REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Iš Latvijos, Vokietijos, Olandijos į Kauno zoologijos sodą atvyko naujų rūšių gyvūnai. Su kai kuriais atvyko ir dar nematytos bėdos. Pavyzdžiui, dviejų albinosų skunkų neįmanoma parodyti lankytojams, nes šie visus apipurškia be proto dvokiančių ir apakinti galinčiu skysčiu.

REKLAMA
REKLAMA

Po zoologijos sodą vis dar nedrąsiai vaikštinėja naujokė avytė Tina. Kamerūno avis atvyko iš Latvijos privataus zoologijos sodo ir lietuvius stebina savo įdomia vilna bei neužkimstančiu balsu.

REKLAMA

Keturių mėnesių avytė rudeniop bus pora avinui Teodorui. Tikimasi, kad jie greitai susilauks ir palikuonių, nes tokios egzotiškos rūšies avys ypač retos ir vertinamos.

O štai terariume – dar viena naujiena sodo lankytojams. Keturios vandeninės agamos atkeliavo iš Vokietijos. Jas ten gamtininkai konfiskavo iš vietinių gyventojų, kai šie agamas laikė visai joms nepritaikytomis sąlygomis.

Zoologijos sode ir dar vienas labai lauktas eksponatas – miškiniai katinai Tado Ivanausko praminti vilpyšiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors lankytojui einant pro šalį gali matytis, kad tai paprastas naminis rainas katinėlis, skirtumas tik tas, kad uodegos galiukas juodas. Bet kuo jie įdomūs? Norim parodyti lankytojams, kad tai yra mūsų miškuose gyvenę gyvūnai“, - sako Plėšriųjų žinduolių sk. vedėja Angelė Grebliauskienė.

Tokie katinai iš Lietuvos miškų išnyko devynioliktame amžiuje, tačiau aplinkinės šalys dabar deda visas pastangas, kad vilpyšius vėl apgyvendintų miškuose.

Naujokų sode yra ir daugiau, bet pavyzdžiui palšasis grifas dabar karantine dėl paukščių gripo, o atkeliavę du albinosai skunkai purškia savo akinančią smarvę trijų metrų spindulių ant visų, kas tik prisiartina, tad lankytojams juos pamatyti pavyks tik vėliau, kai tai daryti bus saugu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų