REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienam iš dviejų lietuvių NBA netrukus prasidės tikra beprotybė – atkrintamosios varžybos. Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“ susigrums su „Washington Wizards“, o „Houston Rockets“ be traumuoto Donato Motiejūno mėgins sutramdyti Dirką Nowitzkį ir „Dallas Mavericks“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus reguliariajam NBA sezonui galima pažvelgti į abiejų lietuvių statistiką ir padaryti išvadas apie jų vaidmenį komandoje. 80 rungtynių sužaidusiam J. Valančiūnui arba JV šis reguliarusis sezonas – sėkmingiausias iš trijų, praleistų NBA lygoje.

REKLAMA

Vidutiniškai per 26,2 min. Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas pelnė 12 taškų, atkovojo 8,7 kamuolio ir blokavo 1,2 varžovo metimo. Jonas – antras visoje lygoje pagal pelnomų taškų taiklumą – 57,2 proc. ir 19-as pagal atkovotus kamuolius.

Toronto komandoje be JV būtų liūdnas vaizdelis. Lietuvis – penkas pagal aikštėje praleistas minutes, ketvirtas pagal pelnomus taškus, pirmas – pagal atkovotus kamuolius ir blokuotus metimus. J. Valančiūno vaidmuo, kaip ir jo barzda, gerokai išaugęs nuo to laiko, kai jis pravėrė NBA arenų duris. Lietuvis turi puikius šansus pademonstruoti savo sugebėjimus atkrintamosiose varžybose, kur dėmesys atskiriems žaidėjams bus dar didesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Kitam lietuviui – D. Motiejūnui arba D-Mo – neteks pasimėgauti atkrintamųjų varžybų atmosfera. Už antrąją vietą Vakarų konferenijoje užsitikrinusią „Raptors“ komandą lietuvis sirgs už aikštės ribų. Po nugaros išvaržos operacijos puolėjui teks plušėti pagal reabilitacijos programą ateinančius kelis mėnesius.

Kaip ir JV, Donatui šis sezonas aiškiai pats sėkmingiausias. Jis per 71 rungtynes vidutiniškai žaidė 28,7 minutes ir pelnė 12 taškų, atkovojo 5,9 kamuolio, atliko 1,8 perdavimo ir buvo vienas tvirčiausių starto penketo žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rockets“ ekipoje pagal aikštėje praleistą laiką ir metimų taiklumą jis penktas, pagal pelnomus taškus ir atkovotus kamuolius – ketvirtas. Šalia tokių lygos žvaigždžių kaip Jamesas Hardenas ir Dwightas Howardas tai – gana solidūs skaičiai. Deja, Hiustono ekipai prasidedančiose atkrintamosiose kovose teks verstis be lietuvio. O pirmasis varžovas – Dalaso „Mavericks“ su vokiečių vunderkindu Dirku Nowitzkiu.

NBA atkrintamųjų varžybų poros

 

NBA Rytų konferencija

(1) Atlanta Hawks vs. (8) Brooklyn Nets

(2) Cleveland Cavaliers vs. (7) Boston Celtics

(3) Chicago Bulls vs. (6) Milwaukee Bucks

(4) Toronto Raptors vs. (5) Washington Wizards

NBA Vakarų konferencija

(1) Golden State Warriors vs. (8) New Orleans Pelicans

(2) Houston Rockets vs. (7) Dallas Mavericks

(3) L.A. Clippers vs. (6) San Antonio Spurs

(4) Portland Trail Blazers vs. (5) Memphis Grizzlies

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų