REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karolina Zajarskė, Žinios.lt

Karolina Zajarskė, Žinios.lt

REKLAMA

Kaune paviešinti buvusio KTU gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio pokalbiai su savo noru iš gimnazijos nenorėjusia išeiti gimnaziste ir jos tėvais. Teismas sprendžia, ar per šiuos pokalbius direktorius galėjo daryti merginai psichologinę prievartą ir ją bauginti. B. Burgis sako, kad tos kalbos buvo vienos geriausių jo gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl psichologinės prievartos gimnazistei kaltinamas buvęs KTU gimnazijos direktorius B. Burgis savo žodžių auklėtinei ir jos tėvams neišsižada.

REKLAMA

Teismas paviešino pokalbių įrašus, kuriuose Burgis savo noru gimnazijos palikti nenorėjusią septyniolikmetę žadėjo padaryti nepakaltinama psichine ligone.

Nepilnametės slapta įrašytuose pokalbiuose girdėti, kaip direktorius žada gimnazistę padaryti neveiksnią ir pranešti apie tai visai gimnazijai, kad šie nepaklusnią merginą atstumtų. Burgis sako, kad tokių savo žodžių ne tik nesigaili, o net ir didžiuojasi.

„Ką tik teismas išklausė du mano pokalbius su tėvais ir mergaite, aš manau, kad tai dvi geriausios mano gyvenimo kalbos. Aš labai atsiprašau, kad jaudinuosi. Noriu tikėti, kad šitas kalbas kažkaip pavyks paskelbti internete ir visi sužinos, kas ten buvo kalbama ir ką aš ten iš tikrųjų pasakiau“, – sako B. Burgis.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio direktoriaus akibrokšto ir didžiavimosi šiurkščiu elgesiu su gimnaziste nesupranta nukentėjusios septyniolikmetės tėvai.

B. Burgio ir gimnazistės pykčiai prasidėjo tada, kai mergina per ekskursiją buvo sučiupta rūkanti. Nors gimnazijos taisyklės griežtai tai draudžia. Septyniolikmetė buvo pasirašiusi, kad pažeidusi šias taisykles – savo noru išeis iš gimnazijos. Tačiau vėliau to padaryti nesutiko.

B. Burgiui nepavykus išmesti iš gimnazijos rūkiusios merginos, iš pareigų ilgametis gimnazijos direktorius pasitraukė pats. Esą, ši mergina pridarė daug žalos ne jam, o gimnazijai ir kitiems gimnazistams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų