REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nei vienam vyrui nėra malonu, kai šis „baigia“ per anksti. Tai kenkia jo pasitikėjimui savimi ir jo lytinei sveikatai, santykiams, todėl atsakome į keletą esminių klausimų, kurie padės geriau suprasti vyro lytinę sistemą.

Nei vienam vyrui nėra malonu, kai šis „baigia“ per anksti. Tai kenkia jo pasitikėjimui savimi ir jo lytinei sveikatai, santykiams, todėl atsakome į keletą esminių klausimų, kurie padės geriau suprasti vyro lytinę sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Orgazmas ir ejakuliacija – tai vienas ir tas pats?

Vyras patiria orgazmą ejakuliacijos metu. Orgazmas gali būti emociškai stiprus, tačiau ir visai ramus, išoriškai net vangus. Pastarąjį atvejį sąlyginai galima pavadinti ejakuliacija be orgazmo. O štai priešingą situaciją–orgazmą be ejakuliacijos įsivaizduoti - ganėtinai sunku. Nebent koks sekso galiūnas sėkmingai įveiks 7 lytinius aktus iš eilės ir aštuntam nebeliks spermos.

REKLAMA

 

Kiek orgazmų iš eilės galima laikyti norma?

Pasakymas, kad kažkas „baigė ir tuojau pat vėl pradėjo“ – nesąmonė. Jei 25 metų stipriai įsimylėjusiam vyrukui užtenka 3 minučių pertraukos tarp lytinių aktų, tai ilgainiui šis laiko tarpsnis gerokai pailgėja. Esant nuolatiniams lytiniams santykiams žmonės paprastai pasitenkina vienu orgazmu. Tačiau, jei partneriai karts nuo karto keičiami, vyrui norisi daugiau. Tada norma laikoma 2-3 ejakuliacijos iš eilės. O laiko intervalas tarp jų taip pat priklauso nuo partnerio amžiaus. Iš tikrųjų, daugiau nei jam, nei jai nereikia. Tiesiog vyrai akiplėšiškai meluoja tvirtindami kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ar būna vyriška anorgazmija?

Būna. Priežastys įvairios: tai gali būti susiję su smegenų žievės pažeidimais, taip pat su uždegiminiais procesais lytiniuose organuose. Pavyzdžiui, po operacijos ar susirgus infekcinėmis ligomis. Taip pat dėl stuburo, kuris „atsakingas už ejakuliaciją“ ligų ar traumos. Tada sperma išliejama ne į lauką, o viduje ir patenka į prostatą. Išoriškai tai atrodo, kaip ejakuliacijos nebuvimas, tačiau atlikus prostatos tyrimą, būti galima rasti spermatozoidų. Nors tuo metu erekcija būna visiškai normali. Ką reiškia pagreitintas sėklos išsiveržimas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikinėje seksologijoje apskritai nėra tokio termino. Yra terminas „poros disharmonija“. Apskritai, nesvarbu, ar vyras baigs po 10 sekundžių ar po 40 minučių, svarbu, kad abu partneriai patirtų pasitenkinimą. „Pagreitintas sėklos išsiveržimas“–tai greičiau psichologinio pobūdžio problema. 80 proc. „greitukų“ išsigydo pokalbio terapija.

Kai partneriai praktikuoja tantrinį seksą, tada vyriškis po kelias paras neejakuliuoja. Ar iš tikrųjų tuo metu jis pasikrauna energijos ir prailgina gyvenimą?

Dirbtinis lytinio akto tęsimas, ypač jei vyrui virš 40 metų, tik kenkia jo sveikatai. Juk tuo metu padidėja kraujo spaudimas, padažnėja pulsas. Tai ne tik fizinė, bet ir psichinis bei hormoninis krūvis. Seksas neturėtų tapti sunkiu fiziniu darbu. Seksas–tai poilsis ir malonumas. Todėl būtent taip ir reikėtų į jį žiūrėti. Abejoju, ar prancūzai nelaimingesni meilėje, nei indų jogai ar kinų daosistai.

REKLAMA

 

Ar vyro apipjaustymas turi įtakos jo orgazmui?

Jei pašalinta tik kraštinė odelė ir lytinio organo galvutė visą laiką atvira–ji tampa mažiau jautri. Todėl lytinis aktas apipjaustytam vyrui tęsiasi ilgiau, nei neapipjaustytam.

Vyriškas orgazmas taip pat priklauso nuo pozos, kaip ir moteriškas?

Таip pat. Turiu omeny ne tą pačią, o atitinkamos pozos metu. Moteris pakeitusi pozą, patiria kitus pojūčius, nes tada stimuliuojami kitos kūno erogeninės zonos, kurios ir daro didžiausią įtaką orgazmui. Tuo tarpu vyrui svarbiau rakurso pakeitimas, iš kurio jis mato savo partnerę. Banali tiesa: vyras myli akimis. Todėl daugumai stiprios lyties atstovams patinka „šuniuko“ mylėjimosi poza.

REKLAMA

 

Nuo ko priklauso ejakuliacijos intensyvumas?

Kartais sperma tiesiog „iššauna“! O kartais tingiai išteka… Paprastai, kai iššauna, tai - pirmoji spermos porcija. O po antrosios ir kitų aktų sperma tiesiog išteka. Jei sperma iššauna–tai liudija apie gerą lytinių organų sistemos darbą. O jei net pirmoji spermos porcija „apatiškai“ išteka, vadinasi, sperma - nekokybiška. Tai galėjo atsitikti dėl ilgalaikio susilaikymo, infekcijos, peršalimo ligų ar net prasidedančiu prostatitu. Tiesiog reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. „Paguoda“ tiems, kurie galvoja, kad tai - problema, susijusi su vyriškio amžiumi. Spermos kokybė nepriklauso nuo vyro amžiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Ar lytinių aktų dažnumas turi sutapti su orgazmų dažnumu?

Kaip žinia, moteriai šis momentas–nebūtinas, nes jos „baigia“ ne kiekvieną kartą ir nieko baisaus neatsitinka. Tas pats ir vyrams. Patys „geranoriškiausi“ jų, gali privesti moterį iki orgazmo, o patys nebaigti. Tiesiog nutraukti. Tačiau, jei tai atsitinka gana dažnai, jau turėtų kelti susirūpinimą.

 

Kas gali atsitikti, jei ilgai nebūna ejakuliacijos?

Pirmiausiai–prostatitas ir visi kiti uždegiminiai procesai. Daugumos atvejais–spermos užsistovėjimo pasekmės. Apskritai, vyrų pernelyg ilgai sėdimas darbas kelia pavojų jų lytiniams organams. Net didis karvedys Julijus Cezaris, kelias valandas pasėdėjęs imperatoriaus soste, skubėdavo už širmos, kur jo laukė vergė, daranti minetą. Galų gale, jei vyrams kurį laiką asmeninis gyvenimas nesiklosto, tai masturbacija galėtų puikiai atstoti sėklos išliejimo „terapiją“.

REKLAMA

 

Ejakuliacija be lytinio akto – noramus dalykas?

Pažiūrėjai paveikslėlį pornografiniame žurnale ir baigei... Tai vadinasi ne ejakuliacija, o spermatorėja. Tai–liga. Kitaip tariant, tai ganėtinai užleistas prostatito atvejis.

 

Ar tiesa, kad vyrui paprasčiau patirti orgazmą nuo oralinio sekso, nei nuo genitalinio?

Tai priklauso nuo kiekvieno vyriškio. Vienintelis, ko nereikėtų pamiršti: minetas rytais gali privesti prie vyriškos anorgazmijos. Kaip ir bet koks kitas higienos taisyklių nesilaikymas. Todėl, kad per naktį burnos ertmėje susikaupia bakterijos, kurios veda ne tik prie karieso. Bakterijos, patekusios į vyro lyties organų sėklos latakus, dauginasi, tada prasideda uždegiminiai procesai ir infekcinės ligos... Todėl dar kartą grįžkite prie trečiojo klausimo ir būtinai išsivalykite dantis prieš mineto seansą.

REKLAMA

 

Ar vyro mityba turi įtakos spermos skoniui?

Valgant šokoladą ir vaisius sperma būna ganėtinai malonaus skonio. Tačiau česnakas ar svogūnas, nors ir sveika vyro organizmui, stipriai sugadina spermos skonį. Taip pat įvairūs lytinių organų uždegimai daro spermą karčia ar šlykščiai saldžia. Todėl, jei moterims nepatiko spermos skonis, nereikėtų demonstratyviai spjauti ir viaukčioti, o tiesiog atvirai ir ramiai pasakyti: „Neskanu“ ar „Nepatinka“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų