REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Google“ pranešė, kad pratęs operacinei sistemai „Windows XP“ skirtos naršyklės „Chrome“ palaikymą dar beveik aštuoniems mėnesiams, t. y. iki 2015 m. pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Nors „Windows XP“ išleista dar 2001 m., o jos palaikymas iš „Microsoft“ pusės nutrauktas dar 2014 m. balandžio mėnesį, nemažai programinės įrangos kūrėjų neatsisako šios OS, kadangi ji vis dar įdiegta į kiek daugiau nei 16 % asmeninių kompiuterių.

REKLAMA

Dar 2014 m. viduryje „Google“ buvo pareiškusi, kad „Windows XP“ skirta „Chrome“ versija atnaujinimus gaus mažiausiai iki šių metų balandžio mėnesį. Per tą laikotarpį, kaip tikėtasi, vartotojai pereis prie naujų „Windows“ versijų.

Vis tik vartotojai neskuba atsisakyti „Windows XP“, todėl interneto gigantas pratęsė palaikymo programą iki šių metų pabaigos (ir negalima garantuoti, kad to nepadarys dar kartą).

Ekspertų teigimu, toks „Google“ žingsnis yra priverstinis, kadangi kitokiu atveju būtų prarasta nemaža dalis naršyklių rinkos. „Mozilla“ ir „Opera Software“ su savo naršyklėmis „Firefox“ ir „Opera“ vis yra grėsmingi konkurentai, kuriems su mielu noru atsikastų bent dalį „Windows XP“ skirtų naršyklių rinkos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų