REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Hanchen trasoje vyko II-asis Vokietijos motokroso čempionato etapas, kur sau lygių neturėjo lietuvis Arminas Jasikonis. 17-metis anykštėnas, atstovaujantis Monster Energy Kawasaki Pfeil komandai, stipriausioje Open klasėje jau kvalifikacijoje paliko visus savo konkurentus sau už nugaros., aplenkdamas artmiausią priešininką beveik 2 sekundėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmas pries starto linijos stojęs A.Jasikonis aukštą tempą palaikė ir pirmajame važiavime. Po starto greitai pakilęs į lyderio poziciją, Arminas dominavo pirmajame važiavime. Jam priešintis dar bandė tik vokietis Christian Brockel, kuris nuo Armino atsiliko 7 sekundėmis. Trečioje vietoje likusį Boris Maillard lietuvis aplenkė net 43 sekundėmis.

REKLAMA

Antrasis važiavimas nebuvo toks sėkmingas. Gerai startavęs A.Jasikonis penktame posukyje padarę klaidą ir griuvo. Kol lietuvaičiui pavyko atsikelti ir sugrįžti į trasą, visi jau jį buvo aplenkę. Visgi, užsispyrimo nestokojantis Arminas nepasidavę ir iki varžybų pabaigos iš paskutinės 40-tos vietos sugebėjo pakilti iki 4-tos, kas, susumavus abiejų važiavimų rezultatus, lėmė pergalę.

Hanchen trasos podiumas šįkart buvo nudažytas žaliai baltai – Monster Energy Kawasaki Pfeil spalvomis, nes visas prizines vietas iškovojo būtent Armino komanda. 3-ias liko Dominique Thury, antras – Kevin Wouts, na o ant aukščiausio laiptelio lipo Arminas Jasikonis.

REKLAMA
REKLAMA

Arminas ne tik nugalėjo šiame etape, tačiau po dviejų etapų patapo Vokietijos čempionato lyderiu, kur su 70 įskaitinių taškų vienu tašku lenkia komandos draugą Kevin Wouts bei 4-iais taškais trečioje vietoje esantį Christian Brockel.

Po varžybų Arminas neslėpė emocijų:

“Buvo tikrai gera diena. Trasoje jaučiausi puikiai, motociklą pavyko sureguliuoti labai gerai, tad jau kvalifikacijoje jaučiau, kad šiandien galiu nugalėti. Pirmajame važiavime viskas ėjosi sklandžiai ir pasiekiau gana lengvą pergalę, tuo tarpu antrajame po starto padariau klaidą ir nugriuvau. Kol atsikėliau, visi jau buvo spėję mane aplenkti ir pabėgti į priekį. Supykau ant savęs dėl klaidos ir stengiausi išnaudoti tą sportinį pyktį. Pasisekė pasiekti 4-tą vietą, kas leido man nugalėti šiame etape ir patapti čempionato lyderiu. Žiauriai smagu buvo girdėti Lietuvos himną stovint ant podiumo. Žodžiu, šiandien viskas buvo super, tačiau emocijas reikia padėti į šalį ir ruoštis kitam ADAC MX Masters etapui kuris jau kitą savaitgalį.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų