REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prisiminkite tuos laikus, kai studijavote ir studentavote – kas tada buvo kitaip, nei yra dabar?

1. Pokyčiai

Pokyčiai savaime naudos nesuteikia. Dažniausiai tai liudija, kad esi neryžtingas ir leidi kitiems priimti sprendimus už Tave. Neverta sekti paskui minią, jeigu ji juda ne ta kryptimi, kuria norėtum Tu.

REKLAMA
REKLAMA

2. Pasiteisinimai

Neverta bandyti pateisinti savo veiksmų – reikia žinoti jų priežastis ir sau jas įvardyti.

3. Lyderystė

Ne visi lyderiai eina priekyje, bet visi lyderiai esant reikalui gali išeiti į priekį ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Tikras lyderis žino, kad retsykiais dėl bendrumo nuomonę verta pasilaikyti sau.

REKLAMA

4. Nepriklausomybė

Jei pikti liežuviai plaka, kad nesugebi kažko įgyvendinti, nekreipk dėmesio ir jokiu būdu neimk galvoti, kad galbūt jie teisūs. Jie nežino, ką kalba, bet Tu žinai, ką reikia daryti.

5. Korektiškumas

Tavo draugė nusipirko klaikų megztinį ir klausia, ar jai tinka naujasis rūbas. Iš pradžių lyg ir bandai išsisukti, bet atmink – neprivalai niekam, o juo labiau draugams, meluoti. Todėl šiuo atveju korektiškas atsakymas būtų: kad toks megztinis yra... įdomus pasirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA

6. Ekonomiškumas

Tai diena, kai iki stipendijos ir/ar tėvų piniginės „injekcijos“ lieka (visa) savaitė. Vadinasi, atėjo metas šiek tiek susispausti – rinktis kuklesnius produktus ir numoti ranka į madingus daikčiukus bei vakarėlius. Kitaip tariant, ieškoti galimybių ir stengtis jomis pasinaudoti.

7. Barniai

Taip, tiesa tikrai gimsta ginčijantis, o kartais disputai tampa tokie karšti, kad juose gimsta ir kokia nors idėja. Būk taktiškas ir iš visų nevienareikšmiškų ginčų stenkis išspausti maksimumą. Ir nė nebandyk ginčo įkarštyje niekinti savo oponento – likimas gali pasijuokti iš Tavęs ir nusmurgęs pirmakursis kažkada taps Tavo bosu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Laiko valdymas

Kai buvai studentas, tikriausiai spėdavai viską. Na, bent jau tikrai ir patinginiaudavai, ir pasilinksmindavai vakarėliuose, ir dar netgi kažką mokydavaisi – laiko užtekdavo viskam. Dabar nespėtum nė pusės to, ką tada padarydavai per dieną. Ką gi, pabandyk prisiminti tuos laikus ir suprasti, kodėl tada tiek daug pavykdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų