REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Berlyną užkariauti planavę „Naktiniai vilkai“ važiuoja namo (nuotr. SCANPIX)

Į Lietuvą bandę įvažiuoti rusų „turistai“ baikeriai buvo išprašyti

Berlyną užkariauti planavę „Naktiniai vilkai“ važiuoja namo (papildyta 17.42)

(papildyta 17.42) Lietuvos pasieniečiai pirmadienį neįsileido trijų Rusijos motociklininkų, tačiau nėra aišku, ar jie susiję su Kremlių remiančiais baikeriais, kurie ketino surengti prieštaringą žygį į Berlyną.

9

(papildyta 17.42) Lietuvos pasieniečiai pirmadienį neįsileido trijų Rusijos motociklininkų, tačiau nėra aišku, ar jie susiję su Kremlių remiančiais baikeriais, kurie ketino surengti prieštaringą žygį į Berlyną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad keliautojai nebuvo įleisti į Lietuvos teritoriją, nes neturėjo techninės apžiūros dokumentų. Į Lietuvą motociklininkai bandė atvykti iš Baltarusijos per Raigardo kelio postą, esantį Druskininkų savivaldybėje.

REKLAMA

Pasak G.Mišučio, motociklininkai turėjo Šengeno vizas. VSAT atstovo teigimu, keliautojai neigė priklausantys Rusijos nacionalistiniam „Nakies vilkų“ klubui. Ši organizacija planavo 6 tūkst. kilometrų maršrutą į Berlyną per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją ir Slovakiją.

Rusijos motociklininkai Lietuvos pareigūnams teigė vykstantys į Karaliaučių.

Lenkija pirmadienį neįsileido dešimties Rusijos motociklininkų, kurie ketino dalyvauti žygyje pergalei Antrajame pasauliniame kare paminėti. Lenkijos premjerė Ewa Kopacz (Eva Kopač) šį žygį pavadino provokacija.

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 15.07) Rusijos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ važiuoja namo, o jų lenkų kolegos apsisuko ir nuo pasienio vieni važiuos per Lenkiją, praneša vesti.ru. Pusdienį užtrukę patikrinimo metu, rusai vis tiek nebuvo įleisti į šalį, kaip ir buvo žadėta anksčiau.

Lenkijos pasieniečiai oficialiai pranešė baltarusių kolegoms apie tai, kad visai atvykusiai grupei – motociklams, dviem lengvosioms mašinoms ir mikroautobusui, lydėjusiems baikerius, atsakyta įvažiuoti į šalį, praneša „BBC“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„LifeNews“ teigimu, rusams galėjo būti atsakyta atvykti į Šengeno erdvę dėl neteisingai užpildytų dokumentų ir klaidingai nurodytų kelionės tikslų. „Naktiniams vilkams“, manoma, buvo išduotos turistinės vizos.

„Be jokių paaiškinimų mums atsakė, užlaikė pasienyje penkias valandas. Pasieniečiai patikrino visus dokumentus, apžiūrėjo daiktus. Po penkių valandų mums grąžino dokumentus sakydami, kad įvažiavimas į Lenkija yra draudžiamas“, – apmaudžiai komentavo vienas iš žygio dalyvių Aleksandras Šapovalovas.

REKLAMA

Tris valandas trukusi patikra

Rusijos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariai šiandien nuo pat ryto laiką leidžia Terespolio pasienio poste, kur juos tikrina lenkų pasieniečiai. Iš lenkų pusės rusų jau laukia kelios dešimtys vietos baikerių iš „Katynės reido“ grupuotės, kaip teigiama lenta.ru, laukiančių kol pasirodys draugai iš Rusijos. Tačiau lenkų pasienyje iškilo sunkumai: „Naktiniai vilkai“ praneša apie griežtas patikros priemones baltarusių-lenkų pasienyje.

„Šiuo metu (mes, – red. past.) lenkų pasienyje. Krato nuoširdžiai, žiūri visus daiktus, kiekvienus marškinėlius, kiekvieną raktą ar atsuktuvą“, – „Interfaks“ praneša Andrejus Bobrovskis – baikerių kolonos iš Rusijos vadovas.

REKLAMA

Jo teigimu, pasieniečiai taip pat vykdo „kryžmines apklausas“ su kiekvienu dalyviu individualiai. A. Bobrovskis pažymėjo, kad kirsti sieną pavyks ne greičiau nei per tris valandas. Lenkų „Katynės reido“ vadovas Viktoras Vengžynas žiniasklaidai sakė: „Jeigu nors plaukas nukris nuo rusų motociklininkų galvos, jeigu juos užpuls, tai bus gėda mums visiems. Lenkijoje – visi baikeriai yra mūsų svečiai. Mes turime padėti ir apsaugoti.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų