REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hillary Clinton pažadėjo ginti „eilinius amerikiečius“

 Hillary Clinton, žadėdama būti „paprastų amerikiečių gynėja“, sekmadienį pagaliau oficialiai pradėjo savo rinkimų kampaniją, kurios galutinis tikslas - tapti pirmąja moterimi, išrinkta į Jungtinių Valstijų prezidento postą.

 Hillary Clinton, žadėdama būti „paprastų amerikiečių gynėja“, sekmadienį pagaliau oficialiai pradėjo savo rinkimų kampaniją, kurios galutinis tikslas - tapti pirmąja moterimi, išrinkta į Jungtinių Valstijų prezidento postą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Demokratų stovykloje H.Clinton seniai laikoma aiškia favorite tapti partijos kandidate 2016-ųjų prezidento rinkimuose. Oficialiai paskelbdama apie savo planus dalyvauti kovoje dėl Baltųjų rūmų, H.Clinton įgijo teisę pradėti rinkti lėšas savo kampanijai ir galimybę atremti respublikonų atakas.

REKLAMA

 

Praėjus septyneriems metams po skaudaus pralaimėjimo Barackui Obamai (Barakui Obamai) kovoje dėl galimybės atstovauti Demokratų partijai valstybės vadovo rinkimuose, dabar buvusi valstybės sekretorė ir buvusi pirmoji JAV ponia įsitraukia į varžybas kaip ryški savo partijos favoritė. Tuo tarpu jos varžovų respublikonų pirminiuose rinkimuose laukia labai įtemptos grumtynės.

„Kandidatuosiu į prezidentus“, - paskelbė švytinti H.Clinton profesionaliai susuktame vaizdo klipe, kuris žaibišku greičiu pasklido internete po to, kai sekmadienį pasirodė jos rinkimų kampanijos tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Paprastiems amerikiečiams reikia gynėjo, ir aš noriu būti tuo gynėju“, - sako H.Clinton dviejų minučių trukmės vaizdo įraše.

Buvusios valstybės sekretorės besiformuojanti komanda pranešė, kad ateinančios šešios-aštuonios savaitės H.Clinton bus „pagreičio įgijimo“ laikotarpis, per kurį bus kuriama prie jos kampanijos norinčių prisidėti savanorių organizacija ir „tiesiogiai dirbama su rinkėjais“.

Pirmas didžiulis mitingas, kuriame H.Clinton sakys savo pirmąją rinkimų kalbą, įvyks ne anksčiau kaip gegužę, nurodė jos komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pati H.Clinton pabrėžė: „Leidžiuosi į žygį, kad pelnyčiau jūsų balsus“.

Jos komanda nurodė, kad antradienį H.Clinton vyks į Ajovą, kur dalyvaus nedidelėse apskritojo stalo diskusijose apie tai, kaip turėtų veikti ekonomika, kad „eiliniai amerikiečiai ir jų šeimos iš tiesų galėtų sėkmingai eiti priekin ir sėkmingai išsilaikyti priekyje“.

H.Clinton pareiškimas apie rinkimų kampanijos pradžią sulaukė griežto atsako iš respublikonų stovyklos. Respublikonų partijos nacionalinis komitetas pareiškė, kad H.Clinton „paliko slaptumo, skandalų ir žlugusios politikos pėdsaką, kurio neįmanoma ištrinti iš rinkėjų atminties“.

REKLAMA

„Turime daryti geriau nei Hillary“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas.

Ši jo žinutė pasirodė praėjus vos minutei po to, kai H.Clinton apie rinkimų kampanijos pradžią „Twitter“ paskelbė 3,2 mln. savo sekėjų, o tai rodo, kad socialinė žiniasklaida bus vienas iš svarbių mūšio laukų kandidatams prieš 2016 metų lapkritį vyksiančius rinkimus.

Šeštadienį H.Clinton sulaukė pagyrimų iš B.Obamos, kuris pareiškė, kad ji būtų „puiki prezidentė“.

2001-2009 metais Senate dirbusi buvusio prezidento Billo Clintono žmona įtikinamai pirmauja demokratų viešosios nuomonės apklausose: apie 60 proc. jų sako esantys pasirengę paremti jos kandidatūrą partijos pirminiuose rinkimuose, skelbiama „RealClearPolitics“ tinklalapyje.

REKLAMA

Ketvirtį amžiaus pastebima Amerikos politikos figūra esanti H.Clinton seniai yra aršiai pliekiama respublikonų, o rinkimų kampanija suteiks jai plačias galimybes atremti jų kritiką.

Konservatyvių pažiūrų senatorius Randas Paulas, praėjusią savaitę oficialiai pranešęs, jog sieks valstybės vadovo posto, sekmadienį paskelbė tikriausiai pirmąją 2016-ųjų rinkimų ciklo politinę reklamą, nukreiptą prieš oponentę, pareiškęs, jog H.Clinton „įkūnija tai, kas blogiausia Vašingtono mašinoje: valdžios aroganciją, korupciją, slapumą, interesų konfliktus ir žlugusią lyderystę su tragiškomis pasekmėmis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį mėnesį apie planus dalyvauti kovoje dėl Baltųjų rūmų efektingai paskelbė senatorius Tedas Cruzas, priklausantis ultrakonservatyviam Respublikonų partijos sparnui, o pirmadienį apie oficialią kampanijos pradžią turėtų pranešti dar vienas Senato respublikonas Marco Rubio.

Viešosios nuomonės apklausose tarp galimų respublikonų kandidatų šiuo metu pirmaujantis J.Bushas - dviejų buvusių JAV prezidentų sūnus ir brolis - dar nėra oficialiai paskelbęs apie savo planus siekti prezidento posto. Sekmadienį paviešintame vaizdo įraše jis nurodė, kad savo politinius pasiūlymus jis pristatys „ateinančiomis savaitėmis ir mėnesiais“.

REKLAMA

Demokratų stovykloje apie savo ketinimus kandidatuoti yra užsiminę viceprezidentas Joe Bidenas ir buvęs Merilando gubernatorius Martinas O'Malley, bet apie savo kandidatavimą paskelbusiai H.Clinton kol kas niekas neišdrįso mesti rimto iššūkio partijos viduje.

Nors nauju - močiutės - statusu besidžiaugianti H.Clinton beveik visose viešosios nuomonės apklausose lenkia savo varžovus respublikonus, garsus statistikas ir politikos prognozuotojas Nate'as Silveris sekmadienį 2016-ųjų rinkimus pavadino „burtų metimu“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų