REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

 Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė 2016 metų nekilnojamojo turto mokesčių tarifams. Siekiant užtikrinti stabilias Savivaldybės pajamas iš nekilnojamojo turto mokesčio, Vilniaus miesto teritorijoje 2016 metams liko nepasikeitę 1 proc. ir 0,7 proc. nekilnojamojo turto tarifai.

REKLAMA
REKLAMA

0,7 proc. tarifas galioja Kultūros ir poilsio paskirties pastatams, viešbučiams, maitinimo įstaigoms, taip pat knygynams, meno galerijoms, kūrybinėms dirbtuvėms, taip pat ir sporto objektams, o 1 proc. – visam kitam, čia neišvardintam, nekilnojamam turtui (įskaitant ir naktinius barus).

REKLAMA

Šiuo sprendimu nustatyta naujovė – klubų, parduotuvių, kavinių, naktinių barų, įsikūrusių daugiabučiuose, sumokėtų mokesčių dalis – 0,1 proc. – bus skiriama šių gyvenamųjų namų atnaujinimui, taip pat namo reikmėms – fasado, aplinkos gerinimui, tvarkos palaikymui. 0,1 proc. bus pervedamas namo administratoriui arba bendrijai, o gautos lėšos panaudojamos namo infrastruktūrai gerinti.

„Pasiūlymo idėja kilo susitikus ir pasikalbėjus su viešbučių asociacijos nariais, verslininkais ir gyventojais, kurie neretai skundžiasi panašių įstaigų keliamų nepatogumų. Manome, kad nauja tvarka leis sumažinti konfliktus tarp verslo ir gyventojų, kurie, šiuo atveju, net bus suinteresuoti tokių įstaigų atsiradimu. Juk mieste, juolab, sostinėje labai reikia naktinio gyvenimo, reikalingi barai, klubai, mažos privačios parduotuvėlės, kurios daro miestą gyvą, patrauklų“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas įsigalios nuo 2016 metų sausio 1 d.

Taip pat nuo 2016 m. numatyta nuo 2,5 iki 3 proc. padidinti mokestį apleistiems ar neprižiūrimiems pastatams, taip pat turtui, kuris nenaudojamas arba naudojamas ne pagal paskirtį.

Dar 2013 metais šis mokestis siekė tik 1 proc., tuomet turto savininkų noras susitvarkyti savo pastatus ir juos prižiūrėti tesiekė vos 5 proc., 2014 m., padidinus tarifą 2,5 karto, susitvarkiusių savininkų padaugėjo iki 24,3 proc. Prognozuojama, kad 2016 metais, padidinus mokestį iki 3 proc., iš mokesčio už apleistus pastatus papildomai bus gauta 0,3 mln. Eur. Pasak sprendimo rengėjų, tai papildys Savivaldybės biudžetą ir skatins savininkus atsakingiau naudoti bei prižiūrėti savo nekilnojamąjį turtą.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų