REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būgštaujama, kad prie Maltos krantų apvirtus vienam žvejybiniam laivui, gabenusiam į Europą patekti norinčius migrantus, galėjo žūti iki 700 žmonių, sekmadienį pranešė Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro (JTVPK) biuras.

Būgštaujama, kad prie Maltos krantų apvirtus vienam žvejybiniam laivui, gabenusiam į Europą patekti norinčius migrantus, galėjo žūti iki 700 žmonių, sekmadienį pranešė Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro (JTVPK) biuras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JTVPK atstovė spaudai Carlotta Sami (Karlota Sami) naujienų kanalui „Skytg24“ sakė, kad iš laivo, nuskendusio rajone visai prie pat Libijos teritorinių vandenų, už 193 km į pietus nuo pietinės Italijos Lampedūzos salos, išsigelbėjo tik 28 žmonės.

REKLAMA

Pasak atstovės, išsigelbėjusieji tvirtino, kad laivu plaukė per 700 žmonių.

Apie nelaimę buvo pranešta maždaug vidurnaktį. Manoma, kad laivas apvirto, kai priartėjus kitam prekybiniam laivui, migrantai susispietė vienoje savo laivo pusėje.

 

(Papildyta 17:30 val.)

ES po „nepriimtinos“ migrantų tragedijos šaukia skubų susirinkimą

Europos Sąjunga (ES) sekmadienį sušaukė skubų bloko ministrų susirinkimą aptarti šį savaitgalį laivą su migrantais ištikusią nelaimę, kurią vienas aukštas ES diplomatas pavadino „nepriimtina“ tragedija.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija nurodė, kad šiame susirinkime dėl tragedijos, kai Viduržemio jūroje apvirtus žvejų laivui galėjo nuskęsti iki 700 žmonių, dalyvaus visų 28 bloko narių užsienio ir vidaus reikalų ministrai, bet tikslios jo datos nenurodė.

„Tikrovė yra negailestinga ir mūsų veiksmai turi būti drąsūs. Ant kortos padėtos žmonių gyvybės, ir Europos Sąjunga, kaip visuma, turi moralinę ir humanišką pareigą imtis veiksmų“, - išplatintame pranešime spaudai sako ES vykdomoji institucija.

(Papildyta 16:28 val.)

Gelbėtojai migrantų laivo tragedijos vietoje tebeieško gyvų žmonių, sako Maltos premjeras

Viduržemio jūros vietoje, kur įvyko migrantus gabenusio laivo tragedija, galėjusi nusinešti 700 žmonių gyvybių, gelbėtojai tarp vandenyje plūduriuojančių kūnų tebeieško išgyvenusiųjų, sekmadienį pranešė Maltos ministras pirmininkas Josephas Muscatas (Džozefas Muskatas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tarp vandenyje plūduriuojančių žuvusiųjų jie tiesiog mėgina rasti gyvų žmonių. Tai veikiausiai bus didžiausia tragedija, įvykusi Viduržemio jūroje“, - per vieną politinį susirinkimą sakė J.Muscatas.

„Žuvo vaikai, vyrai ir moterys“, - teigė jis.

Tragedijos vietoje tarp 17 laivų yra ir vienas Maltos patrulinis laivas.

Italijos pakrantės apsauga nurodė, kad iki šiol turimais duomenimis, išsigelbėti iš apvirtusio laivo, kuris iš Libijos į Italiją gabeno šimtus migrantų, pavyko 28 žmonėms. Pakrantės apsauga taip pat teigė, kad ištraukti 24 žmonių palaikai – tiek pat, kiek buvo skelbiama prieš kelias valandas.

REKLAMA

J.Muscatas sakė, kad ši tragedija dar kartą įrodo, kad Italijai ir Maltai reikia daugiau Europos partnerių paramos sprendžiant migrantų krizę.

„Nors ir regime drąsinančius ženklus iš Europos politikų, reikia imtis veiksmų, - sakė jis. – Viduržemio jūroje vyksta tragedija.“

„Ateis laikas, kai Europa bus griežtai teisiama dėl savo neveiklumo, kaip buvo teisiama, kai užsimerkė prieš genocidą“, - pridūrė jis.

 

 

Popiežius paragino pasaulį imtis veiksmų užkertant kelią migrantų tragedijoms

Po nelaimės, per kurią Viduržemio jūroje galėjo nuskęsti apie 700 migrantų, popiežius Pranciškus sekmadienį kreipėsi į tarptautinę bendruomenę, ragindamas imtis skubių ir ryžtingų veiksmų, kurie padėtų išvengti panašių tragedijų.

REKLAMA

„Tai vyrai ir moterys kaip ir mes, mūsų broliai, ieškantys geresnio gyvenimo, badaujantys, persekiojami, sužeisti, išnaudojami, tapę karo aukomis. Jie ieškojo geresnio gyvenimo“, - sakė jis dešimtims tūkstančių žmonių, susirinkusių Šv. Petro aikštėje.

„Susidūręs su tokia tragedija, reiškiu nuoširdžiausią savo skausmą ir pažadu atminti šias aukas ir jų šeimas maldoje“, - sakė popiežius, nuklysdamas nuo savo parengto teksto.

„Iš širdies kreipiuosi į tarptautinę bendruomenę, ragindamas greitai ir ryžtingai reaguoti, kad tokios tragedijos nepasikartotų“, - teigė jis ir paprašė minios pasimelsti „už šiuos brolius ir seseris“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujausia tragedija įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kai prie Libijos krantų apvirto vienas žvejų laivas, gabenęs migrantus, sekmadienį pranešė pareigūnai. Tai viena didžiausių tragedijų, pastaruoju metu ištikusių migrantus Viduržemio jūroje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų