REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią vasarą triukšmingai atgimęs festivalis „Roko naktys“ šią vasarą savo gerbėjus vėl kviečia praleisti audringas roko naktis Zaraso ežero saloje su ypatingai uždegančiais svečiais.

Praėjusią vasarą triukšmingai atgimęs festivalis „Roko naktys“ šią vasarą savo gerbėjus vėl kviečia praleisti audringas roko naktis Zaraso ežero saloje su ypatingai uždegančiais svečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalio „Roko naktys 2015“ organizatoriai praneša, kad liepos 31 – rugpjūčio 1 dienomis Zarasuose viešės žvaigždės iš Jungtinės Karalystės – „Alestorm“.

REKLAMA

„Pirat metal“ žanrui priskiriami škotai „Alestorm“ priklauso vienai pagrindinių pasaulio sunkiosios muzikos įrašų kompanijų „Napalm Records“. 2007-aisiais pasirašant sutartį su įtakingais leidėjais ir gimė grupės pavadinimas „Alestorm“, pakeitęs ankstesnį kompanijos vardą „Battleheart“, nebeatitikusį muzikinės koncepcijos.

Sunkiojo roko atstovai „Alestorm“ apkeliavo visą pasaulį, koncertavo Naujojoje Zelandijoje, Australijoje, Karibų salose. Piratų laivo velniai pateisina savo įvaizdį – jie neina į sceną neištuštinę romo statinės. Šiuo metu grupė vėl išplaukė į jūrą su savo naujuoju albumu „Sunset on the Golden Age“. Daugiamilijoninės jų kūrinių peržiūros Youtube patvirtina, kad „Alestorm“ – vieni ryškiausių ir įdomiausių žanro atlikėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Roko naktis“ šiais metais atvyks ir britai „Neonfly“, laviruojantys tarp roko ir metalo. Jie yra epinis pavyzdys, kaip sukelti audrą minioje ir pastatyti ant kojų stadionus. Per koncertą Bristolyje apšildydami „Dragonforce“ vaikinai juos tiesiog nupūtė. Gerbėjai skelbė, kad „Neonfly“ buvo daug geresni nei pagrindinės renginio žvaigždės. Jie taip pat yra gastroliavę su Alice Cooper, „Magnum“ ir daugeliu kitų.

2012-aisiais grodami festivalyje Lietuvoje jie ne tik pavergė publiką, bet ir patys pasikrovė labai gerų emocijų, todėl šiemet mielai priėmė kvietimą sugrįžti. Šiuo metu grupė rengia naują vasaros festivalių sezono programą ir žada nepamirštamus įspūdžius. „Neonfly“ yra karjeros aukštumoje, o jų naujų gerbėjų armija auga sulig naujo albumo „Strangers In Paradise“ pasirodymu, kurį įtakingi roko leidiniai yra pavadinę „įsimintinu aukštos kokybės metalo gabalu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Roko naktų“ vėliavą šiais metais taip pat neš Lietuvos roko pionieriai BIX, grojantys festivalyje nuo pat pirmosios nakties.

Festivalio programoje pasirodys ir „Thundertale“ – rokeriai, ištikimi savo keliui, ar jis vestų į koncertines aikštes, ar į televizijos projektus. „Roko naktų“ organizatoriai žada, kad šįkart jų pasirodymas festivalyje bus neįprastas.

Šiandieninę lietuvių roko sceną atstovaus „Freaks on Floor“, neseniai išleidę ypač daug pagyrų pelniusį albumą „Life“. Roko grupė, be įrašų kompanijos pagalbos išleidusi tris albumus, jau nebeturi ką įrodinėti Lietuvoje. Per aštuonerius metus laimėję viską, ką įmanoma, dabar vaikinai dairosi į Vakarus ir į Šiaurę.

REKLAMA

Dar vieni festivalio svečiai – grupė „Stiffer“, kurie savo muzikoje pina pietietiško roko energiją ir moderniojo metalo gitarų skambesį. Didžiausią įtaką grupės kūrybai padarė „Alice In Chains“, „Audioslave“, „Godsmack“, „Creed“, „Billy Idol“, „Black Stone Cherry“, „Drowning Pool“, „Soil“, „Alter Bridge“ bei „Shinedown“. „Stiffer“ yra apšildę Michael’ą Angelo Batio – vieną greičiausių gitaristų visame pasaulyje.

Festivalis „Roko naktys“ Zaraso ežero salą kilnos paskutinį liepos ir pirmąjį rugpjūčio savaitgalį. Bilietus platina „Tiketa“. Trečiadienį, balandžio 22 d. bilietai brangs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų