REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausi Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai baigia treniruočių stovyklą Kroatijoje, po kurios jų lauks pirmas šio sezono startas – Europos čempionatas. Zagrebe vykstančiose stovykloje treniruojasi net 15 irkluotojų, su jais dirba 4 treneriai.

Geriausi Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai baigia treniruočių stovyklą Kroatijoje, po kurios jų lauks pirmas šio sezono startas – Europos čempionatas. Zagrebe vykstančiose stovykloje treniruojasi net 15 irkluotojų, su jais dirba 4 treneriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tris savaites trunkančioje stovykloje prakaitą lieja visi tituluoti Lietuvos rinktinės lyderiai – olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, pasaulio vicečempionų dvivietė Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, Europos čempionato prizininkų dvivietė Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, pasaulio jaunimo čempionas Henrikas Žustautas, universiados čempionas Ignas Navakauskas ir kiti.

REKLAMA

„Šiais metais baidarių ir kanojų irklavimo tvarkaraštis neįprastas. Sezoną pradėsime iškart nuo Europos čempionato, kuris rengiamas neįprastai anksti, nes pirmą kartą vyks Europos žaidynės. Europos čempionate startuos aštuoni lietuviai. Iš visų tikimės patekimo į finalą ir planuojame iškovoti medalių“, - sako treneris Romas Petrukanecas.

Europos čempionatas vyks gegužės 1-3 dienomis Čekijoje. Septyni šalies irkluotojai dalyvaus birželio mėnesį vyksiančiose Europos žaidynėse Baku (Azerbaidžanas). Svarbiausios sezono varžybos – pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio mėnesį Italijoje, jame prasidės kova dėl kelialapių į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA

„Po truputį greitėjam. Daug išliejom prakaito tiek treniruočių salėse, tiek irkluojant, todėl sportinė forma sparčiai gerėja. Ją dar sunku įvertinti, nes nebuvo oficialių varžybų, turėjom tik kontrolines treniruotes. Pirmos dvi treniruočių stovyklos buvo labai sunkios – treniravomės po keturis kartus per dieną ir daugiausia dėmesio skyrėm fiziniam pasirengimui. Dabar krūvius mažinam ir daugiau dėmesio skiriam irklavimui. Jau esu netoli to varžybinio greičio, kokį pasiekiu per varžybas“, - teigia Londono olimpiadoje sidabro medalį laimėjęs J. Šuklinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pasirengimą sezonui baidarių ir kanojų irkluotojai po tris savaites dukart stovyklavo Portugalijoje ir kartą Kroatijoje.

Pasak trenerio R. Petrukaneco, treniruočių procesas vyko sklandžiai ir irkluotojai įvykdė viską, ką buvo suplanavę: „Esame patenkinti irkluotojų sportine forma. Nors per kontrolines treniruotes buvo prastos oro sąlygos, rinktinės lyderiai pasiekė tokius laikus, kokių iš jų dabar ir tikimasi, todėl nekantriai laukiam pirmo sezono starto“.

„Šį sezoną pagrindinis startas bus pasaulio čempionatas, kur bus dalijami olimpiniai kelialapiai. Tačiau visose varžybose, kuriose startuoju, siekiu tik vieno – pergalės ir dėl jos atiduodu visas jėgas, nesvarbu kokios tai varžybos. Europos čempionate kovosiu ne dėl patekimo į finalą, o tik dėl medalio. Be to, tai bus pirmas sezonas startas ir galėsime įvertinti kaip praėjo pasirengimas sezonui, kokios esam sportinės formos ir ką reikia labiausiai tobulinti“, - teigia J. Šuklinas.

Geriausius šalies baidarių ir kanojų irkluotojus Lietuvoje artimiausiu metu bus galima išvysti gegužės 16-17 dienomis vyksiančiose Lietuvos taurės varžybose Trakuose. Čia bus kovojama dėl kelialapių į Europos žaidynes. Kova dėl kelialapių į pasaulio čempionatą vyks Lietuvos čempionate liepos 3-4 dienomis taip pat Trakuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų