REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainius Pavalkis atšaukiamas iš ministro posto

Įpėdinis jau aiškus?

„Darbietis“ Dainius Pavalkis atstatydintas iš švietimo ir mokslo ministro posto, sekmadienį nusprendė Darbo partijos taryba. 

„Darbietis“ Dainius Pavalkis atstatydintas iš švietimo ir mokslo ministro posto, sekmadienį nusprendė Darbo partijos taryba. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą partijos taryba priėmė, išklausiusi darbo grupės, kuri pastarąjį mėnesį vertino „darbiečių“ į politinius postus deleguotų asmenų veiklą, išvadas, žurnalistams Kėdainiuose pranešė Darbo partijos Infocentras.

REKLAMA

Darbo grupei vadovavo Seimo narys Vytautas Gapšys, joje dirbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, prezidiumo narys Vidmantas Žiemelis ir Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Rimvydas Podolskis.

„Matome, kad šioj vietoje mes stipriausiai atsiliekame nuo užsibrėžtų planų, o švietimas yra viena iš tų strateginių sričių, kuri yra labai jautri visuomenei“, - žurnalistams po Darbo partijos tarybos posėdžio sakė V.Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo darbo grupės, kuri pastarąjį mėnesį vertino „darbiečių“ deleguotus politinius asmenis į Seimo vadovybę ir Vyriausybę, pirmininkas.

Darbo grupė vertino, kaip Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, vicepirmininkas Vydas Gedvilas, partijos deleguoti ministrai ir viceministrai vykdo Darbo partijos programą bei koalicijos susitarimus.

Darbo partijos taryba švietimo ir mokslo ministro postą gali pasiūlyti Seimo pirmininko pavaduotojui Vydui Gedvilui. Tai svarstoma partijos tarybos posėdyje sekmadienį Kėdainiuose.

„Jis buvo pas mus jau anksčiau kandidatas į šitą postą, jis komitete vadovavo, jis rengė programą, (...), jis pats iš akademinės bendruomenės, prorektorius universiteto“, – žurnalistams po Darbo partijos tarybos posėdžio sakė partijos įkūrėjas V.Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, naujojo ministro kandidatūra turėtų būti patvirtinta per savaitę įvyksiančiame partijos prezidiumo posėdyje.

V.Gedvilas yra vienintelis kandidatas į švietimo ministro postą. Jo kandidatūrą posėdžio pabaigoje iškėlė pats V.Uspaskichas.

V. Uspaskichas anksčiau neatmetė galimybės, kad darbo grupės išvados gali lemti kai kurių pareigūnų tolesnę politinę karjerą. Jis yra pareiškęs, kad turi priekaištų visiems Darbo partijos ministrams, išskyrus žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę.

Be jos ir D.Pavalkio, Darbo partija yra delegavusi ne partijos narį energetikos ministrą Roką Masiulį, kultūros ministrą Šarūną Birutį bei socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę.

REKLAMA

A.Butkevičius dėl D.Pavalkio lauks „darbiečių“ argumentų

Darbo partijos tarybai nutarus iš švietimo ir mokslo ministro posto atšaukti Dainių Pavalkį, premjeras sako dar negalintis pasakyti tvirtos savo pozicijos, ar pritars ministro pasitraukimui. Algirdas Butkevičius sako, jog lauks Darbo partijos vadovų argumentų.

„Rytoj susitiksiu su švietimo ir mokslo ministru - pasikalbėsime. Tikiuosi sulaukti tam tikros informacijos ir iš Darbo partijos vadovybės, nes yra koalicijoj susitarimas, kad tokiu atveju turi būti nurodytos priežastys - jei siūlo atstatydinti ministrą. Pokalbių metu matysis“, - BNS sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

„Šiandien dar negaliu pasakyti - kalbėsime argumentų kalba“, - pridūrė premjeras, paklaustas, ar pritartų ministro D.Pavalkio atsistatydinimui.

Pasak premjero, švietimo sistemai šiuo metu keliami dideli iššūkiai, rengiamasi jos pertvarkai, todėl ministerijos vadovas turi būti kompetentingas, įsigilinęs į situaciją. D. Pavalkiui premjeras priekaištų neturi, ministras vykdo Vyriausybės programą, rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

D. Pavalkis turi viską apgalvoti

Iš posto sekmadienį partiečių atšauktas D.Pavalkis sakė dar pagalvos, ar teikti premjerui atsistatydinimo pareiškimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagalvosiu (ar atsistatydinsiu - BNS). Aš, kaip ir švietime, niekada nedariau staigių judesių, galbūt ir kritikos buvo, bet aš galvoju nedaryti staigių judesių, nei padaryti neteisingą. Dalis yra tiesos, bet dalis visiškai netiesa“, - žurnalistams sakė D.Pavalkis, komentuodamas partijos kritiką jo atžvilgiu.

Partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho kritikuotas D.Pavalkis anksčiau tai siejo su nesėkmingais savivaldos rinkimais.

Sprendimą partijos taryba sekmadienį priėmė, išklausiusi darbo grupės, kuri pastarąjį mėnesį vertino „darbiečių“ į politinius postus deleguotų asmenų veiklą, išvadas, žurnalistams Kėdainiuose pranešė Darbo partijos Infocentras.

REKLAMA

Buvęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojas, profesorius, 54 metų D.Pavalkis švietimo ir mokslo ministru tapo 2012-ųjų pabaigoje.

D. Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą. Po nesėkmingų rinkimų jis 2011 metais įsiliejo į Darbo partijos gretas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų