REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Tauragės apskr. VPK) pareigūnų išaiškinta bendrininkų grupuotė išgirdo teismo sprendimą dėl nusikalstamu būdu įgytų automobilių iš užsienio.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Tauragės apskr. VPK) pareigūnų išaiškinta bendrininkų grupuotė išgirdo teismo sprendimą dėl nusikalstamu būdu įgytų automobilių iš užsienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 m. gegužės 30 d. Tauragės apskr. VPK pareigūnai sulaikė 3 vyrus iš Tauragės ir 2 iš Jonavos bei paėmė kratos metu rastus vogtus automobilius BMW X5 ir BMW X6, kurie buvo ieškomi Vokietijoje kaip vogti. Kratos metu taip pat rasta išardytų Lietuvoje vogtų automobilių detalės.

REKLAMA

Pareigūnai, gavę informacijos, kad tauragiškių grupuotė į Lietuvą parveža vogtus automobilius, pradėjo tyrimą dėl didelės vertės turto įgijimo, žinant, kad tas turtas gautas nusikalstamu būdu. 2011 m. tyrimo metu buvo nustatyta, kad. 29 m. tauragiškis subūrė bendrininkų grupę, parengė nusikalstamos veikos planą: sutarė, kad jis organizuos ir kontroliuos automobilių įgijimą, kiti du, 25 m. ir 27 m. vyrai taip pat iš Tauragės atgabens juos į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių laikymo vietą organizatoriui surado 46 m. jonaviškis, ieškojęs automobilių pirkėjų. Jis už tam tikrą sumą automobilius laikyti sutarė 48 m. jonaviškio nuomojamose ūkinės paskirties (lentpjūvės) patalpose, esančiose Kėdainių r., Nociūnų k.

48 metų vyras, sudaręs nuomos sutartį, patalpas išsinuomojo iš kito asmens, užsiimančio individualia veikla. Bendrininkų grupės narys tvarkingai mokėdavo nuomą ir pjovė medžius šalia lentpjūvės pastato, todėl jokių įtarimų pastato savininkui nesukėlė.

Pirmąjį automobilį BMW X5, registruotą Vokietijos Federacijos Respublikoje, kurio vertė 60 000 eurų, tauragiškiai įgijo 2011 m. gegužės mėnesį. Automobilis atgabentas į minėtos lentpjūvės patalpas, kur paliktas minėtiems jonaviškiams priežiūrai ir saugojimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turėdami informaciją apie galimą automobilio laikymo vietą, pareigūnai atliko sekimą, kurį fiksavo techninėmis priemonėmis. 2011 m. gegužės 30 d. pareigūnai užfiksavo kaip į lentpjūvės teritoriją atvyko automobilis BMW X6, kurį vairavo du jauniausi bendrininkų grupės vykdytojai, o juos kitu automobiliu NISSAN lydėjo nusikalstamą veiką organizavęs vyras. Lentpjūvėje jų laukė du likę bendrininkai. Palikę automobilį atvežtoje vietoje bendrininkų grupės nariai išsiskirstė.

Tą pačią dieną, nuomojamame bute Vilniuje, pareigūnai sulaikė organizatorių ir kitus du grupės narius iš Tauragės, likusius du – Jonavoje. Tikėtina, kad Tauragiškiai apsistojo Vilniuje, siekdami „nekristi“ Tauragės pareigūnams į akis.

REKLAMA

Tauragės apskr. VPK pareigūnai su vienu iš sulaikytų asmenų, kuris nuomojosi lentpjūvę, nuvyko į pastatą ir ten atliko kratą, kurios metu buvo aptikti minėti vogti automobiliai ir jų dalys.

Iš bendrininkų grupės mobiliojo ryšio telefonų išklotinių buvo išsiaiškinta, kad vyrai tarpusavyje bendravo siekdami rasti pirkėjus nusikalstamu būdu įgytiems automobiliams.

Nors visi sulaikyti asmenys teisme neigė savo kaltę, teismas visus juos pripažino kaltais ir skyrė tokias bausmes: jonaviškiams skirta po 7 381 eurų bauda, likusiems bendrininkų grupės nariams skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Pavogti automobiliai BMW X5 ir BMW X6 grąžinti jų teisėtiems savininkams užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų