REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas mėgins tramdyti triukšmadarius didesnėmis baudomis

Petras Čimbaras: ar „dūsavimas“ irgi bus laikomas triukšmu?

Jau netrukus triukšmauti savo namuose gali būti gerokai brangiau negu iki šiol.

Jau netrukus triukšmauti savo namuose gali būti gerokai brangiau negu iki šiol.

REKLAMA

Baudos dydį teks perskaičiuoti

Seimas antradienį po pateikimo pritarė Artūro Paulausko siūlomai Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisai, pagal kurią mažiausia bauda už viešosios rimties pažeidimą ir triukšmavimą gyvenamosiose ar negyvenmose patalpose didėtų iki 50 litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Policininkai pasakoja, kad pažeidėjas atidaro duris, sumoka 5 litus, nes galima sumokėti pusę baudos, ir toliau triukšmauja“, – aiškino A. Paulauskas.

REKLAMA

Tiesa, kai parlamentarai grįš prie šio klausimo birželio 18 dieną, baudos dydis jau bus nurodytas eurais – nors A. Paulauskas teisinosi, kad tuomet, kai ruošė įstatymo projektą, Lietuvoje dar buvo atsiskaitoma litais, posėdžiui pirmininkaujantis Algirdas Sysas šmaikštaudamas prašė nurodyti baudos dydį eurais, nes Lietuvoje „kitaip atsiskaityti negalima“.

Tikisi sutramdyti triukšmadarius

Anot A. Paulausko, kadangi atvykusi policija neturi teisės įeiti į butą ir triukšmadarys lieka nenubaustas, keisti ir šias nuostatas. Jis pabrėžė, kad tais atvejais, kai į butą pareigūnai neįleidžiami, vėliau turėtų būti iškviestas patalpų savininkas. „Jei jis nenurodo, kas naudojosi patalpomis, baudžiamas savininkas, o jei nurodo – protokolas surašomas tam, kuris triukšmavo“, – aiškino A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas Petrui Gražuliui, kuris suabejojo, kaip privers atsakyti savininką, kuris yra išvykęs, A. Paulauskas teigė, kad jei butas išnuomotas, turi būti ir sutartis. „Jei savininkas išnuomavo, tai jis ir žino, kam išnuomavo“, – sakė pataisos autorius.

Jis teigė negalvojęs apie tai, kad taip galima būtų išsiaiškinti ir prigriebti nelegaliai nuomojančius būstą savininkai, tačiau neatmetė, kad taip galėtų būti. „Aš neturėjau tikslo tokiu būdu išsiaiškinti, kas nuomoja butus be sutarties, bet gal ir finansų įstaigos galės paklausti „ar tu moki mokesčius“, – atsakė jis Vytautui Matulevičiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dūsauti neuždraus

Parlamentarai taip pat svarstė, ar pastangos pritildyti butuose skambančią muziką ar kitokį triukšmą, kurio priversti klausytis kaimynai, netaps priemone skųsti kaimynus be pagrindo, tačiau vienas klausimas sukėlė tikrą juoko bangą.

„Ar „dūsavimas“ irgi bus traktuojamas kaip triukšmas“?, – akivaizdžiai turėdamas galvoje intymių akimirkų metu sklindančius garsus klausė Petras Čimbaras.

„Aš manau, jeigu tai netrukdo kaimynams – tai skatinami dalykai“, – atkirto jam A. Paulauskas.

Siūlomoms pataisoms po pateikimo pritarė 52 parlamentarai, susilaikė 5.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų