REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoj komputerio ekrano - kūryba ir judrūs žaidimai. Vietoj betikslio slampinėjimo - susitikimas su stipriausiu pasaulio žmogumi. Kaip padaryti tokius mainus? Atsakymą rado Vilniaus teniso akademija.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant vasarai daugumai tėvų tenka sukti galvą, kur ir kaip atostogas leis jų atžalos, kol patiems teks plušėti darbuose. Didžiausias galvosūkis - kaip atitraukti vaiką jį nuo kompiuterio ar televizoriaus ekrano, kad vasara neprabėgtų be jokio tikslo?

REKLAMA

Lietuvos teniso rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė turi paprastą, bet labai veiksmingą receptą: „Reikia sudominti vaiką taip, kad jis net nenorėtų pagalvoti apie kiurksojimą namie. O kai vaikas nuo ryto iki vakaro užimtas, kai per dieną turi galimybę išmokti daugybės naujų dalykų, nuobodulio nelieka nė lašo.“

Pasak patyrusios trenerės, labai svarbu, kad vaikai per atostogas laiką leistų aktyviai ir kūrybingai. Tai gali padėti atsiskleisti talentams, atrasti mėgiamą užsiėmimą ar net nulemti gyvenimo kelią.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia - kelios dešimtys Vilniaus teniso akademijos (VTA) auklėtinių, jau skinančių pirmuosius titulus įvairaus lygio varžybose, raketę pirmą kartą į rankas paėmė VTA rengiamose stovyklose „Vasara su tenisu!“

SEB arenoje vykstančiose stovyklose, skirtose vaikams nuo 6 iki 11 metų, mokoma teniso pagrindų, taisyklingo raketės laikymo, stovėsenos, vyksta fizinio pasirengimo pratybos. Tie, kuriems tenisas - ne naujiena, padedama toliau žengti meistriškumo keliu.

„Tokiame amžiuje aikštelėje dar viskas vyksta per žaidimus. Tai užsiėmimai, galitys motyvuoti vaiką ateičiai, kad jam nenusibostų treniruotis. Nes jei vaikus nusibosta, jis paprasčiausiai to nebenori daryti, ima nuobodžiauti“, - pastebėjo geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stovyklose „Vasara su tenisu!“ teniso treniruotės vyksta du kartus per dieną, o jas supa daugybė kitų užsiėmimų, neleidžiančių vaikus užkariauti nuoboduliui.

Šiemet stovyklautojų be teniso dar laukia laukia badmintono, skvošo, robotikos, šokolado gamybos ir įvairios kūrybinės pamokos, lobių paieškos, susitikimai su žinomais žmonėmis, turnyrai, kuriuose galima iškovoti pirmą savo gyvenime trofėjų, ekskursijos. Vaikai čia kasdien supažindinami su kokia nors nauja veikla.

Stovyklose, kuriose vaikai užimti nuo 9 iki 18 valandos vakaro, yra viešėję Lietuvos teniso rinktinių nariai, karatė kovotojai, stipriausiai pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas. Žinomų svečių laukiama ir šiemet.

REKLAMA

„Vaikai kartu sportuoja, dalyvauja pamokėlėse, visi drauge valgo. Patikėkite, čia prie stalo nebūna jokio ožiavimosi, kaip namuose. Visiems viskas skanu“, - tikino VTA vyr. trenerė E.Liachovičiūtė.

Stovyklautojus, suskirstytus į dvi amžiaus grupes, nuolat prižiūri jaunos pedagogės. O per treniruotes su jais užsiima VTA treneriai. Kūrybinėms pamokėlėms kviečiami įvairių sričių specialistai.

„Bent kartą šiose stovyklose pabuvę vaikai nekantriai laukia kitos vasaros, kad galėtų vėl čia praleisti laiką. Yra ir tokių, kurie stovyklauja visas keturias pamainas. Apie ketvirtadalis „Vasara su tenisu!“ dalyvių sezono metu lanko treniruotes Akademijoje. Kai kurie jų išmoko žaisti būtent vasaros stovyklose“, - teigė VTA trenerė E.Liachovičiūtė.

REKLAMA

„Vasara su tenisu“ stovyklos šiemet vyks birželio 8-12 d., birželio 29 - liepos 3 d., liepos 13-17 d., liepos 27-31 d.

Didesnio meistriškumo pasiekę VTA auklėtiniai kasmet renkasi į kitas stovyklas. Jos vyksta ne Vilniuje.

„Pastaraisiais metais renkamės šiuolaikinius kortus turinčioje sodyboje Varėnos rajone. Ją pasirinkome, nes čia yra ne tik visos tinkamos stovyklai sąlygos, bet ir grunto aikštė. Noriu, kad mano auklėtiniai vasarą žaistų ant grunto, nes tuo metu daugiausia varžybų vyksta būtent ant tos dangos“, - paaiškino E.Liachovičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patyrusi trenerė rengia stovyklas ir žaidėjams iki 12 metų, ir vyresniems, iki 18 metų.

„Jauniems sportininkams labai svarbu pakeisti atmosferą. Stovykloje visi laiką leidžia kartu, daugiau bendrauja, aš irgi juos geriau pažįstu. Nauda ir vaikams, ir treneriui. Nors čia labai daug treniruojamės, bet visi veržiasi į šias stovyklas. Štai ir Lietuvos rinktinės naujokė Paukina Bakaitė jau klausinėja, ar tikrai galės vėl čia sudalyvauti“, - teigė trenerė.

Ir šyptelėjusi pridūrė: „Stovyklų laukia ir tėvai. Nes jiems nereikia kelis kartus per dieną nuvežti ir pasiimti vaikų iš treniruočių. Tai kai kurie juokauja, kad galėčiau ir mėnesiui vaikus išsivežti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų