REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos pranešė prisijungusi prie Junglios visuomenės programos (angl. Connected Citizens program), kurios tikslas – padėti vairuotojams dalintis eismo informacija keliuose. Šią galimybę suteikia navigacinė „Waze“ programėlė.

REKLAMA
REKLAMA

„Junglios visuomenės programa suteiks daugiau galimybių gerinant eismo sąlygas Lietuvos keliuose ir padės apie eismo trikdžius vairuotojus perspėti tiesiogiai. Tai dar vienas realus žingsnis, kuriant išmaniųjų kelių sistemą mūsų šalyje“, – sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

REKLAMA

Kelių direkcijos atstovų teigimu, „Waze“ navigacinėje programėlėje, skirtoje išmaniesiems telefonams ir kitiems nešiojamiesiems elektroniniams įrenginiams, pateikiamas Lietuvos kelių tinklas ir programos naudotojų perduodama informacija.

Šios programėlės naujovė – informacija apie ribojamą eismą šalies keliuose iš Kelių direkcijos, kuri gali ne tik naudotis „Waze“ duomenimis, bet ir automatinių sąsajų būdu į programėlę teikti informaciją, esančią interneto svetainėje eismoinfo.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau netrukus vykstantieji Lietuvos keliais galės matyti, kuriose vietose eismas ribojamas dėl darbų, eismo įvykių, masinių renginių ar kitų priežasčių“, – teigia Kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas, l. e. direktoriaus pareigas Egidijus Skrodenis.

„Waze“ programa yra nemokama, prie jos paprasta prisijungti, siųsti ir gauti informaciją. Ji vienija vairuotojų bendruomenę, padeda pasirinkti geriausią maršrutą, leidžia dalintis turima informacija su kitais eismo dalyviais. Taip kelionė tampa saugesnė, aiškesnė, malonesnė, o vairuotojai skatinami bendrauti, būti geranoriškais ir padėti vieni kitiems kelyje, sakoma Susisiekimo ministerijos pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų