REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Lietuvos žaliųjų partijos rengiamos Zombių eitynės „O, kas, jeigu…?“ (nuotr. Fotodiena/Pauliaus Peleckio)
18

 Šiandien jau trečius metus iš eilės Černobylio katastrofos metinėms paminėti Lietuvos žaliųjų partija surengė teatralizuotas zombių eitynes "O, kas, jeigu..."?

REKLAMA
REKLAMA

"Zombių minia", nešina plakatais, skelbiančiais radiacijos baisumus 13.30 pajudėjo nuo Šermukšnių gatvės, Jakšto g., Gedimino pr. ir patraukė į V. Kudirkos aikštę Vilniaus centre.

REKLAMA

Šiomis eitynėmis „O, kas, jeigu…?“ siekiama atkreipti visuomenės bei politikų dėmesį į atominių elektrinių keliamą pavojų bei pasisakyti už aktyvesnę švarios, atsinaujinančios energijos išteklių Lietuvoje plėtrą.

„Černobylio atominės avarija - tai viena didžiausių branduolinių katastrofų pasaulyje, kurios pasekmes mes jaučiame ir dabar. Atominę energetiką Lietuvos žaliųjų partija vadina XX a. zombiais, nes padariniai, kuriuos atominė energetika, branduolinės katastrofos gali sukelti, yra tikrai katastrofiški. Ne veltui šį sekmadienį renkamės prie Vyriausybės. Norime, kad Vyriausybė atsikvošėtų, gerbtų žmonių valią ir suprastų, kad atominė energetika yra neperspektyvi. Lietuvoje mes turime visas sąlygas vystyti švarią ir perspektyvią atsinaujinančią energetiką“, – teigia L. Balsys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų