REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Vilniuje prasideda masiškiausias Lietuvoje futbolo mėgėjų čempionatas - Sekmadienio futbolo lygos (SFL) 2015 m. sezonas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus regione šiemet vyks net 6 lygų vyrų čempionatai - nuo antrosios iki septintosios. SFL rengs IV-VII lygų turnyrus.

REKLAMA

Be to, sostinėje vėl vyks moterų, senjorų (35+ ir 45+ amžiaus grupės), įmonių bei 7x7 lygų turnyrai.

Tik šiais metais įkurtoje II lygos Rytų zonoje (anksčiau Vilniaus komandos dalyvavo Kauno apskrities futbolo federacijos rengiamame Pietų zonos čempionate) jėgas nusprendė išbandyti 10 komandų, o III-VII lygose yra po 12 ekipų. Įmonių lygos čempionate dalyvauja 9 komandos, senjorų 35+ - net 19, 7x7 - 18, o registracija į moterų ir senjorų 45+ čempionatus dar nesibaigė.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš viso turėsime apie 130 komandų, jose žais per 4 tūkstančius futbolo entuziastų. Tai tikrai įspūdingi, mums - rekordiniai, skaičiai, - sakė Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) generalinis direktorius Paulius Mažinskas. - Įdomu tai, kad senjorų (45+) čempionate šiemet dalyvaus net viena komanda iš Baltarusijos - „Veterany Minščiny“. Jie pabandė dalyvauti salės futbolo veteranų čempionate, labai patiko, todėl dabar žais ir didžiojo futbolo turnyre.“

Sostinės futbolo gerbėjai kasmet iš turnyrų organizatorių sulaukia įvairių naujovių. Jų netrūksta ir šį kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Futbolininkams gal svarbiausia naujiena yra ta, kad nuo šių metų ir IV-V lygų čempionatuose per rungtynes dirbs teisėjai. Iki šiol teisėjaudavo vienas arbitras, kuriam neįmanoma pamatyti viską, kas vyksta aikštėje, idealiai fiksuoti nuošales. Tad galiu drąsiai teigti, kad sąlygos komandoms žaisti labai pagerės“, - teigė VRFS vadovas.

VRFS stengiasi skleisti informaciją apie sostinės futbolą įvairiais būdais, šiose srityje šiemet taip pat įvyko permainų. Keletą metų gyvavusią radijo laidą pakeitė didžiausią susidomėjimą keliančių turo rungtynių filmavimas ir geriausių jų epizodų skelbimas tinklalapyje vilniausfutbolas.lt.

REKLAMA

„Atlikę apklausą supratome, kad radijo laidą mūsų komandų nariai dažniausiai klausydavo tik tada, kai žinojo, kad joje bus kalbama būtent apie jų komandą. Laidoje tikrai netrūko smagių pokalbių, informacijos, bet vis dėlto teko suabejoti, ar tikrai ji padeda skleisti informaciją apie lygą tiek, kiek mums norėtųsi, ar tų pokalbių klausosi ir vilniečiai, kurie futbolu nesidomi ir kuriems mėgėjų komandų reikalai tikriausiai nerūpi visiškai? Nusprendėme šį kartą radijo eterį iškeisti į video medžiagą, kuri mūsų bendruomenei tikrai yra įdomi ir svarbi. Kiekvieną savaitę filmuosime bent vienerias II ir III lygos rungtynes, stengsimės nepamiršti ir kitų lygų“, - žadėjo P. Malžinskas.

REKLAMA

Sostinės futbolo gerbėjai jau gali išvyksti šią savaitę vykusių rungtynių tarp TAIP ir „Rotalio“ santrauką, penktadienį lygos operatoriai apsilankys „Fakyrų“ ir „Ave.Ko“ dvikovoje, o sekmadienį filmuos „Krušos“ - „Olimpijos“ mačą.

Dar viena ypatinga šio sezono SFL akcija - komandos senbuvių skatinimo programa. 10 sezono lygoje jau sužaidusioms komandoms buvo įteikti 300 eurų vertės čekiai sporto prekėms iš SFL rėmėjų įsigyti. Be to, apie visus šiuos klubus bus parengti specialūs video reportažai.

„Mūsų pagrindinis siekis visada buvo turėti komandas, kurios tuo pačiu metu būtų ir stiprūs draugų kolektyvai, nedidelės futbolo vienijamos bendruomenės. Ilgą istoriją turinčiais klubais ypatingai didžiuojamės, jie yra pavyzdys visoms į lygą ateinančioms naujoms komandoms. Džiaugiuosi, kad su partneriais radome galimybių paskatinti mūsų senbuvius, ir tikiu, kad tokių jubiliejų bei dovanų anksčiau ar vėliau sulauks visos SFL dabar žaidžiančios ekipos. Linkiu visiems mūsų čempionatų dalyviams sėkmingo 2015 m. sezono, garbingų ir smagių kovų“, - sakė P. Malžinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų