REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moterų teniso rinktinė neužtruko žemiausioje Federacijos taurės varžybų grupėje. Juodkalnijoje vykusiose varžybose įveikusios Islandijos, Kipro ir Moldovos tenisininkes lietuvės grįžo ten, kur buvo prieš metus - į Federacijos taurės Europos-Afrikos zonos antrąją grupę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak komandos kapitonės Editos Liachovičiūtės, puiki atmosfera komandoje tapo svarbiausiu veiksniu, leidusiu iškovoti pergales tada, kai jų labiausiai reikėjo.

REKLAMA

“Visų pirma noriu padėkoti merginoms už puikų darbą treniruotėse ir pergales Juodkalnijoje. Manyčiau, kad grįžome ten, kur mums ir priklauso būti - į antrą FedCup grupę. Nors kelias aukštyn, nepaisant neblogų burtų, nebuvo lengvas. Su merginomis juokaujame, kad žaidėme vieną grupės mačą, o tada du finalus - iš pradžių prieš Kiprą dėl pirmos vietos grupėje, o tada prieš Moldovą dėl patekimo į aukštesnę varžybų grupę”, - pasakoja E. Liachovičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Abu lemiami susitikimai klostėsi praktiškai pagal identišką scenarijų: Akvilės Paražinskaitės pergalė, Linos Stančiūtės pralaimėjimas ir lemiamas dvejetų susitikimas.

“Akvilė šiemet puikiai sužaidė ir vienetų, ir dvejetų mačus. O Linai labai trūko žaidybinės praktikos. Metų pradžioje jos turnyrų tvarkaraštis nebuvo intensyvus. Tačiau lemiamomis dvejetų susitikimų akimirkos jautėsi jos patirtis. Labai džiaugiuosi, kad šiemet pavyko dvejetai. Nes juk pernai nesėkmės juose sugadino mums namie vykusias Federacijos taurės varžybas”, - kalba Lietuvos rinktinės kapitonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be L. Stančiūtės ir A. Paražinskaitės Lietuvos rinktinės sudėtyje dar buvo Justina Mikulskytė ir Paulina Bakaitė. Tačiau varžybų metu kortuose jos nepasirodė.

“Paulina - labai jauna ir tai buvo jos debiutas Lietuvos rinktinėje. Tikiuosi, kad ši kelionė į Juodkalniją paskatins ją dar nuoširdžiau dirbti treniruotėse ir siekti naujų pergalių kortuose. Ji tikrai suspės sužaisti už Lietuvos rinktinę. O Justiną leisti į kortus planavau, tačiau tik nuvykus į Juodkalniją ji smarkiai peršalo ir padėti komandai praktiškai negalėjo. Kita vertus, turnyras nebuvo ilgas, todėl Lina ir Akvilė pavargti nespėjo”, - teigia E. Liachovičiūtė.

REKLAMA

Į antrą varžybų grupę Lietuvos tenisininkės pakilo kartu su Danijos rinktine.

Anot E. Liachovičiūtės, Danijos rinktinės lyderės Karolinos Wozniacki pasirodymas Juodkalnijoje puikiai iliustravo faktą, kad pasaulinio lygio žvaigždžių pasirodymas kilsteli susidomėjimą bet kokiomis varžybomis.

“Danijos rinktinės susitikimus turbūt stebėjo daugiau žiūrovų nei varžybų šeimininkių. O žaidžiant K. Wozniacki į nediduką centrinį kortą tikrai netilpdavo visi norintys”.

Kitais metais antroje Federacijos taurės varžybų grupėje Lietuvos ir Danijos rinktinėms teks varžytis su Pietų Afrikos, Egipto, Bosnijos ir Hercegovinos, Slovėnijos, Suomijos ir Liuksemburgo komandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų