiausiai moterys, dažniau nei vyrai, savo fantazijas slepia – ne iš gėdos, o būgštaudamos pasirodyti nepatikimos, keistos.

REKLAMA

Apeinant draudimus

Sėkmingas verslininkas Benas labiausiai susijaudina įsivaizduodamas, kad atiduoda savo partnerę kitam vyrui , ir tik po to iš tikrųjų mylisi. Veikiausiai tai – ne kas kita, kaip pasąmonėje besireiškiantis homoseksualumas, arba neištikimybės baimė. „Atiduodamas“ ją kitam, Benas tampa situacijos šeimininku, užbėga potencialiai neištikimybei už akių, o dar gilesniame lygmenyje išsilaisvina iš baimės, kurią jame sukelia neįsisąmonintas potraukis vyrams.

25 metų Ignas – taip pat fantazuoja, ir jo fantazijos tampa neatsiejama realybės dalimi. Jis visų savo partnerių prašo mylėtis nenusiavus aukštakulnių. Pasak psichoanalitikų, aukštakulniai šiuo atveju gali būti moteriai trūkstamo vyriško organo simbolis. Jei partnerė būtų be aukštakulnių, Ignas veikiausiai surizikuotų realybėje ieškoti to, ką įkūnija kulniukai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai paplitęs ir dar vienas pasąmonės barjeras – incesto tabu. Būtent tuo aiškinamas kai kurių vyrų ir moterų noras rinktis kardinaliai priešingos išvaizdos partnerius, nei jų tėvas, mama, broliai ir seserys. Todėl rudaakius tamsiaplaukius labiau jaudina šviesiaplaukės blondinės, ir atvirkščiai. Tai – ne kas kita, kaip pasąmonėje glūdinti baimė sulaužyti tabu ir intymiai suartėti su savo šeimos nariais – net jei sekso partneris šeimos narius primins tik savo išvaizda.

Stiprinant pasitikėjimą savimi

Nemaža dalis erotinių scenarijų nukreipti į tai, kad užpildytų pasitikėjimo savimi spragas. Kai 30-metė Paulina glosto save, ji įsivaizduoja esanti striptizo šokėja. Kartais fantazijose sušmėžuoja kaimynas, kuris neva slapčia stebi, kaip ji lėtai nusirengia. Kitose fantazijose ji šoka prieš minią vyrų.

REKLAMA

Kai kurios moterys besimylėdamos įsivaizduoja, kad jos – nėščios. Ši fantazija siejama su išskirtine moteriškumo forma. Vyrai gali įsivaizduoti, kad yra geidžiami, graibstomi moterų, jos dega nenumaldomu troškimu su jais pasimylėti. Pasak psichoanalitikų, visas šias fantazijas jungia viena esmė – jos užpildo mumyse atsivėrusias pasitikėjimo savimi spragas.

Fantazijų pasaulį – į realybę

Ar verta įgyvendinti savo seksualines fantazijas? Viskas priklauso nuo jų turinio. Be abejo, tas, kuriose susiduriama su pavojingomis situacijomis, kur klesti prievarta ar pedofilija, privalu palikti ten, kur jos ir gimė – vaizduotėje. Jei svajonėse – sadomazichistiniai vaizdai, tik pačiam „scenarijaus autoriui“ spręsti, ar priimtina jam tai būtų išbandyti iš tikrųjų. Būkime atviri: niekas negarantuoja, kad fantazija, įgyvendinta realiame gyvenime, bus tokia pat jaudinanti ir maloni. Pavyzdžiui, jei įsivaizduojamose situacijose, kuriose jus partneris žemina ar baudžia, iš tiesų jums svarbiausias – tik psichologinis paklusimo, susitaikymo, atgailos momentas, labai abejotina, ar jums patiktų ir pojūčiai, kai partneris išplaktų jus botagėliu ar rykšte. Nors fantazijose, kai realiai fizinio skausmo nejaučiate, tai ir atrodytų labai seksuali patirtis.

REKLAMA

Ir kas gi iš mūsų nesvajojo sužinoti savo mylimojo fantazijas, galbūt jas įgyvendinti? Tačiau apie savo fantazijas retai kada prabylama laisvai ir atvirai. Ypač jei jose pagrindinis veikėjas – ne tikrasis partneris. Pasakyti kažką garsiai – vadinasi, žengti pirmąjį žingsnį link savo fantazijos įgyvendinimo. Taigi pokalbį geriausia pradėti su žmogumi, kuris jūsų fantazijas iš tikrųjų supras. Kitaip – ir tai geriausiu atveju – jūsų viltingas prašymas taip ir liks nepatenkintas. Blogiausiu atveju – jis gali partnerį ne juokais išgąsdinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gero po truputį

Seksualines fantazijas galima palyginti su alkoholio poveikiu: net ir nekaltas pagurkšnojimas, kai juo piktnaudžiaujama, gali turėti rimtų pasekmių. Daugeliui mūsų išgalvotos istorijos ilgainiui gali virsti priklausomybe, vieninteliu būdu pasiekti orgazmą. Taigi fantazijos išlaisvina ir suteikia palaimą, tačiau nevertėtų leisti joms mus valdyti ir diktuoti savas sąlygas.

Ar apskritai reikia fantazijų?

Esama žmonių, kurie neigia turį seksualinių fantazijų, o jei kokia ir šauna į galvą – stengiasi nuginti ją kuo toliau, nes laiko tai nukrypimu nuo normos. Be abejo, tokia pozicija daugeliu atvejų tėra savęs apgaudinėjimas. Juk erotiniai išgyvenimai ne visada iškyla aiškiu ir vienareikšmišku. Pavyzdžiui, net ir pomėgis skaityti kone platonišką meilę vaizduojančius meilės romanus – tai taip pat pridengtas būdas patirti seksualines emocijas.

Tiesa, yra ir tokių žmonių, kurie gali susijaudinti apsieidami be fantazijų. Kodėl? Jie visiškai patenkinti tuo, kas vyksta ir ką jie jaučia šią akimirką. Jiems – paprasčiausiai pasisekė!

Suaugusiems.lt - Erotinės prekės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų