REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausiai opozicinei partijai - Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) - dvejus artimiausius metus vadovaus Gabrielius Landsbergis, šeštadienį laimėjęs antrajame tiesioginių rinkimų ture.

Didžiausiai opozicinei partijai - Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) - dvejus artimiausius metus vadovaus Gabrielius Landsbergis, šeštadienį laimėjęs antrajame tiesioginių rinkimų ture.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gabrielius Landsbergis: svarbiausias uždavinys – pasiruošimas 2016 metų Seimo rinkimams

Naujasis konservatorių partijos vadovas sako, kad svarbiausias jo uždavinys yra ruoštis 2016 metų Seimo rinkimams.

REKLAMA

„Svarbiausiu savo uždaviniu laikau intensyviai ruoštis 2016 metų Seimo rinkimams, pristatyti programą, kalbėti su partijos nariais, kaip atsinaujinti, kad sustiprėjusi partija galėtų sėkmingai dalyvauti rinkimuose į Seimą“, - BNS sakė naujasis partijos lyderis, šeštadienį laimėjęs antrajame tiesioginių rinkimų ture.

„Dėl darbų - mūsų partijos vienybė turi būti užtikrinta. Turime aiškiai sudėlioti planą - susitiksime su frakcijos nariais, prezidiumo nariais, kad išgirstume jų nuomonę, poziciją“, - pridūrė G.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė siūlysiąs savo varžovei Irenai Degutienei tapti jo pavaduotoja. Ką siūlys tapti dar 4 pavaduotojais, jis kol kas nenorėjo atskleisti, nors jau yra numatęs kandidatūras.

G.Landsbergis BNS pakartojo, kad iš karto neatsisakys europarlamentaro mandato - iš Europos Parlamento (EP) jis ketina pasitraukti tik tuomet, kai bus suformuotas partijos Seimo rinkimų sąrašas, kuriame jis būtų pirmasis. Toks sąrašas bus sudarytas kitais metais.

Irena Degutienė: gerbiu partijos narių pasirinkimą

Rinkimus pralaimėjusi Irena Degutienė sako gerbianti partijos narių pasirinkimą.

„Esu nei nusivylusi, nei ką. Gerbiu partiečių pasirinkimą ir savo konkurentui linkiu kuo geriausios sėkmės“, - BNS sakė I.Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar sutiktų tapti partijos vicepirmininke, ji teigė, kad tai priklausys nuo naujojo partijos lyderio Gabrieliaus Lansdsbergio. Šis BNS šeštadienį sakė siūlysiantis I.Degutienei tapti jo pavaduotoja.

-----------------------

Tačiau tai yra tik pirmieji preliminarūs rezultatai - juos antradienį dar tvirtins centrinė balsavimo komisija. Iš viso rinkimuose dalyvavo 9064 partijos nariai iš maždaug 15 tūkst.

Pasak partijos vykdomosios sekretorė Monikos Navickienės, dar nėra suskaičiuota 220 iš anksto balsavusiųjų balsų.

Alytuje, Lazdijuose, Širvintose, Švenčionyse, Trakuose, Vilniaus rajone, Rietave, Šilalėje, Radviliškyje ir kai kuriuose kituose rajonuose I.Degutienė gavo daugiau balsų nei jos varžovas.

REKLAMA

Pirmajame rinkimų ture prieš dvi savaites G.Landsbergis, rinkimų kampanijoje akcentavęs partijos atsinaujinimą, surinko 49,78 proc. partiečių balsų. Už I.Degutienę, kuri pabrėžia tradicinių vertybių svarbą, pasisakė 43,05 proc. balsavusiųjų. G.Lansbergiui tuomet iki pergalės pritrūko kelių dešimčių balsų.

G.Landsbergis yra sakęs, kad laimėjęs rinkimus iš karto neatsisakytų europarlamentaro mandato. Praėjusį pirmadienį jis patvirtino, jog iš Europos Parlamento (EP) pasitrauktų tik tuomet, kai bus suformuotas partijos 2016 metų Seimo rinkimų sąrašas, kuriame jis būtų pirmasis. Anot jo, iš karto EP nario mandato būtų sudėtinga atsisakyti dėl pradėtų darbų.

REKLAMA

Pasak žiniasklaidos, kai kurie dešinieji buvo supratę, kad G.Landsbergis iš Briuselio grįš nedelsdamas. Teigiama, jog to tikėjosi ir Laima Andrikienė, kuri esą rėmė šį kandidatą, nes taip jai vėl atsivertų kelias į EP.

Išrinktasis partijos vadovas pakeis nuo 2003 metų konservatoriams vadovavusį Andrių Kubilių, kuris atsisakė siekti dar vienos kadencijos ir parėmė G.Lansbergio kandidatūrą.

Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių, savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų