REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šią savaitę į Klaipėdos uostą atplaukia trečiasis komercinis suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys, skirtas pirmajam Baltijos šalyse SGD terminalui.

REKLAMA
REKLAMA

SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ atstovė spaudai Indrė Milinienė BNS patvirtino, kad su Bahamų salų vėliava plaukiantis dujovežis „Arctic Voyager“ į Klaipėdos uostą turėtų įplaukti ketvirtadienį.

REKLAMA

Pasak jos, laivas atgabens 140 tūkst. kubų suskystintų gamtinių dujų (apie 84 mln. kubų gamtinių dujų).

Laivų maršrutų duomenis skelbiančio tinklalapio marinetraffic.com duomenimis, „Arctic Voyager“ šiuo metu yra prie Norvegijos šiaurinės pakrantės, o praėjusią savaitę laivas išplaukė iš Melkojos salos Šiaurės Norvegijoje, kurioje yra Norvegijos „Statoil“ SGD gamykla.

Gruodžio pabaigoje į Klaipėdos uostą atplaukė pirmasis komercinis SGD krovinys. Tuomet dujovežis „Arctic Aurora“ su Maltos vėliava atgabeno apie 141 tūkst. kubų „Statoil“ dujų. Vasario pabaigoje antrąjį 140 tūkst. kubų SGD krovinį į Klaipėdą atplukdė dujovežis „Golar Seal“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso per metus į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 6-7 dujovežiai, kurie atgabens 540 mln. kubų dujų. Jei dujų poreikis bus didesnis, Lietuva pirks jų iš kitų tiekėjų, su kuriais yra pasirašyta 12 neįpareigojančių sutarčių.

SGD terminalas oficialiai pradėjo veikti gruodžio 3-ąją, o realiai dujas tiekti pradėjo nuo sausio. Pirmaisiais metais terminalo pajėgumas sieks iki 1 mlrd. kubų, vėliau - apie 4 mlrd. kubų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų