REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Ruopiškio motokroso trasą drebino motociklų variklių gausmas – čia vyko Lietuvos motokroso čempionatas. Svarbiausias šalies motokroso metų renginys sutraukė gausų būrį sportininkų iš Lietuvos ir aplinkinių valstybių. Keturračių klasėje pirmavęs Domantas Vaznys dėl motociklo gedimo geriausiojo titulą užleido latvių čempionui Ralfs Reinfelds.

REKLAMA
REKLAMA

Kvalifikacijos važiavime geriausią rezultatą parodžiusį D. Vaznį varžybose nuo pat pradžių ėmė persekioti nesėkmės: pirmojo važiavimo sportininkas nebaigė, lūžus galinei motociklo ašiai. Motociklą iki antrojo važiavimo komanda spėjo suremontuoti, tačiau ir tai nepadėjo: atsisukus šakės varžtui, D. Vazniui teko apleisti kovą dėl lyderio pozicijos ir riedėti iki finišo linijos. Iki sugendant technikai, abiejuose važiavimuose dvyliktokas varžėsi dėl pirmųjų vietų.

REKLAMA

„Čempionate planavau dalyvauti su nauju, specialiai šiam sezonui skirtu motociklu – tuomet pasirodymas tikrai būtų geresnis. Apmaudu, kad nespėjome paruošti naujojo motociklo – senąjam toks iššūkis buvo jau per didelis“, - devintas bendroje įskaitoje likęs sakė 18-metis D. Vaznys. Naująjį motociklą sportininkas ketina išmėginti jau netrukus – kai tik sulauks paskutinių jo dalių iš JAV. Paklausus, ką reiškia paruošti motociklą varžyboms, D. Vaznys sakė, kad iš nusipirkto originalaus motociklo dažniausiai lieka tik jo rėmas ir variklis.

REKLAMA
REKLAMA

„Keičiame beveik viską: motociklas turi būti pritaikytas kuo didesniam greičiui, aukštiems šuoliams“, - pasakojo sportininkas. Nuo pirmąją vietą užėmusio Latvijos čempiono Ralfs Reinfelds šiek tiek atsiliko ir antrąją vietą užėmė Darius Lukša, trečias liko latvis Janis Saldavs.

D. Vaznys trasoje - nebe naujokas. Metus profesionaliai sportuojančio motokrosininko sąskaitoje - jau gausu pergalių. 2014 m. jis užėmė pirmąją vietą Lietuvos taurės varžybose, 3-iąją vietą Lietuvos motokroso čempionate, buvo nominuotas „metų atradimu“, pakviestas į Lietuvos rinktinę, dalyvavo „motokroso olimpinėmis žaidynėmis“ vadinamose tarptautinėse „Motocross of nations“ varžybose, vienintelis keturračių klasėje Lietuvai atstovavo prestižinėse „Hawkstone Park International“ varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų