REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Gerda Makūnaitė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

 „Į Norvegiją išvykau prieš keturis metus, nes Lietuvoje gyventi buvo nelengva dėl krizės. Važiavau į Šiaurės Norvegiją dirbti žuvų fabrike, - pasakojimą pradeda Gerda Makūnaitė, kuri žurnalistų dėmesio sulaukė po pasirodymo tarptautinėse bikinio fitneso varžybose. - Šiuo metu gyvenu su sužadėtiniu Sarpsborge ir dirbu socialinį darbą“.

14

 „Į Norvegiją išvykau prieš keturis metus, nes Lietuvoje gyventi buvo nelengva dėl krizės. Važiavau į Šiaurės Norvegiją dirbti žuvų fabrike, - pasakojimą pradeda Gerda Makūnaitė, kuri žurnalistų dėmesio sulaukė po pasirodymo tarptautinėse bikinio fitneso varžybose. - Šiuo metu gyvenu su sužadėtiniu Sarpsborge ir dirbu socialinį darbą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2014-ųjų metų mergina dalyvauja varžybose ir jau gali pasigirti savo laimėjimais: 2-oji vieta Sandefjorde debiutančių kategorijoje prieš metus ir bikinio fitneso kategorijos nugalėtoja šiais metais.

REKLAMA

„Varžyboms ruoštis pradėjau 2013-ųjų vasarą, o jau kitų metų pavasarį žengiau į sceną. Tai padaryti mane paskatino aistra atletiško kūno grožiui ir didžiulis pomėgis sportuoti. Man beliko tik suderinti mitybą, - šypsojosi G. Makūnaitė.

Sportininkė neslėpė, kad vaikystėje mėgdavo žaisti berniukiškus žaidimus. „Tikrai buvau pasiutęs vaikas. Patiko berniukų kompanija, karo žaidimai, peštynės. Nuolat ko nors prisidirbdavau“, - juokėsi mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kaip buvusi neklaužada jaučiasi scenoje, ji nė kiek neabejodama atšauna: „Puikiai!“

„Aišku, su kiekvienu sezonu auga mano patirtis. Tačiau nuo 2012-ųjų bikinio kategorija labai pasikeitė. Čia, Norvegijoje, kartelė kyla kiekvieną sezoną, o Lietuvoje išlieka labai liesų kūnų tendencija: merginos pasportuoja šešis mėnesius ir lipa į sceną, - dėstė Gerda. - Norvegijoje bikinis stiebiasi link kūno fitneso kategorijos. Be abejo, čia yra svarbi išvaizda, fiziologija, apranga, pozavimas, bet jeigu šalia tavęs atsistos didesnių gabaritų sportininkė, žinok, kad teisėjai į tai tikrai atkreips dėmesį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bikinio kategorija, pasak Gerdos, populiarėja dėl puikiai subalansuoto moteriškumo ir raumenyno vystymo pomėgio. „Tai yra graži moteriška kategorija. Be abejo, būtų dar geriau, jei kai kurioms atletėms nereikėtų preparatų tokioje lengvoje kategorijoje. Nematau tam reikalo. Manau, kiekvienai merginai svarbu gražiai atrodyti ir būti moteriškai. Be abejo, kiekvieno žmogaus grožio suvokimas yra skirtingas, - sakė sportininkė. - Man svarbiausia būti gražiai savo draugui ir patikti pačiai sau“.

Pašnekovė prisipažino, jog apie sportą nemažai bendrauja su lietuviais. „Pasikalbu su Sandra Čepiene, Renata Marcinkute, Alvydu Janušausku, Nastia Sidorevič. Tačiau daugiausiai motyvacijos ir informacijos pasisėmiau iš savo trenerio, kuris yra norvegas“, - sakė G. Makūnaitė.

REKLAMA

„Artėjant varžyboms kasdien ryte ir prieš vakarą ruošiuosi maistą. Valgau šešis kartus per dieną ir po tris valandas treniruojuosi. Žinoma, būna lengvų dienų, tačiau kartais dėl energijos trūkumo tiesiog norisi verkti salėje, - apie savo režimo rutiną pasakojo sportininkė. - Beveik neturiu valgymo dienų. Žinau, kad norėdama sukurti savo raumenyną greitai, privalau maitintis daug ir švariai visą laiką“.

Sulaukus klausimo apie kiekvienos moters džiaugsmą (žinoma, yra ir išimčių) – šokoladą, mergina nusijuokė. „Mums, moterims, visada reikia tai šokoladų, tai to, tai ano. Todėl mes ir nesugebame taip greitai sukurti savo raumenyno. Dauguma po varžybų puola valgyti viską. Jeigu taip yra valgoma savaitę – forma sugadinama momentaliai, - kalbėjo G. Makūnaitė. - Visi raumenys lieka giliai po riebalais, prireikia poros mėnesių, kol vėl pasieki buvusią formą. Nepamirškime, kad viena valgymo diena sugadina savaitę pasiruošimo dienų“.

REKLAMA

Paklausta, ką pagalvoja kiekvieną kartą atsistojusi prieš veidrodį, atletė nesutriko: „Visada būna „O, išryškėjo bicepsas, reikia daugiau raumens ten, dar šiek tiek čia, gera forma čia, nelabai gera čia. Rytoj bus ekstra kardio“.

Kadangi bikinio kategorija dažnai nuaidi dėl mergaitiškų intrigų, G. Makūnaitė taip pats pasidalino savo nuotykiais: „Intrigų visada būna. Neretai kas nors skundžia kitą dalyvę dėl per mažo bikinio“.

„Viena tokia situacija buvo, kai Sandefjorde tapau nugalėtoja. „Grįžusios namo Lietuvos atstovės spaudoje pranešė apie savo 4-ąsias vietas varžybose, bet net neužsiminė, kad kažkam pavyko geriau. Argumentas buvo paprastas: nėra reikalo kalbėti apie žmones, kurie neatstovauja lietuviško klubo“. Mano manymu, tai yra absurdas. Koks skirtumas, kokį klubą atstovauji, jei esi lietuvis?“ - klausė G. Makūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų