REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį sekmadienį, balandžio 26 dieną, bėgimo sezoną atidarys „Eurovaistinės Kauno pusmaratonis“. Jo vedėja – televizijos sporto laidų vedėja, lengvosios atletikos čempionė Vlada Musvydaitė bėgimo renginius organizuoja ir veda pastaruosius septynerius metus, o šiame pusmaratonyje yra nuo pirmųjų startų. Čempionė didesnę naudą atranda motyvuodama kitus, nei pati bėgdama.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgimas – pagrindinis variklis gyvenime

Neseniai Vladai teko įprasti kasdien bėgioti 7 val. ryto, nors mėgdavo bėgimo batelius apsimauti keliomis valandomis vėliau. „Derinuosi prie žmogaus, kuris kitokios galimybės neturi – jei ne anksti ryte, tai išvis neišbėgtų. Šiuo atveju trenerę motyvuoja jos mokinys“, - pasakoja bėgikė apie „Virtuvės mitų griovėją“ Alfą Ivanauską, kuriam iki pirmosios distancijos su Vlada, sportas buvo it kosmosas – niekada nebandytas ir nepažįstamas. Pradėjęs bėgioti Alfas sugebėjo ne tik numesti kelis kilogramus, bet ir pakeisti mąstyseną.

REKLAMA

Žinomos moters paprašius patarimo, kaip save motyvuoti ir pasiekti norimų rezultatų, Vlada teigia, jog svarbiausia yra žengti pirmąjį žingsnį, o po to bėgimas užkrečia it koks legalus narkotikas. „Jei jau užsikrėtei, tai ir sportuosi. Sustojama tik tada, kai pasidaro sunku. Tiesa, net ir tada galima nesustoti. Bėgimas stiprina valią“.

Bėgti ar nebėgti?

„Eurovaistinės Kauno pusmaratonis“ Vladai asocijuojasi su sezono pradžia. Čia ji – tikra senbuvė, atsimenanti net kai kurių bėgikų laikus ar nutikimus: „Kartą vienam dalyviui pažadėjau kitų metų pusmaratonyje padovanoti bėgimo batelius. Jis nepamiršo, aš irgi nepamiršau – susitikome po metų, padovanojau bėgimo batelius.“ Vlada pastebi tendenciją – dalyvių skaičius pusmaratonyje kasmet didėja, jie profesionaliau pasiruošia, kreipia dėmesį į tinkamą avalynę bei drabužius, net vyrai nebebijo bėgti apsirengę tamprėmis, nes supranta, kad jos apšildo raumenis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, kodėl verta ryžtis bėgti pusmaratonį, Vlada teigia: „Kai atsirandi minioje, visai kitaip jautiesi, kitokia motyvacija, geras jausmas. Varžybos yra nemažas iššūkis, todėl labai palaikau bėgikus, ypač tuos, kurie įveikia distanciją iki pabaigos.“ Pradedančius bėgikus ji ramina – „Eurovaistinės Kauno pusmaratonyje“ bus komfortiška, patogi ir lengva trasa. „Nebūtina bėgti viso pusmaratonio, juk yra trumpa 5 kilometrų distancija, kuri yra nemokama, ją išbėgti gali bet kas, tam nereikia didelio pasiruošimo. Svarbu sportuoti, kada pats nori ir gali. Tai turi nešti malonumą, o ne kančią.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

100m + 800m = 400m

Bėgti moka ir gali visi, o ko reikia norint būti šio sporto čempionu? Vlados likimą jos mamai prišaukė trenerė: „Mano mama – ukrainietė, 100 metrų Ukrainos čempionė. Jai trenerė sakydavo, kad reikia susirasti vyrą, kuris būtų geras 800 metrų bėgikas, nes gims gabūs 400 metrų distancijos vaikai. Taip ir nutiko – tėtis vieną dieną netyčia atsitrenkė lengvosios atletikos manieže į mamą ir gimiau aš.“

Nors Vladą sportas lydi nuo mažų dienų, kai teko rinktis profesiją, ji nutarė studijuoti žurnalistiką. Daugiau kaip dešimtmetį sporto naujienas žiūrovams pranešinėjusi, šiandien vis dar aktyviai sukasi televizijoje, prodiusuoja sporto laidas ir labai džiaugiasi greitai gimsiančiu portalu „Sporto birža“.

Erika Mackevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų