REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos politologas Vladimiras Fesenka gavo laišką su pareiškimu iš nežinomos organizacijos, pasivadinusios „Ukrainos sukilėlių armija“, kuri prisiėmė atsakomybę už buvusio „Regionų partijos“ nario Olego Kalašnikovo ir žurnalisto Olesios Buzino nužudymą, praneša „nr2.ru“.

Ukrainos politologas Vladimiras Fesenka gavo laišką su pareiškimu iš nežinomos organizacijos, pasivadinusios „Ukrainos sukilėlių armija“, kuri prisiėmė atsakomybę už buvusio „Regionų partijos“ nario Olego Kalašnikovo ir žurnalisto Olesios Buzino nužudymą, praneša „nr2.ru“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į savo elektroninį paštą gavau laišką su kažkokios „Ukrainos sukilėlių armijos“ pareiškimu, kuriame šie prisiima atsakomybę už „antiukrainietiškų niekšų: Čečėtovo, Peklušenkos, Melniko, Kalašnikovo ir Buzinos“ nužudymą“, – rašo politologas.

REKLAMA

Laiške, jo teigimu, yra pateikiamas įdomus faktas: „Norėdami patvirtinti, kad būtent mūsų smogikai įvykdė šį valymą, pateikiame faktus, kurie nėra žinomi visuomenei: Kalašnikovas buvo likviduotas 7.65х17 и 9х18 kalibro ginklais, o pats jis spėjo iššauti savo ginklu“.

V. Fesenkos teigimu, svarbiausia, kad šiame pareiškime yra grasinama pradėti „bekompromisę partizaninę kovą prieš antiukrainietiško režimo išdavikus“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažymėjo, kad tokie pareiškimai patvirtina jo versiją, kad O. Buzino ir O. Kalašnikovo nužudymo bylose figūruos radikalių ukrainiečių nacionalistų pavardės.

„Tai tik dar labiau sustiprino mano įtarimus, kad už šių žmonių nugarų stovi rusų spec. tarnybų žmonės. Pareiškimas taip pat leidžia įtarti galimą žmogžudysčių kampanijos tąsą, kuri dabar gali būti nukreipta į aukščiausias pareigas valstybėje užimančius asmenis. Ir tai, galimai, reiškia Rusijos spec. tarnybų bandymą atidaryti naują (teroristinį) frontą prieš Ukrainą – šalies viduje su tikslu destabilizuoti situaciją“, – pridūrė V. Fesenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kijeve savo namo kieme nušautas žurnalistas Olesis Buzina

Kijeve ketvirtadienį du kaukėti užpuolikai namo kieme nušovė Maidano priešininku laikomą ukrainiečių žurnalistą Olesį Buziną, kuris neseniai atsistatydino iš laikraščio „Šiandien“ vyriausiojo redaktoriaus pareigų, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Šiandien 13 val. 20 min. (ir Lietuvos laiku)... du kaukėti vyrai, kurių tapatybė nežinoma, nušovė žurnalistą Olesį Buziną“, – rašoma internete paskelbtame VRM pareiškime, kuriame priduriama, kad įvykio vietoje dirba milicijos tyrėjai.

REKLAMA

Daugiau detalių apie nužudymą savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ pateikė įstatymų leidėjas ir Vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Heraščenka.

„Ką tik Dehtiariovskojės gatvės 58 namo rajone iš tamsiai mėlynos spalvos automobilio „Ford Focus“ buvo nušautas liūdnai pagarsėjęs žurnalistas Olesis Buzina. Mašinos valstybinis numeris buvo latviškas arba baltarusiškas. Tikrai ne ukrainietiškas... Panašu, kad liudininkų vadinamojoje Antimaidano byloje šaudymas tęsiasi“.

Žurnalistė Kristina Bondarenko pranešė, kad žurnalistas sušaudytas savo namo kieme. Nepatvirtintais duomenimis, buvo paleisti keturi šūviai.

REKLAMA

„Nužudė Olesį Buziną. Prie pat jo namo. Kaimynai girdėjo keturis šūvius“, – parašė jo „Twitter“.

45 metų O.Buzina taip pat žinomas kaip rašytojas, parašęs tokias prieštaringai vertinamas knygas kaip „Vampyras Tarasas Ševčenka“, „Slaptoji Ukrainos ir Rusios istorija“, „Mažosios Rusijos prisikėlimas, „Arklo ir trišakio sąjunga. Kaip sugalvojo Ukrainą“.

Laikraščio „Šiandien“ vyriausiuoju redaktoriumi O.Buzina buvo paskirtas sausį. Šį laikraštį leidžianti kontroliuojančioji bendrovė „Šiandien multimedija“ priklauso turtingiausiu žmogumi Ukrainoje laikomo Rinato Achmetovo finansų ir pramonės grupei „SKM“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukrainos prezidentas Porošenka reikalauja skubiai ir skaidriai ištirti Kalašnikovo ir Buzynos nužudymą

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį nurodė kuo greičiau ir skaidriai tirti buvusio liaudies deputato Oleho Kalašnikovo, ištikimo nuverstajam prezidentui Viktorui Janukovyčiui, bei prorusiško žurnalisto Olesio Buzynos, rusiško laikraščio „Segodnia“ („Šiandien“) buvusio redaktoriaus, nužudymą, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

„Akivaizdu, kad šie nusikaltimai – tos pačios rūšies įvykiai. Jų prigimtis ir politinė prasmė suprantami – tai sąmoninga provokacija, kuri lieja vandenį ant mūsų priešų malūno. Ja siekiama destabilizuoti politinę padėtį Ukrainos viduje, diskredituoti politinį Ukrainos liaudies pasirinkimą“, – sakė P.Porošenka.

REKLAMA

Prezidentas pabrėžė, kad šių rezonansinių nusikaltimų atskleidimas yra teisėsaugos pareigūnų garbės reikalas.

„Aš reikalauju, kad teisėsaugos organai trumpiausiu laiku rastų vykdytojus ir įvardintų pastarųjų žmogžudysčių organizatorius“, – sakė P.Porošenka.

„Atsižvelgiant į padarytų nusikaltimų rezonansiškumą, teisėsaugos organai turi nuolat atsiskaityti visuomenei apie tyrimo veiksmų eigą ir rezultatus“, – nurodė jis.

Kaip jau pranešta anksčiau, O.Kalašnikovas buvo nušautas trečiadienį vakare prie savo buto slenksčio Kijeve.

REKLAMA

O.Buzyna, neseniai pasitraukęs iš laikraščio „Segodnia“ vyriausiojo redaktoriaus posto, buvo nužudytas savo namo kieme ketvirtadienio dieną. Į jį šauta iš tamsiai mėlyno „Ford Focus“ su užsieniniais numeriais.

45 metų O.Buzyna taip pat žinomas kaip rašytojas, parašęs tokias prieštaringai vertinamas knygas kaip „Vampyras Tarasas Ševčenka“, „Slaptoji Ukrainos ir Rusios istorija“, „Mažosios Rusijos prisikėlimas“, „Arklo ir trišakio sąjunga. Kaip sugalvojo Ukrainą“.

Laikraščio „Segodnia“ vyriausiuoju redaktoriumi O.Buzyna buvo paskirtas sausį.

Šį laikraštį leidžianti kontroliuojančioji bendrovė „Media Group Ukraine“ priklauso turtingiausiu žmogumi Ukrainoje laikomo Rinato Achmetovo finansų ir pramonės grupei „SKM“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O.Kalašnikovas dalyvaudavo protestuose, kuriuose reikšta parama prorusiškam valstybės vadovui V.Janukovyčiui.

Kovą buvo rasti negyvi trys buvę įstatymų leidėjai iš nušalinto prezidento, kuris rado prieglobstį Rusijoje, aplinkos.

Iš politinės arenos faktiškai pasitraukusi Regionų partija, kuriai iki atstatydinimo vadovavo V.Janukovyčius, nurodė, kad šių asmenų mirtis yra naujos provakarietiškos Kijevo vyriausybės vykdomo persekiojimo padarinys.

Anksčiau šiais metais nusižudė keturi regioninės valdžios pareigūnai, dirbę vadovaujant ankstesniam režimui.

REKLAMA

Be to, praėjusį mėnesį nuskendo atstatydinto prezidento 33 metų sūnus Viktoras. Nelaimė įvyko, kai jo vairuojamas automobilis įlūžo važiuodamas per ledą Baikalo ežere Sibire.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų