REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kauno apygardos teismas pirmadienį kaltu pripažino verslininką Arvydą Stašaitį ir Stasį Pilvelį, kurie kaltinti iššvaistę 14 mln. litų (4 mln. eurų) paramos neįgaliesiems.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip BNS sakė teismo atstovė Gintarė Veželytė, A.Stašaičiui skirta reali dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, S.Pilveliui – vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, vykdymą atidedant pusantrų metų.

REKLAMA

Teismas taip pat patenkino prokuroro civilinį ieškinį ir iš nuteistųjų priteisė solidariai 365 tūkst. 492 eurus Lietuos invalidų sporto draugijai.

„Teismas, skirdamas bausmę atsižvelgė ir į tai, kad A.Stašaitis teisminio nagrinėjimo metu buvo arogantiškas, rodė nepasitenkinimą, replikavo, nekorektiškai kaltino prokurorą neva nepagrįstai pareikštais kaltinimais“, – rašoma nuosprendyje.

Be to, pasak teismo, A.Stašaitis padarė tyčinį sunkų nusikaltimą. Jis buvo nusikaltimo organizatorius ir iniciatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo teigimu, S.Pilvelis taip pat padarė tyčinį, sunkų nusikaltimą, tačiau buvo eilinis vykdytojas, iniciatyvos nerodė, vykdė A.Stašaičio nurodymus, jo vaidmuo buvo antraeilis. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad jis praeityje neteistas, baustas administracine tvarka. Teismas taip pat atsižvelgė į S.Pilvelio amžių, jam 73 metai, yra ligotas, būdamas pensinio amžiaus dar dirba.

Abu kaltinamieji savo kaltę neigė, A.Stašaitis bylą vadino sufabrikuota.

Bylos duomenimis, buvęs Lietuvos invalidų sporto draugijos prezidentas A.Stašaitis 2001–2006 metais parengė nusikalstamos veikos planą: jis panaudojo iš paramos gautas draugijos lėšas įgyti iš draugijos narių ar su jais susijusių asmenų valdomų įmonių akcijas už didesnę nei tikroji jų vertė kainą ir taip iššvaistė beveik 14 mln. litų draugijos lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Stašaitis be teismo nuosprendžio įkalinimo įstaigoje yra praleidęs beveik penkerius metus. Dėl to jis kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre ir iš Lietuvos prisiteisė 21,7 tūkst. eurų žalos bei 8,7 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

1998 metų spalio 15 dieną Kauno miesto apylinkės teismas nuteisė A.Stašaitį septynerių metų laisvės atėmimo bausme. Teismo sprendimu, taip pat konfiskuotas A.Stašaičio turtas ir atimta teisė penkerius metus dirbti su finansais susijusį darbą.

Tačiau 1999 metų rugsėjį Aukščiausiasis Teismas nuosprendį panaikino ir kartu su A.Stašaičiu nuteistus jo bendrininkus paleido iš įkalinimo įstaigų.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų