REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą sužinosime dar du UEFA Čempionų lygos pusfinalio dalyvius. Vienerios rungtynės vyks Monake, kur vietos futbolininkai bandys atsirevanšuoti Turino „Juventus“ už pralaimėjimą rezultatu 1-0 svečiuose, o Madride laukia dar vienas derbis tarp „Real“ bei „Atletico“. Ispanijos sostinėje viskas spręsis nuo nulio, nes pirmajame susitikime įvarčių pelnyta nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

„Monaco“ – Turino „Juventus“

Italijos čempionams pirmojoje dvikovoje pergalę atnešė tik Arturo Vidalio realizuotas 11 metrų baudinys, taigi, „Stade Louis II“ tvirtovėje galima tikėtis dar vienos atkaklios kovos, ypač žinant tai, kad „Monaco“ pastarosiose ketveriose turnyro rungtynėse išlaikė sausus vartus.

REKLAMA

Nepaisant to, jog „Juventus“ futbolininkai visgi yra neabejotini favoritai žengti toliau, 2002-2006 metais šio vakaro varžovų gretose rungtyniavęs gynėjas Patrice‘as Evra mano, kad „bianconeri“ negali užsidaryti gynyboje stengdamiesi išsaugoti vieno įvarčio pranašumą bei privalo perimti mačo kontrolę.

„Monaco“ manęs nenustebino“, – prancūzas pasakojo Canal Plus. „Jie tikrai nebuvo nuvertinti.“

„Jie suteikė labai gerą kovą. Pirmajame susitikime prieš juos mes buvome laikomi favoritais. Manau, jog tą spaudimą jautė kiekvienas.“

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau atsakomajame mače viskas bus kitaip ir mes turime kontroliuoti žaidimą.“

Evra taip pat kalbėjo, kad visus nustebinęs bei aštuntfinalyje eliminavęs Londono „Arsenal“ „Monaco“ gali kautis su bet kuo.

1997-98-ųjų sezone „Juventus“ šio vakaro varžovus Čempionų lygos pusfinalyje įveikė bendru rezultatu 6-4. Šįkart į Prancūziją „bianconeri“ keliauja savaitgalį nugalėję vieną pagrindinių konkurentų dėl „Serie A“ taurės Romos „Lazio“ ir nacionaliniame čempionate išsiveržę į priekį jau per 15 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Monako klubas, priešingai, nei italai, pastaruoju metu „Ligue 1“ pirmenybėse geriausios formos nedemonstruoja ir šeštadienį sužaidė lygiosiomis 1-1 su „Rennes“. Tai buvo jau trečiasis susitikimas iš eilės, kai Leonardo Jardimo kariauna nepasiekia pergalės namuose.

Trečiojoje vietoje žengianti ekipa artimiausius persekiotojus „Saint Etienne“ bei „Marseille“ lenkia keturiais taškais, o nuo lyderių „Lyon“ ir „Paris Saint-Germain“ atsilieka šešiais.

„Monaco“ strategas Jardimas kalbėjo apie būtinybę nekartoti tų pačių klaidų.

„Mačo prieš „Rennes“ pabaigoje mums trūko intensyvumo“, – pasakojo treneris. „Pradėjome jaustis pavargę. Prieš dvikovą su „Juventus“ atsigausime bei ištaisysime mažus dalykus.“

REKLAMA

Turino komandos gretose šį vakarą dėl traumų negalės žaisti Paulis Pogba, Kwadwo Asamoah, Martinas Caceresas, Luca Marrone ir Romulo. Taip pat susitikimą gali praleisti pirmadienio treniruotėje nedalyvavęs Vidalis.

Tuo tarpu Leonardo Jardimas bus priverstas verstis be Lacina Traore bei veikiausiai be Tiemoue Bakayoko.

Įdomūs faktai:

Iki šiol „Monaco“ pralaimėjo dvejas Čempionų lygos rungtynes prieš „Juve“ svečiuose, tačiau vienintelį kartą laimėjo namie.

„Ligue 1“ klubas namuose Italijos ekipoms per penkis mačus yra pralaimėjęs tik vieną kartą, o tai įvyko 1963-64-ųjų sezone prieš Milano „Inter“.

REKLAMA

Tuo tarpu, „Juventus“ per paskutiniąsias septynias dvikovas prieš prancūzų atstovus Europoje pralaimėjo taip pat kartą.

„Bianconeri“ šiuo metu Čempionų lygoje yra laimėję du mačus svečiuose iš eilės, tačiau triskart to padaryti jiems dar nėra pavykę.

„Monaco“ – daugiausiai pralaimėjimų šį sezoną patyręs ketvirtfinalio dalyvis.

Madrido „Real“ – Madrido „Atletico“

Nepaisant ne vieną svarbų žaidėją kamuojančių traumų, „Real“ strategas Carlo Ancelotti tiki savo auklėtinių sėkme Madrido derbyje. Italo optimizmo neslopina net faktas, kad „Atletico“ „karališkąjį klubą“ per pastaruosius septynis mačus keturiskart nugalėjo, o trys dvikovos pasibaigė taikiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Real“ gretose šį vakarą negalės rungtyniauti Luka Modričius, Garethas Bale‘as bei Karimas Benzema, be kurių ir taip puikią „matracų“ gynybą pralaužti bus neįtikėtinai sunku. Kartu su jais dvikovą dar teks praleisti suspenduotam Marcelo. Paskutinį kartą „baltiesiems“ Diego Simeone kariauną įveikti pavyko praėjusių metų Čempionų lygos finale, bet ir tai pavyko padaryti tik po paskutinėmis akimirkomis išplėšto pratęsimo.

Stipriausia praėjusio sezono ekipa svajoja tapti pirmąja, apgynusia titulą, be to, „Real“, laimėjęs titulą antrąkart iš eilės, savo kolekciją papildytų net vienuoliktąja stipriausio Europos turnyro taure.

REKLAMA

„Vasario mėnesį forma dėl traumų buvo šiek tiek kritusi, tačiau dabar esame susigrąžinę savąją formą“, – kalbėjo Ancelotti.

„Tikimės Čempionų lygoje kovoti iki pat galo. Susirūpinę maču prieš „Atletico“ nesame, nes turime susitvarkyti su bėdomis dėl žaidėjų netekčių.“

„Tai – didelis iššūkis, bet namuose mes jį priimsime su optimizmu. „Bernabeu“ stadionas suteiks mums papildomų jėgų.“

„Atletico“ šį sezoną jau beveik pralaimėjo kovą dėl Ispanijos čempionato nugalėtojo vardo, tačiau išlieka stipriu varžovu Europoje.

REKLAMA

„Matracų“ snaiperis Fernando Torresas artėjančią dvikovą pavadino labiausiai ypatinga savo karjeroje.

„Rungtyniauti Čempionų lygos bei Europos lygos finaluose garbės turėjau ir anksčiau, bet „Atleti“ gretose tai yra visai kas kita“, – pasakojo ispanas.

„Visuomet sakydavau, jog mano svajonė yra laimėti titulus su „Atletico“, taigi, privalome kautis toliau. Esu žaidęs rungtynėse, kurios svarbesnės nei šios, tačiau jos nebuvo tokios ypatingos.“

Vis dėlto, nepaisant Torreso nusiteikimo, svarbiausiu žmogumi Diego Simeone kariaunos puolime yra laikomas šiuo metu puikią formą demonstruojantis Antoine‘as Griezmannas, per pastaruosius penkis mačus pasižymėjęs net šešiskart.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomūs faktai:

Iki šiol abu Madrido derbiai Čempionų lygoje baigėsi lygiosiomis. Pirmasis įvyko praėjusio sezono finale, kuriame teisėjo švilpukas po 90 minučių užfiksavo rezultatą 1-1 (tiesa, po pratęsimo triumfavo „Real“), o antrajame komandos be įvarčių išsiskyrė praėjusią savaitę.

„Karališkasis“ klubas per paskutiniuosius aštuonis mačus prieš Ispanijos komandas Europoje pralaimėjo tik kartą.

Tuo tarpu, „Atletico“ ispanams Europoje vos kartą pralaimėjo per pastarasias dešimt dvikovų.

„Real“ pralaimėjimas „Schalke“ klubui aštuntfinalyje nutraukė ilgiausią turnyro pergalių seriją namuose. Prieš tai Ancelotti vadovaujama komanda namuose buvo iškovojusi 11 pergalių iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų