REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BEKO-LKL čempionate pastarąją savaitę išskirtinis įvykis buvo „grandais“ vadinamų Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ mačas. Jį laimėjo namie žaidę sostinės krepšininkai. Europos čempionas, turintis ir LKL aukso žiedą, o dabar vadovaujantis Šiaulių krepšinio akademijai „Saulė“, Donatas Slanina, komentuodamas „grandų“ akistatą „Radiocentro“ laidai „BEKO-LKL apžvalga“, pabrėžė, kad vilniečiai parodė, jog vertina varžovus, buvo rimtai nusiteikę, agresyviai gynėsi. Tačiau solidžią persvarą sukaupęs „Lietuvos rytas“ jos neišsaugojo. Donatas Slanina mano, kad tai įsisenėjusi šios komandos yda.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiomis savaitėmis „Lietuvos rytas“ iš vienos pusės atrodo labai galingas, bet iš kitos pusės jie leidžia varžovams pakeisti rungtynių eigą. Nežinau, ar čia psichologinis, ar taktinis dalykas, manau, jog čia yra įsisenėjusi yda. Dažniausiai trečiame kėlinyje sunku kažką pakeisti ir staigiai persijungti nebegali“, – teigė D. Slanina.

REKLAMA

Nepaisant to, „Lietuvos ryto“ paskutiniai susitikimai su pagrindiniais konkurentais Kauno „Žalgiriu“ ir Klaipėdos „Neptūnu“ baigėsi pergalėmis, o žaidimas kursto Vilniaus klubo gerbėjų svajones. Donatas Slanina pritaria nuomonei, kad prie to svariai prisidėjo ir naujasis „Lietuvos ryto“ strategas Marcelo Nicola.

„Naturalu, kad treneris atsineša kažką naujo – tai yra klasikinis posakis, kuris visiems galioja. Jis kaip žaidėjas buvo labai ambicingas, daug matęs šilto ir šalto. Atėjęs į komandą jis leido patikėti žaidėjams psichologiniais aspektais“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Klaipėdos „Neptūnas“ pakilimą išgyveno pirmoje sezono pusėje, kai anot D. Slaninos būtent emocinis užtaisas padėjo klaipėdiečiams pasiekti kelias gražias pergales Eurolygoje.

„Natūralu, kad tam turėjo įtakos euforija, bet dabar reikia surasti naujos motyvacijos. Reikia įrodyti, kad jie gerai gali žaisti ne tik Eurolygoje, bet ir Lietuvos krepšinio lygoje bei kovoti dėl medalių, nukeliauti iki finalo“.

Donatas Slanina tvirtina, kad dabar svarbu, jog „Neptūno“ krepšininkai perliptų per save ir nedreifuotų į atkrintamąsias rungtynes, o laiku atrastų motyvacijos stengtis. Jei to padaryti nepavyks, mobilizuotis gali būti per vėlu. O kalbėdamas apie galimą favoritų rikiuotę čempionato finiše, D. Slanina dėlioja įvairius variantus ir vardina lemiamą įtaką turėsiančius faktorius.

„Labai daug lems namų aikštės pranašumas ir aišku psichologiniai bei koviniai nusiteikimai. Jeigu mes vėl matysime „Lietuvos rytą“ tokį „dviveidį“ – gali būti labai rimtas ir nenuspėjamas pusfinalis, tai prognozuočiau, kad „Neptūnas“ turi tikrai didelių šansų patekti į finalą. Bet jeigu „Lietuvos rytas“ demonstruos tą žaidimą, kurį demonstravo per pirmus kėlinius, tai aš manau, kad „Lietuvos rytą“ ir „Žalgirį“ matysime finale“, – mintimis dalinosi D. Slanina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų