REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Gaižauskaitė, Žinios.lt

Jovita Gaižauskaitė, Žinios.lt

REKLAMA

Juodkrantę siaubianti kormoranų kolonija kitąmet gali būti dar gausesnė: orai lemia, kad šiemet jaunikliai išsiris anksčiau, o konkursas kormoranams baidyti ir taip atšaldyti jų dėtis – suvėlavo.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos ministerija ramina, kad viską spės ir populiaciją sureguliuos, o ornitologai ragina liautis švaisčius pinigus ir baigti kovoti su vėjo malūnais: kol bus žuvų jūroje ir mariose, daugės ir kormoranų.

REKLAMA

Kormoranų nuniokotas pušynas net ėmė traukti turistus. Maždaug dešimtmetį kormoranų populiacija reguliuojama: petardomis nubaidomi ant kiaušinių tupintys paukščiai, kiaušiniai atšąla ir iš jų nebeišsirita jaunikliai. Gali nutikti taip, kad šiemet jaunikliai išsiris iš visų sudėtų kiaušinių: konkursas už 17 tūkst. eurų reguliuoti kormoranų populiaciją Lietuvoje suvėlavo – orai lėmė, kad paukščiukai išsiris greičiau. Tad iš lizdų jau kris gyvi išsigandę jaunikliai.

REKLAMA
REKLAMA

Kormoranų lizdai skaičiuojami jau 16 metų, ir šiuo metu jų kolonija Juodkrantėje – pati didžiausia per visą tą laiką ir kartu gausiausia Lietuvoje. Čia skaičiuojama apie 3100 lizdų.

Jeigu šiemet kormoranai nebus naikinami, kitąmet kolonija gali gerokai išaugti – kiekviename lizde sudėta net po keletą kiaušinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų